GuidePedia

0

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ αντιπολιτευτική αντεπίθεσή της επιχείρησε χθες η Ν.Δ., με φόντο τα επίμαχα προγράμματα stage, αλλά τελικώς οι παρεμβάσεις των γαλάζιων στελεχών οδήγησαν σε αλαλούμ και έναν εσωκομματικό πόλεμο, υπό την πίεση και της μάχης για τη διαδοχή στη Ρηγίλλης. Σε διαφορετική γραμμή κινήθηκαν για το ζήτημα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Αντ. Σαμαράς, οι οποίοι με προσωπικές δηλώσεις τους επεδίωξαν να προσεγγίσουν καταρχήν το κομματικό ακροατήριο.....
Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε την κυβέρνηση «να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο», προκειμένου να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, όπως ανέφερε, για την επίλυση του θέματος. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς περιορίστηκε σε μια σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας».

Η υπόθεση, ωστόσο, εξελίχθηκε σε σοβαρό εσωκομματικό θέμα για τη Ν.Δ. ύστερα από την παρέμβαση του μέχρι πρότινος διοικητή του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκη, ο οποίος παραδέχθηκε (στον City 99,5) ότι η πρακτική που ακολουθούσε την τελευταία πενταετία η κυβέρνηση της Ν.Δ. «ήταν καταχρηστική» και εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της πρώην υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πετραλιά.

Κατά τον κ. Βερναρδάκη, η καταχρηστική πρακτική «δεν είχε να κάνει με τον ΟΑΕΔ που τοποθετούσε μαθητευόμενους με τα προγράμματα stage, αλλά με τον οργανισμό που τους υποδεχόταν, ο οποίος αντί να τους χρησιμοποιεί ως μαθητευόμενους, τους χρησιμοποιούσε για την κάλυψη των αναγκών του». Το θέμα αυτό, είπε, το είχε συζητήσει πολλές φορές με την κ. Πετραλιά, στην οποία και παρέπεμψε για απαντήσεις. «Καλύτερα να ρωτήσετε την ίδια, η οποία έχει εξαφανιστεί κιόλας. Καλό είναι να την ανασύρετε από την αφάνεια», κατέληξε με ειρωνικό ύφος. Η πρώην υπουργός απέφυγε χθες κάθε σχόλιο για την επίθεση Βερναρδάκη, την οποία κομματικοί παράγοντες απέδιδαν και στην προσωπική τους αντιπαλότητα, καθώς ήταν συνυποψήφιοι στη Β΄ Αθήνας, αλλά και στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή Καραμανλή, καθώς η κ. Πετραλιά προκρίνει την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη και ο κ. Βερναρδάκης στηρίζει ανοικτά τον κ. Σαμαρά.

«Πολιτικά ανακόλουθο και κοινωνικά ανάλγητο» έσπευσε να χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, αλλά τη σύγχυση που επικρατεί στη Ν.Δ. ήρθε να επιβεβαιώσει (ΝΕΤ 105,8) ο βουλευτής Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος συντάχθηκε με τη θέση της κυβέρνησης για κατάργηση των προγραμμάτων stage στο Δημόσιο και χαρακτήρισε «ανέντιμη» την πρακτική που ακολούθησε η Ν.Δ. ακόμη και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top