GuidePedia

0

Ως ηχηρό μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου εκτιμάται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή γραμματέα του κόμματος, το βράδυ της Παρασκευής, η οποία εξελίχθηκε σε θρίλερ.....

Νέος γραμματέας εξελέγη βέβαια ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος προτάθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ωστόσο το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, μετά την αυτοπρόταση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου χτυπάει καμπανάκια στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Ξυνίδης έλαβε 180 ψήφους και ο κ. Παναγιωτακόπουλος 126, ενώ βρέθηκαν 53 λευκά και 15 άκυρα. Πρακτικά δηλαδή, η πλειοψηφία των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αποδοκίμασε την πρόταση Παπανδρέου, αφού ο γραμματέας που πρότεινε εξελέγη με λιγότερες από τις μισές ψήφους.

Μετά την ψηφοφορία, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, αναγνωρίζοντας έτσι τη νίκη του Σωκράτη Ξυνίδη, τόνισε ωστόσο με νόημα, ότι δεν είναι ανάγκη να "έχουμε και πιστή τήρηση καταστατικού".

Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και οι διατάξεις του συζητήθηκαν έντονα στην ψηφοφορία της Παρασκευής, καθώς είχε ανοίξει ένας διάλογος για το αν μπορεί να εκλεγεί γραμματέας με λιγότερες από τις μισές ψήφους.

Στελέχη του κόμματος πάντως, υπογράμμιζαν ότι το καταστατικό τηρήθηκε απόλυτα και απαντούσαν ότι το 50 συν μία ψήφοι, ότι αυτό ισχύει μόνο για την εκλογή προέδρου.

Σε θρίλερ με λιγότερο σασπένς εξελίχθηκε και η ψηφοφορία για τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς δεν εξελέγησαν δύο από τους 14 που πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου, ο Κώστας Τάτσης και η Πετρούλα Ντελεδήμου, ενώ τη θέση τους πήραν οι αυτοπροτεινόμενοι Δημήτρης Σακελάρης και Χρυσάνθη Κίσκιρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top