GuidePedia

0
Αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τους όρους της τηλεμαχίας. Διστάζει η Ρηγίλλης να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ερωτήσεις σε Γ. Παπανδρέου - Κ. Καραμανλή και από πολίτες
Δύο ντιμπέιτ, έξι κόμματα, τρεις απόψεις! Τα μικρά κόμματα εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις για την τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν να γίνουν δύο τηλεμαχίες, αλλά διαφωνούν στους όρους της διεξαγωγής του τηλεοπτικού «τετ α τετ» Καραμανλή - Παπανδρέου. Στο «κάδρο» πάντως της τηλεοπτικής αναμέτρησης μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στο «παραδοσιακό» ντιμπέιτ, όπως αποφασίστηκε χθες στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών.
Τους όρους του ντιμπέιτ των «έξι» θα αποφασίσουν τα μέλη της διακομματικής σε νέα συνάντηση. Την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για αναβάθμιση της τηλεοπτικής συζήτησης παρουσίασε χθες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Τους όρους του ντιμπέιτ των «έξι» θα αποφασίσουν τα μέλη της διακομματικής σε νέα συνάντηση. Την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για αναβάθμιση της τηλεοπτικής συζήτησης παρουσίασε χθες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Παπαϊωάννου
Οι τελικές αποφάσεις για την τηλεμαχία Καραμανλή - Παπανδρέου θα ληφθούν σε συνάντηση των εκπροσώπων Τύπου των δύο κομμάτων, που διασταύρωσαν χθες τα ξίφη τους, καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις διχάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ....

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η Ρηγίλλης φαίνεται να... διστάζει μπροστά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει δυνατότητα απευθείας διαλόγου με το κοινό (να θέτουν ερωτήσεις οι πολίτες), ενώ διαφορετικές απόψεις υπάρχουν ακόμη και για τη σκηνική παρουσία των δύο πολιτικών αρχηγών, λ.χ. για το αν θα είναι όρθιοι (αμερικανικό μοντέλο) ή καθιστοί. Στη ΝΔ επισημαίνουν ότι δεν είναι ανάγκη να υπάρξει αντιγραφή μοντέλων ξένων χωρών. Ερωτηματικό ακόμη παραμένει αν θα υπάρξει συμφωνία για τη δυνατότητα άμεσου διαλόγου μεταξύ τους.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η κοινοποίηση σειράς λεπτομερειών για το πώς θα γίνει το ντιμπέιτ δεν είναι πρόσχημα υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ από τον διάλογο και πρόφαση εγκατάλειψης για το ντιμπέιτ» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

Αμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διερωτήθηκε «αν η αντίδραση αυτή είναι το προοίμιο της υπαναχώρησης της ΝΔ από τη ρητή δέσμευση που είχαν αναλάβει όλα τα πολιτικά κόμματα να αλλάξει το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, το οποίο δεν ικανοποιούσε κανέναν».

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος μίλησε για κόμματα «δύο κατηγοριών», ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεωνάς για «ανισότιμη μεταχείριση» μεταξύ μεγάλων και μικρών κομμάτων. «Δίκαιοι όροι στην εκλογική αναμέτρηση» ζήτησαν να υπάρξουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σχετικά με τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ των «έξι», θα υπάρξει νέα συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων. Κοινή ήταν η διαπίστωση χθες πως μπορούν να βελτιωθούν οι όροι, ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Παπαϊωάννου παρουσίασε την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για αναβάθμιση της ουσιαστικής τηλεοπτικής συζήτησης.

ΔΑΠΑΝΕΣ - ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
Οι αποφάσεις της επιτροπής

Η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών αποφάσισε χθες:

* Η χρηματοδότηση των κομμάτων να «καλύψει» το σύνολο του ποσού που είχε απομείνει μετά τις ευρωεκλογές, περίπου 7,8 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να διαθέσει άλλα χρήματα για τις επόμενες εκλογές.
* Να μην αυξηθούν οι προεκλογικές δαπάνες των υποψήφιων βουλευτών που θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2007. Κυμαίνονται δηλαδή από 18.000 ευρώ για τις μικρές, μονοεδρικές περιφέρειες μέχρι 135.000 ευρώ που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τη Β Αθηνών.
* Να μειωθεί η δωρεάν διάθεση ραδιοτηλεοπτικού χρόνου για την προβολή των κομμάτων στο 75% από 80% για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να αυξηθεί στο 25% αναλογικά στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής αλλά και στους Οικολόγους Πράσινους που εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top