GuidePedia

0

Για ανοχύρωτα σχολεία και ανέφικτα μέτρα προστασίας από τη νέα γρίπη κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο σχολικό έτος που αρχίζει την Παρασκευή.
Μετά τη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, οι εκπρόσωποι των δασκάλων (ΔΟΕ) και των καθηγητών (ΟΛΜΕ) έκαναν λόγο για μέτρα-κοροϊδία που είναι αδύνατο να εφαρμοστούν λόγω τραγικών ελλείψεων σε υποδομές, πιστώσεις, εκπαιδευτικό προσωπικό και καθαρίστριες.
«Δεν είναι δυνατόν να απαιτούν από τους δασκάλους και τους καθηγητές να κάνουν τους γιατρούς για τη διάγνωση, τους νοσοκόμους για την απομάκρυνση των ασθενών και κατόπιν τις καθαρίστριες για την απολύμανση!», έλεγαν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί. Ο πρόεδρος των δασκάλων κ. Δ. Μπράτης τόνισε ότι για ένα εξαθέσιο σχολείο χρειάζονται περίπου 300 ευρώ την εβδομάδα για την αγορά των υλικών, χρήματα που δεν υπάρχουν....
Όπως εξηγεί το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσιφάκης, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης στα σχολεία είναι, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αδύνατον να εφαρμοστούν στην πράξη για τους εξής λόγους: 1Τα μέτρα καθαριότητας σκοντάφτουν στους προϋπολογισμούς των σχολικών επιτροπών.

2Δεν επαρκούν οι καθαρίστριες και υπολογίζεται ότι χρειάζονται ακόμα περίπου 7.500. 3Δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο της τήρησης μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των θρανίων, επειδή στις τάξεις προβλέπεται να φοιτούν 30 και ίσως περισσότερα παιδιά.

4Στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες ώστε να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή απομόνωση μαθητών ή εκπαιδευτικών που θα ασθενήσουν, όπως προβλέπεται.

5Τα σχολεία δεν συνδέθηκαν με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε να υπάρχουν μηχανοκίνητες μονάδες σε επιφυλακή ή συνεργασίες με τους ΟΤΑ και τις νομαρχίες για άμεση ιατρική επέμβαση όπου χρειαστεί.

«Όλα θα πάνε καλά»
Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος - ο οποίος μάλιστα δίνει σήμερα συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της νέας χρονιάς και τη γρίπη- παρά τις επισημάνσεις των εκπαιδευτικών εκτίμησε ότι όλα θα πάνε καλά. «Προφανώς μέσα σε έναν μήνα δεν μπορούμε να χτίσουμε σχολεία», είπε. Υποστήριξε ότι εγκρίθηκαν πιστώσεις για καθαρίστριες, ότι σχολικές επιτροπές έχουν πάρει τρεις προκαταβολές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί θα δοθούν επιπρόσθετα χρήματα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top