GuidePedia

0
Με τον προεκλογικό πυρετό να ανεβαίνει, τα επιτελεία των κομμάτων καθορίζουν τη στάση τους και για την καθιερωμένη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, με το ενδιαφέρον να αυξάνεται μετά την εισήγηση για ξεχωριστό ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και το Γ. Παπανδρέου.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανέφερε ότι θα ζητηθεί η πραγματοποίηση τουλάχιστον μιας πολιτικής τηλεμαχίας ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, με όσο το δυνατόν ουσιαστική συζήτηση και χωρίς ξύλινο λόγο.
"Δεν είναι θέσφατο ούτε υποχρέωση να πάμε σε αντιγραφή μοντέλων ξένων χωρών", είπε ο κ. Κουμουτσάκος και τόνισε ότι θα υπάρχουν δημοσιογραφικές ερωτήσεις. "Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η υλοποίηση σειράς λεπτομερειών για το πώς θα γίνει το ντιμπέιτ δεν είναι πρόσχημα υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ από το διάλογο και πρόφαση για να κάνει πίσω", είπε ο κ. Κουμουτσάκος και ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι παρών και στο συλλογικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ανεξάρτητα από όρους και προϋποθέσεις....
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, προτείνει μια τηλεοπτική αναμέτρηση με άμεσο διάλογο των πολιτικών αρχηγών και ιδιαίτερα μεταξύ των δύο υποψηφίων για την πρωθυπουργία και με συμμετοχή κοινού στις ερωτήσεις.
Απαντώντας ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος εξέλαβε τους όρους που θέτει το ΠΑΣΟΚ για το ντιμπέιτ Καραμανλή - Παπανδρέου, ως προοίμιο υπαναχώρησης, τόνισε πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, εκλαμβάνοντας, με τη σειρά του, τη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου ως προοίμιο υποχώρησης της ΝΔ από τη ρητή δέσμευση που είχε αναλάβει κατά την περίοδο των ευρωεκλογών, για αλλαγή του πλαισίου διεξαγωγής των τηλεμαχιών κατά την προεκλογική περίοδο.
Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται στον σχετικό διάλογο με τις «γενικές αρχές του, με ανοιχτό μυαλό, χωρίς δογματισμούς και με πρόθεση να υπάρξει ένα σχήμα δημόσιου διαλόγου, το οποίο να ικανοποιεί τους πολίτες».
Η Διακομματική Επιτροπή πάντως, κατά τη συνεδρίασή της, όπου καθορίστηκαν οι όροι διεξαγωγής της προεκλογικής μάχης, παρέπεμψε στους εκπροσώπους των κομμάτων για ό,τι αφορά στο ντιμπέιτ, ενώ τα μικρά κόμματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους, για τον αποκλεισμό τους από τη δεύτερη τηλεμαχία, που αναμένεται να διεξαχθεί μόνον μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Υπήρξαν προτάσεις για τη βελτίωση των όρων των τηλεοπτικών συζητήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Υπάρχει μια κοινή διαπίστωση ότι μπορεί να βελτιωθούν οι όροι, αλλά αυτό δεν είναι θέμα της Διακομματικής Επιτροπής. Συμφωνήσαμε, όμως, ότι μεταξύ των εκπροσώπων Τύπου των κομμάτων μπορεί να γίνει συζήτηση, προκειμένου να προταθούν βελτιώσεις. Μακάρι να υπάρξει συμφωνία» δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top