GuidePedia

0
«ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ» χαρακτηρίζει στη δήλωση παραίτησής του τη φθινοπωρινή προσφυγή στις κάλπες, ο από χθες πρώην βουλευτής Αργολίδας τής Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης, ενώ στο στόχαστρό του μπαίνουν Ντόρα- Σουφλιάς. Οι δηλώσεις Μανώλη αποδοκιμάστηκαν σφόδρα από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος τις απέδωσε σε «προσωπικά πολιτικά κίνητρα», προσθέτοντας ότι «ο βουλευτής δεν νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως δήθεν τιμητής της πολιτικής ζωής του τόπου και της παράταξης που τον στήριξε και τον ανέδειξε». Η προαναγγελθείσα παραίτηση Μανώλη υποβλήθηκε τελικά χθες το απόγευμα στον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα, ενώ τη θέση του καταλαμβάνει ο επιλαχών Δημήτρης Κρανιάς. Η παραίτηση του Γ. Μανώλη υπεβλήθη νωρίτερα από τις 9 Σεπτεμβρίου, όταν και αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες του το Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής προκειμένου, όπως διευκρίνιζε σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις, να μην αποτελέσει «βαρίδι για τον πρόεδρο η περίπτωσή του στη ΔΕΘ», αφού περιμένει επιθέσεις από την αντιπολίτευση..... Στη δήλωσή του καλεί τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες έστω και την ύστατη στιγμή, ώστε να μην οδηγηθεί η παράταξη σε εκλογική αυτοκτονία που θα τη φέρει σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης με ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο της διάσπασης και να μην υποκύψει σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίας.

Αιχμές για Ντόρα- Σουφλιά
Όπως υπογραμμίζει, την προσφυγή στις κάλπες την προτείνουν κάποιοι «επειδή ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος έστω κι αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα και δραματική συρρίκνωση, και κάποιοι άλλοι επειδή επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο»- δηλώσεις που, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον κ. Μανώλη, αφορούν στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Σουφλιά.

Εκτός από τις αιχμές προς τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ., ο κ. Μανώλης εξαπολύει βολές κατά όσων «τούτες τις δύσκολες για την παράταξη στιγμές, την πλήγωσαν με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων» και όσους «έβαλαν τη Ν.Δ. στο κάδρο του σκανδάλου Siemens», αλλά και όσων «δηλώνουν αμετακίνητοι και απαιτούν το βόλεμα των δικών τους, ενώ βάζουν βέτο ακόμα και σε αλλαγές περιφερειαρχών».

Ο Γιάννης Μανώλης είχε βρεθεί πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα με αιχμηρές δηλώσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή, ενώ πολύ συχνά δεν δίσταζε να συγκρουστεί ανοιχτά με υπουργούς, με κορυφαίες στιγμές την κόντρα του με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και την αντίθεσή του στην εξαγορά του Γερμανού από την Cosmote.

Αίσθηση είχε προκαλέσει και η κόντρα τού πρώην συνδικαλιστή του ΟΤΕ με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιάννη Ανδριανό, όταν ο τελευταίος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αργολίδα επικρίθηκε για «αθέμιτη προβολή» μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης της επικείμενης υποψηφιότητάς του στον ίδιο νομό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top