GuidePedia

0

Τον τελευταίο καιρό στους διαδρόμους των δικαστηρίων και στα δικηγορικά γραφεία της Κομοτηνής εξελίσσεται η ιστορία μιας ανεκπλήρωτης αγάπης. Πρωταγωνιστές είναι μια Αλβανίδα που ασπάστηκε το Ισλάμ και ο 24χρονος σύζυγός της από τη Συρία, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Η Μύριεμ κρατά στα χέρια της τη δημοσιευμένη αναγγελία του γάμου της με τον νεαρό Σύρο......
Πριν από λίγο καιρό αποφάσισαν να παντρευτούν και σχεδίαζαν να τελέσουν και το θρησκευτικό τους γάμο. Τα σχέδιά τους όμως έμειναν ανεκπλήρωτα, αφού λίγες ώρες πριν ενώσουν τις ζωές τους στη Μουφτεία Κομοτηνής ο άντρας της συνελήφθη για διακίνηση λαθρομεταναστών. Τώρα η Μύριεμ, που υπήρξε χριστιανή ορθόδοξη, αλλά ασπάστηκε το Κοράνι, προσπαθεί να αποδείξει ότι ο 24χρονος Σύρος ερχόταν σε προγραμματισμένο ραντεβού για τις διατυπώσεις με τη Μουφτεία και δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του καταλογίζουν.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η νεαρή μουσουλμάνα πριν φορέσει το φερετζέ, διατηρούσε γραφείο εξυπηρέτησης και νομιμοποίησης αλλοδαπών στην Αθήνα. Το ίδιο γεγονός δεν την απέτρεψε από το να τα εγκαταλείψει όλα και να πάει στην άλλη άκρη της χώρας, κυνηγώντας την ευτυχία στο πλευρό του αγαπημένου της. «Είχα ένα γραφείο στην Αθήνα. Εκανα διεκπεραιώσεις εγγράφων για αλλοδαπούς... Εμαθα πάρα πολλά πράγματα γι’ αυτούς τους ανθρώπους κι έτσι άρχισα να τους ακολουθώ, να τρώμε μαζί, να μιλάμε, να ακούω για τη θρησκεία και σιγά-σιγά, χωρίς να ξέρει κανείς, έγινα μουσουλμάνα» δήλωσε στην εφημερίδα «Ο Χρόνος». Αν και επί της ουσίας της υπόθεσης δεν θέλει να πει κάτι συγκεκριμένο, η νεαρή Αλβανίδα αισιοδοξεί ότι όλα θα πάνε καλά και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει σωστά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top