GuidePedia

0
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του, το βράδυ της Τρίτης, σε πολιτική εκδήλωση στη Δράμα δήλωσε ότι :«Όλα δείχνουν ότι μέσα από τους δύσκολους δρόμους στους οποίους βρεθήκαμε, αντέχουμε. Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε το παιχνίδι»
«Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις που μέσα από τις δυσκολίες διαλέγουν τον δρόμο της ενότητας, είναι εδώ. Γιατί η Αριστερά δεν έπεσε από τον ουρανό. Ούτε είναι κατασκευή επικοινωνιακών επιτελείων. Η Αριστερά υπάρχει και θα υπάρχει γιατί είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στους κοινωνικούς αγώνες»τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Όλα δείχνουν ότι μέσα από τους δύσκολους δρόμους στους οποίους βρεθήκαμε, αντέχουμε. Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε το παιχνίδι. Και ακόμα πιο δυνατοί, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να αλλάξουμε το μέλλον, για το οποίο μας προετοιμάζουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε παράλληλα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι ο Κ. Καραμανλής «ζητάει την ψήφο του κόσμου για να συνεχίσει τα ίδια, για μια τετραετία ακόμα» και ο Γ.Παπανδρέου «ίπταται μέσα σε ένα νέφος λέξεων χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.»
«Κάποιοι που αρέσκονται στις φράσεις-κλισέ, λένε ότι προκαλώντας εκλογές, ο πρωθυπουργός παίζει το τελευταίο του χαρτί. Μόνο που στα χέρια του πρωθυπουργού δεν υπάρχει κανένα απολύτως χαρτί για να παίξει. Το τελευταίο του χαρτί το έπαιξε στις εκλογές του 2007. Έκτοτε, η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε έναν ασταμάτητο κατήφορο από τον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας....

«Ο κ. Παπανδρέου ίπταται μέσα σε ένα νέφος λέξεων χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. Κάτω το κακό, ζήτω το καλό, ζήτω το όραμα, το σχέδιο, η ευθύνη, η πράσινη οικονομία. Προωθητική του δύναμη είναι η πλήρης κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά εναλλακτική πρόταση δεν είναι σε θέση να διατυπώσει» πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, εστία διαφωνιών λίγο πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έχει γίνει η πολιτική λύση για «συλλογική ηγεσία» που προτείνει ο ΣΥΝ και συμφώνησαν και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Αγκάθι εξακολουθεί να αποτελεί το ζήτημα της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η μη ύπαρξη επικεφαλής του ψηφοδελτίου τυπικά λειτουργεί απαγορευτικά για τον Α. Τσίπρα να κάνει απεριόριστες εμφανίσεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς ως απλός υποψήφιος βουλευτής εμπίπτει στη ρύθμιση της μιας εμφάνισης σε κάθε μέσο κατάσταση που ουσιαστικά ισούται με φίμωση..
Στη Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε την Τρίτη ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Θεωνά, να ορίσει το πρόσωπο που θα ασκεί τα καθήκοντα προέδρου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προβλέπει η νομοθεσία «σχετικά με τις ανάγκες του τηλεοπτικού χρόνου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».
Προηγουμένως η Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών είχε στείλει επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καθίσταται σαφές ότι ο μη ορισμός προέδρου που θα τον εκπροσωπεί στις εκλογικές διαδικασίες αντιβαίνει στην εκλογική νομοθεσία.
Σε όλα αυτά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική απάντησε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσω των εσωκομματικών διαδικασιών.
Ωστόσο, η λύση δε δόθηκε ούτε στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ πρότειναν στο debate να λάβει μέρος ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, ο Μανώλης Γλέζος και ο Γιάννης Μπανιάς προέβαλαν αντιρρήσεις, τονίζοντας την ανάγκη συλλογικής εκπροσώπησης.
Η συζήτηση δεν κατέληξε σε συμφωνία και αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top