GuidePedia

0
Από τη Β΄Αθήνας, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, ξεκινά η προεκλογική εξόρμηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Αν και ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα ελπίδας για τη νίκη, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της στελέχωσης των ψηφοδελτίων.
Από την Πέμπτη θα αρχίσουν να δίνονται στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όμως έως τότε θα συνεχίζεται η μάχη, ειδικά στο μέτωπο των βαρόνων για την κατάρτιση της εκλογικής λίστας.
Στο κομματικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας διαρρέει ότι θα υπάρξουν "μεγάλες αλλαγές" στη στελέχωση των ψηφοδελτίων, αλλά παραδοσιακά ονόματα συνεχίζουν να επιθυμούν τη διατήρησή τους στις λίστες που θα καταρτίσει η ΝΔ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Για παράδειγμα, ο Αχιλλέας Καραμανλής, τον οποίο φήμες εμφάνιζαν έτοιμο να αποχωρήσει, με επιστολή του επιμένει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Σοβαρό είναι το παρασκήνιο και με τον πρόεδρο της απερχόμενης Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος.... συναντήθηκε επί μακρόν με τον πρωθυπουργό, χωρίς να όμως να υπάρξει ξεκάθαρη θέση για το εάν τελικά θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ή θα ζητήσει την άμεση εκλογή του μέσω της εκλογικής του περιφέρειας στον Νομό Καρδίτσας.

Ανοιχτό παραμένει, επίσης, το ενδεχόμενο συμμετοχής στις εκλογικές λίστες του Πέτρου Δούκα, ο οποίος επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος (έχοντας τη συμπαράσταση του Μιλτιάδη Έβερτ), αλλά είναι σαφές ότι η συμμετοχή του στις λίστες προσκρούει στις αντιρρήσεις που διατυπώνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για όσους δικαίως ή αδίκως, ενεπλάκη το όνομά τους στη σκανδαλολογία του τελευταίου χρόνου.
Σημαντική επιλογή για τον Κώστα Καραμανλή είναι και εσωκομματική εξισορρόπηση της αποκαλούμενης λαϊκής δεξιάς με τη νεοφιλελεύθερη τάση του κόμματος, καθώς η στελέχωση των ψηφοδελτίων θα δείξει προς τα πού κινείται η Νέα Δημοκρατία.

Η συμμετοχή παραδοσιακών ονομάτων στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας –διάδοχοι πολιτικών τζακιών- είναι το επίσης μεγάλο στοίχημα που έχει να κερδίσει, καθώς με αυτά τα ονόματα δεν περνά προς τη κομματική βάση η πεποίθηση της αλλαγής, αλλά διαιωνίζεται μια κατάσταση που, όπως θεωρούν πολιτικοί αναλυτές, έχει φέρει τη Ρηγίλλης στο χείλος της εκλογικής καταστροφής και της επακόλουθης κομματικής διάσπασης.
Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά και η προβολή των διαφημιστικών spot της ΝΔ, στα οποία ο πρωθυπουργός θα είναι το κεντρικό πρόσωπο, ενώ μεγάλο βάρος της καμπάνιας θα δοθεί στις μεταρρυθμίσεις αλλά και στη λέξη «υπευθυνότητα» αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top