GuidePedia

0
Ένα δώρο από την αγαπημένη γιαγιά, μια αναπάντεχη άδεια από τον Στρατό, ένα οικογενειακό ταξίδι:
αυτές είναι μόνο μερικές στιγμές από τα ωραιότερα Χριστούγεννα που έχουν ζήσει και διηγούνται πέντε δημοφιλή πρόσωπα του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.
Η γιορτινή ατμόσφαιρα των πόλεων, τα στολισμένα κτίρια και η χριστουγεννιάτικη μουσική συγκινούν όχι μόνο τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά. Για κάποιους οι ωραιότερες γιορτές έχουν συνδυαστεί....... με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, με βόλτες σε δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων. Για άλλους πάλι τα καλύτερα Χριστούγεννα έχουν χαραχτεί στη μνήμη τους από τα... ευτράπελά τους.
Και μπορεί για τους περισσότερους να είναι η αγαπημένη γιορτή, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δεν συμμερίζονται αυτόν τον εορταστικό ενθουσιασμό.
Όπως και να έχει, κανείς δεν μπορεί να διαγράψει από τη μνήμη του τα Χριστούγεννα από την εποχή των παιδικών χρόνων με τα παιχνίδια στη γειτονιά, τα καλάθια γεμάτα γλυκά και τις χριστουγεννιάτικες μυρωδιές, που αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια παραμένουν αξέχαστα.

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ)
«Στο Βερολίνο ήταν όλα μαγικά»
Η περσινή χρονιά έκλεισε με τον πιο ωραίο τρόπο για τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Εύα Καϊλή. Ένα ταξίδι στο Βερολίνο τις ημέρες των εορτών της εξασφάλισε τα πιο ωραία Χριστούγεννα που έχει ζήσει. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν την πόλη και το γεγονός ότι τα πάντα ήταν στολισμένα και γιορτινά ίσως να ενίσχυσε και τις ωραίες εικόνες που αποκόμισε. «Πήγα με τη μητέρα μου και οικογενειακούς φίλους στο Βερολίνο και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την αρχή.

Τα πάντα ήταν καθαρά, τακτοποιημένα, αλλά για ευνόητους λόγους εκείνο που με κέρδισε ήταν ή άψογη αρχιτεκτονική της. Εξεπλάγην από τους ρυθμούς της πόλης, κάτι το οποίο νομίζω ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά με την πολιτιστική ζωή της. Μουσικές, φαγητό, βόλτες, μουσεία.... όλα ήταν τέλεια», λέει. Μπορεί τα περσινά Χριστούγεννα να έχουν αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις στην Εύα Καϊλή, όμως σημαντική θέση στη καρδιά της έχουν και όσα έζησε ως παιδί στο χωριό Αλεξάνδρεια της Ημαθίας. «Θυμάμαι έντονα τη χαρά που κάναμε όταν βρίσκαμε στον κήπο τα καλάθια γεμάτα με γλυκά και παιχνίδια που μας έκρυβαν στον κήπο. Αυτό ήταν το αγαπημένο μας παιχνίδι και το έχω συνδέσει με τα Χριστούγεννα. Οι αναμνήσεις από όλες τις γιορτινές μέρες όταν ήμουν παιδί είναι γλυκές».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ)
«Πρέπει να μπεις στην ατμόσφαιρα θες- δεν θες»
«Τα πιο ωραία Χριστούγεννα δεν τα έχω ζήσει ακόμη και ίσως είναι αυτά που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια», λέει Γιάννης Τσιμιτσέλης. Για τον γνωστό ηθοποιό η αγαπημένη γιορτή των περισσοτέρων είναι μάλλον αδιάφορη για εκείνον και όλη αυτή την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων τη θεωρεί υπερβολική. «Νομίζω ότι είναι περισσότερο γιορτή της πόλης. Εγώ μεγάλωσα στην επαρχία, όπου τα Χριστούγεννα δεν έχουν την ίδια αξία. Η πόλη έχει “προτεραιότητα” λόγω των εκδηλώσεων, του στολισμού, των πάμπολλων μαγαζιών με τις στολισμένες βιτρίνες. Καθετί έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις σού θυμίζει ότι πρέπει να μπεις στην ατμόσφαιρα θες δεν θες. Υπάρχει ένας καταναγκασμός που δεν μπορώ να τον κατανοήσω».

