GuidePedia

0

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, άρχισε την ομιλία της αναφερόμενη στη χθεσινή λήξη της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά και την επαναλειτουργία του από αύριο.
«Η θετική έκβαση δίνει αποστομωτική απάντηση στις Κασσάνδρες και τις συντηρητικές αντιλήψεις που επιδιώκουν την επίλυση θεμάτων με μετωπικές συγκρούσεις, είπε η Λ. Κατσέλη και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την προώθηση και προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων με διεθνείς παίκτες, όπως η Κίνα.....

Προανήγγειλε την κατάθεση πέντε νομοσχεδίων, σε χρονικό ορίζοντα 100 ημερών. Αρχικά θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά με πάγωμα δανειακών υποχρεώσεων για ένα χρόνο και δυνατότητα για την αναχρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και αλλαγές στον «Τειρεσία».

Επίσης, το νομοσχέδιο, για την προστασία των δανειοληπτών από την υπερχρέωση, με την εισαγωγή ρύθμισης και αποπληρωμής των χρεών τους με βάση το εισόδημα και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ακολούθως για την προστασία των καταναλωτών έναντι των παράνομων και καταχρηστικών πρακτικών των πιστωτικών ιδρυμάτων, με την καθιέρωση της αρχής του υπεύθυνου δανεισμού και την απαγόρευση ανατοκισμού..

Το τέταρτο νομοσχέδιο αφορά την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας νέων επιχειρήσεων.

Και τέλος το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία βιομηχανικών και επιχειρηματικών περιοχών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top