GuidePedia

0
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 3-1 από τη Σπάρτα στην Πράγα, στον πρώτο αγώνα του Γ΄ προκριματικού και καλούνται να ανατρέψουν αυτό το σκορ στη ρεβάνς της 4ης Αυγούστου, στο ΟΑΚΑ. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Χόλεντα (26΄), Βάτσεκ (32΄) και Κάλουντα (85΄), ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μείωσε σε 2-1 στο 67΄ για την ελληνική ομάδα, που έχασε πέναλτι στο 33΄, όταν την εκτέλεση του Σισέ απέκρουσε ο Μπλάζεκ.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό από πλευράς εξέλιξης, αλλά συνάμα και... τραγικό από πλευράς αμυντικής λειτουργίας στον Παναθηναϊκό. Στο 6΄ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Σισέ, Σαλπιγγίδη, Καραγκούνη και σουτ του αρχηγού, ο Μπλάζεκ πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση. Οι «πράσινοι» έδειχναν να ελέγχουν το ματς, όμως στο 26΄ ο Κούσνιρ σέντραρε από δεξιά και ο Χόλεντα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Με τη σέντρα, ο Σισέ έφυγε μόνος, πέρασε και τον Μπλάζεκ, αλλά ο αρχηγός Ρέπκα επενέβη με σωτήριο τάκλινγκ.
Στο 32΄ πάλι από δεξιά οι Τσέχοι βρήκαν χώρο, ο Βίλφριντ έβγαλε τη σέντρα, ο Ζέμαν πήρε την κεφαλιά και ο Βάτσεκ από κοντά έγραψε το 2-0. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα αντέδρασε και πάλι άμεσα, αφού στο επόμενο λεπτό ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μπλάζεκ. Περιέργως (αφού ποτέ δεν υπήρξε «σπεσιαλίστας") την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζιμπρίλ Σισέ, με τον Μπλάζεκ να μπλοκάρει τη μπάλα....
Μέσα σε 45 λεπτά, ο Παναθηναϊκός κινδύνευε να «πετάξει στα σκουπίδια» τόσο τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στο περσινό πρωτάθλημα, όσο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ενίσχυση της ομάδας. Ενα γκολ, που θα άλλαζε τα πάντα, ήταν το ζητούμενο στο β΄ ημίχρονο, όμως οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν απείλησαν, αλλά κινδύνευσαν άμεσα, όταν στο 47΄ ο Καντέ «χάρισε» τη μπάλα στον Βίλφριντ, που μόνος προ του Γκαλίνοβιτς πλάσαρε άουτ.
Αυτός που έβγαλε την ελληνική ομάδα από τη δύσκολη θέση ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος στο 67΄ εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Σπυρόπουλου και με προβολή από κοντά μείωσε σε 2-1, στη μοναδική έως τότε ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο β΄ ημίχρονο! Ομως στο 86΄ ο Κάλουντα με έξοχη ατομική ενέργεια και δεξί σουτ, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Γκαλίνοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Κίτρινες: Μπλάζεκ, Ρέπκα, Κούσνιρ, Χούμπνικ - Σαριέγκι, Σισέ
ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Κουσνίρ, Χουμπνίκ, Ρέπκα, Πάμιτς, Ζοφτσάκ, Βάτσεκ, Χούσεκ, Ζέμαν (76΄ Κάλουντα), Βίλφριντ (+90΄ Στρέστικ), Χόλεντα (59΄ Προυντνίκοφ)

Δημοσίευση σχολίου

 
Top