Μπορεί ο Γιάννης Τσιμιτσέλης να μην ενθουσιάζεται με τη συγκεκριμένη γιορτή, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το Πάσχα. «Μόνο τότε μπορώ να μπω σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Μου ταιριάζει περισσότερο, αφού είναι πάντα μια ωραία ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς την ιδιαίτερη πατρίδα του και στην επαρχία το Πάσχα έχει ιδιαίτερο άρωμα».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ
(ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ)
«Συγκινήθηκα με τα δώρα της γιαγιάς μου»
Τα ωραιότερα Χριστούγεννα για την Κατερίνα Στικούδη είναι συνδεδεμένα με τη συμπλήρωση των 20 χρόνων της ζωής της. Η παρουσιάστρια του Μega Star γιόρτασε τα γενέθλιά της με πάρτι και φίλους, αλλά το ιδιαίτερο χρώμα το έδωσαν οι δικοί της άνθρωποι. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «πήρα πολλά δώρα από τη μητέρα μου, και μάλιστα κάποια ήταν για μένα μεγάλη έκπληξη. Όμως μεγάλη χαρά πήρα και από αυτά που μου προσέφερε η γιαγιά μου. Τα δώρα της ήταν κάποια κοσμήματα τα οποία είναι οικογενειακά κειμήλια και φυσικά συγκινήθηκα που μου τα έδωσε». ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ)
«Το πιο ωραίο δώρο ήταν η άδεια από τον Στρατό»
Το Χριστούγεννα του 1999 ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν φαντάρος στον Έβρο και όλα έδειχνα ότι τις ημέρες των εορτών θα τις περνούσε στη μονάδα του. Η προοπτική αυτή δεν τον ενθουσίαζε, αλλά είχε συμβιβαστεί με την ιδέα. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή η τύχη του άλλαξε: την παραμονή των Χριστουγέννων πήρε ένα πολύ ωραίο δώρο. «Τελικά η πολυπόθητη άδεια για να κάνω Χριστούγεννα μακριά από το στρατόπεδο έγινε πραγματικότητα. Από τη στιγμή που μου το είπαν, μέσα σε πέντε λεπτά είχα ετοιμάσει τα πράγματά μου. Με μηχανικές κινήσεις πέταξα ό,τι βρήκα μέσα στον σάκο για να μη χάσω ούτε λεπτό. Ίσως να φοβόμουν ότι κάτι θα άλλαζε όσο καθυστερούσα και θα έμενα μέσα στο στρατόπεδο. Πώς βρέθηκα μέχρι τον σταθμό των ΚΤΕΛ ακόμη δεν θυμάμαι». Ο Γιώρ γος Καπουτζίδης θυμάται ακόμη εκείνη τη διαδρομή με το λεωφορείο, που λόγω των καιρικών συνθηκών, από τον Έβρο μέχρι την πόλη των Σερρών, όπου ήταν ο τελικός προορισμός του γνωστού ηθοποιού, τα πάντα ήταν χιονισμένα.

«Παρατηρούσα έξω τα πάντα και μου φαίνονταν τέλεια. Βρέθηκα στο σπίτι μου τις ημέρες των Χριστουγέννων και γιόρτασα με τους δικούς μου».

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ (ΣΥΝΘΕΤΗΣ)
«Μας έκλεψαν τα λεφτά στο Λονδίνο»
Γλυκόπικρη γεύση έχει η ανάμνηση των σχεδόν πιο ωραίων Χριστουγέννων του 1999. Ο γνωστός συνθέτης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θυμάται τα πιο ωραία Χριστούγεννα που έχει ζήσει με ανάμεικτα συναισθήματα, αφού όπως λέει η όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα σημαδεύθηκε από ένα εξαιρετικά ατυχές συμβάν. «Οι ολιγοήμερες διακοπές στο Λονδίνο το 1999 με τη γυναίκα μου και τον κουμπάρο μου Διονύση Τσακνή είχαν ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, είχαν όμως άσχημη εξέλιξη». Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θυμάται πως η γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης, το ξενοδοχείο, οι βόλτες στα μουσεία, οι εκθέσεις και οι παραστάσεις τούς είχαν συνεπάρει και ζούσαν τα πιο ωραία Χριστούγεννα. «Θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια του πραγματικά κουκλίστικου ξενοδοχείου όπου μέναμε. Είχα εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι διέθετε αναγνωστήριο όπου πήγαιναν όχι μόνο οι ένοικοι του ξενοδοχείου. Την επομένη μέρα των Χριστουγέννων πήγαμε στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό, στηθήκαμε στις ουρές έξω από τα Ηarrods για να ψωνίσουμε. Ανακαλύψαμε όμως πως έλειπε ο φάκελος με τα χρήματα που είχαμε πάρει μαζί μας. Θυμάμαι ότι τα είχα σε δολάρια και ήταν γύρω στα 700. Αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε άρον άρον παίρνοντας δανεικά από τον κουμπάρο μου, τον Διονύση Τσακνή. Πριν όμως, καταφέραμε να περάσουμε όλη τη δύσκολη διαδικασία με την Αστυνομία και φυσικά διακόψαμε τις ωραίες διακοπές μας λίγο νωρίτερα απ΄ ό,τι είχαμε προγραμματίσει».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top