GuidePedia

0
Για τρομοκρατία και μεταναστευτική πολιτική μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε εκδήλωση στην Κρήτη.

Δύσκολη υπόθεση χαρακτήρισε την πάταξη της τρομοκρατίας, με δηλώσεις του από τα Χανιά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ανώπολη Σφακιών ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε:
«Η τρομοκρατία, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, είναι μια παρά πολύ δύσκολη ιστορία και θα πρέπει όλοι μας να κινούμεθα προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των διωκτικών αρχών μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε ποιοι είναι οι στυγνοί δολοφόνοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη» .
Ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε και στις βολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, για απουσία μεταναστευτικής πολιτικής και αποτυχία διασφάλισης της έμπρακτης στήριξης της ΕΕ.
«Θα έπρεπε πρώτα να κάνει ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ την αυτοκριτική τους διότι με την υπογραφή της συνθήκης «Δουβλίνο 2», έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση στο θέμα των μη νομίμων μεταναστών. Διότι εκεί ανέλαβε η χώρα μας την ευθύνη της διαχείρισης όλων των μεταναστών που μας έρχονται. Και έτσι ενώ η χώρα μας είναι χώρα διέλευσης, γίνεται χώρα που παραμένουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Και όχι μόνο αυτό, γιατί αν κάποιος ξεφύγει και πάει σε κάποια χώρα της Ευρώπης, είμαστε υποχρεωμένοι να τον δεχόμαστε πίσω να τον κρατάμε και να αντιμετωπίζουμε αυτά τα τεράστια προβλήματα» ανέφερε.
Ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ακόμα ότι σε τροπολογία που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί στην βουλή την Τρίτη, θα δοθεί έμφαση στη ρύθμιση που προβλέπει αυστηρές ποινές στους διακινητές των λαθρομεταναστών.....
«Μέχρι τώρα υπήρχε το φαινόμενο να συλλαμβάνονται πάρα πολλοί, είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχουν συλληφθεί σχεδόν 500 άτομα, που φέρνουν κυρίως από την Τουρκία λαθρομετανάστες και φυλακή δεν έχει πάει κανένας. Με τις ποινές που προβλέπονται τώρα εκτιμούμε ότι θα λειτουργήσουν προληπτικά και θα έχουμε μείωση της ροής από την Ανατολή».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση θα περιορισθεί η «γκετοποίηση» και η εικόνα θα αλλάξει προς το καλύτερο. «Θέλω να πιστεύω ότι όταν θα είμαστε έτοιμοι, να έχουμε τα κέντρα υποδοχής που ετοιμάζουμε, όταν θα μπούμε σε διαδικασία ταχύτερης επαναπροώθησης, τα πράγματα θα βελτιωθούν πάρα πολύ. Πιστεύω ότι από το Σεπτέμβριο τα αποτελέσματα θα είναι ορατά» κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top