GuidePedia

0
Αμετακίνητη εμφανίζεται η κυβέρνηση στο θέμα της κατάργησης των stage, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις από κόμματα, οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς, αλλά και ενδιαφερομένους.
Όπως έγινε γνωστό από έγκυρες πηγές, στο εσωτερικό της κυβέρνησης διαμορφώνεται ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της κατάργησης της συγκεκριμένης μορφής απασχόλησης στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ και δηλώνεται ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι«πράξη δικαιοσύνης» απέναντι.....
στα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που αναζητούν εργασία και έμειναν εκτός Δημοσίου επειδή απλώς δεν διέθεταν προσβάσεις στα κομματικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θεωρούν ότι πρόκειται για «θέμα αξιών» και πιστεύουν ότι, παρά τις πρόσκαιρες αντιδράσεις των ενδιαφερομένων, η πλειονότητα του ελληνικού λαού θα αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ισονομία και ισοπολιτεία.

Το θέμα των stage πρόκειται να απασχολήσει σήμερα εκ νέου ευρεία διυπουργική σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, καθώς στο χθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο δεν συζητήθηκε εκτενώς. Έγιναν μόνο μερικές έμμεσες αναφορές, ενώ ο Πρωθυπουργός στην παρέμβασή του ουσιαστικά επέκρινε όσους επιχειρούν να «στρογγυλέψουν» το θέμα, εισηγούμενοι «μεσοβέζικες» λύσεις. Όπως τόνισε, μιλώντας στους υπουργούς, «προχωράμε με καταλυτικό τρόπο στις αλλαγές που επιδιώκουμε, χωρίς να δεσμευόμαστε από λογικές και επιλογές του παρελθόντος. Συνδυάζουμε τη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη με τις μεγάλες τομές και αλλαγές, για τις οποίες πήραμε εντολή από τον ελληνικό λαό μέσα από συλλογική λειτουργία, διαβούλευση και κοινωνική συναίνεση».

Οι τελευταίες αναφορές περί «συλλογικής λειτουργίας» εκτιμήθηκε ότι αφορούσαν τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδου, με τις οποίες παρέπεμπε τη διαχείριση του θέματος των stage στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, χωρίς, όπως αναφέρεται, προηγούμενη συνεννόηση.

Από άλλες πηγές έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει πολιτικά την απόφασή της για το θέμα των stage, στέλνοντας το μήνυμα «όχι άλλη ανηθικότητα στη δημόσια ζωή». Όπως δήλωσε στα «ΝΕΑ» υπουργός που έλαβε μέρος στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, από το οποίο απουσίαζε ο υπουργός Άμυνας Ε. Βενιζέλος, «υποσχεθήκαμε προεκλογικά ότι θα αναβαθμίσουμε το ΑΣΕΠ και θα το καταστήσουμε ξανά αξιόπιστο φορέα για τη διαχείριση των προσλήψεων στο Δημόσιο. Δεν γίνεται να το κάνουμε αυτό και παράλληλα να έχουμε από το παράθυρο τόσες χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις. Δεν γίνεται και δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την αθλιότητα. Όλα τα παιδιά είναι παιδιά του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση».

Στο Υπουργικό Συμβούλιο έγινε μια πρώτη αποτίμηση του έργου της κυβέρνησης αυτών των δύο εβδομάδων και, όπως εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου, «ο απολογισμός των πρώτων κινήσεων της κυβέρνησης κρίθηκε θετικός». Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει συνέπεια χωρίς παρεκκλίσεις στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους τομείς κι ακόμη «συνέπεια στις νέες αξίες που υπηρετεί η κυβέρνηση: διαφάνεια, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, διαβούλευση, λογοδοσία».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top