GuidePedia

0
Όσο πλησιάζει η οριστική ανακοίνωση των υποψηφίων, τόσο ανεβαίνει ο «πυρετός» των διαπραγματεύσεων στη Νέα Δημοκρατία, ενώ σε επικοινωνία μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη, θα διευκρινιστεί εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ή αν θα κατέβει ως υποψήφιος στην Α’ Πειραιά.
Σε κλοιό «βαρόνων» βρίσκεται ο κ. Καραμανλής, καθώς δέχεται σημαντικές πιέσεις για τις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Πρωταγωνιστές είναι οι Μιλτιάδης Έβερτ και Δημήτρης Σιούφας, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του Αχιλλέα Καραμανλή να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις Σέρρες. Ο κ. Καραμανλής δεν δεσμεύθηκε σε ποια θέση θα τοποθετήσει τον κ. Σιούφα, καθώς τουλάχιστον τη δεύτερη θέση διεκδικεί και ο Γ.Σουφλιάς ως αρχαιότερος βουλευτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ αναμένεται να περιλαμβάνονται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος και ο γενικός διευθυντής της Ρηγίλλης Μ.Δασκαλάκης.
Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται η επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου με τον Κ.Σημίτη, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τοπίο για την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή αν θα τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή αν θα «κατέβει» εκ νέου στην Α' εκλογική περιφέρεια Πειραιά.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε πως θα παραμείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις εκλογές του 2007.Ο κ. Παπαντωνίου, όπως και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, άφησε εμμέσως αιχμές για τη στάση της Ιπποκράτους στο θέμα της αξιοποίησής του.
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε και πάλι ότι η επιλογή των προσώπων θα γίνει με προσοχή.
«Δεν θα υπάρχουν πρόσωπα που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό» εξήγησε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top