GuidePedia

0
Πρωτοβουλίες για να παραδώσει ο Αλαβάνος την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Λύση στο πρόβλημα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ με τη σταδιακή αποχώρηση του Αλέκου Αλαβάνου από τη θέση του επικεφαλής θα επιχειρήσει να δώσει το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου, η οποία διαπιστώνει από τις δημοσκοπήσεις πως η παρατεταμένη κρίση μπορεί να στοιχίσει την είσοδο του κόμματος στη Βουλή.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές των «ΝΕΩΝ», κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού αναγνωρίζοντας πλέον το αδιέξοδο στις σχέσεις Τσίπρα- Αλαβάνου σκέφτονται να προτείνουν προς τα δύο μέρη να προβούν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συναινέσουν ώστε να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Αλέκος Αλαβάνος. Σύμφωνα με την ίδια πρόταση θα προκαθοριστεί ένας χρονικός ορίζοντας κατά τον οποίο η ηγετική σκυτάλη θα παραδοθεί στον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα. Το σχέδιο αυτό θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται τις επόμενες ημέρες και προϋποθέτει συναντήσεις τόσο με τους κ.κ. Αλαβάνο και Τσίπρα όσο και με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.....

«Ο ΣΥΝ ηγείται του σχήματος»
Μία πρόγευση αυτού του σχεδίου έδωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΣΥΝ Στο Κόκκινο περιέγραψε με αδρές γραμμές το σκεπτικό μίας τέτοιας πρωτοβουλίας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος θεωρείται ο στενότερος συνομιλητής του Αλέκου Αλαβάνου στον Συνασπισμό και σημειωτέον καταψήφισε την πρόταση Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο, είπε για πρώτη φορά καθαρά μετά τις ευρωεκλογές πως ανεξάρτητα από το πρόσωπο «αυτός που είναι πρόεδρος του ΣΥΝ κατά τεκμήριο πρέπει να είναι και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και να ηγείται του σχήματος». Η παρέμβαση Λαφαζάνη προκάλεσε αίσθηση στην Κουμουνδούρου καθώς αρχίζει να διαφαίνεται μία προσπάθεια από τις τάσεις του Συνασπισμού να δώσουν οριστική λύση στο θέμα της ηγεσίας και μάλιστα επιλέγοντας για τη θέση του επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Τσίπρα. Ο κ. Λαφαζάνης προϊδέασε πως θα υπάρξουν δυσκολίες και τόνισε ότι για να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΥΝ «θα πρέπει να πείσουμε και τους συμμάχους μας να το αποδεχθούν, με διάλογο, συναίνεση και πειθώ... Χρειάζονται προσπάθειες και πρωτοβουλίες σοβαρές το επόμενο διάστημα για να επιλυθεί η εκκρεμότητα αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Προχωρώντας ακόμη περισσότερο τη σκέψη του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως η καλύτερη λύση θα προκύψει συναινετικά ως λύση όλων των συνιστωσών και θα είναι κοινά αποδεκτή και από τον Αλέκο Αλαβάνο και από τον Αλέξη Τσίπρα. «Να μην τον αποδυναμώνει»
Επίσης ο Δημ. Παπαδημούλης από τους Ανανεωτές έδειξε την έξοδο προς τον Αλαβάνο λέγοντας στον Real FΜ: «Το περίφημο πρόβλημα, της κορυφής, μπορεί να λυθεί με τη συμβολή του Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος οφείλει να στηρίξει τις επιλογές που ο ίδιος έκανε πριν από ενάμιση χρόνο ανοίγοντας τον δρόμο για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και δρομολογώντας τη δική του αποχώρηση». Πρόσθεσε επίσης ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να λειτουργήσει ως πρόεδρος όλου του κόμματος και ο Αλέκος Αλαβάνος να σταματήσει να αποδυναμώνει και το κόμμα και τον διάδοχό του».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top