GuidePedia

0
Απειλούνται 3.500 σπίτια, αποτεφρώθηκαν 12.000 στρέμματα
Εδώ και τέσσερα 24ωρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, η οποία έχει αποτεφρώσει 12.000 στρέμματα και εξακολουθεί να απειλεί περίπου 3.500 σπίτια και 100 επιχειρήσεις.
Τις πυρόπληκτες περιοχές επισκέφθηκε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο οποίος κήρυξε την Πέμπτη την πολιτεία του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το γεγονός ότι ήταν μειωμένη η ένταση των ανέμων μέχρι χθες το μεσημέρι διευκόλυνε τις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι θερμές μάζες κινούνται με απρόβλεπτο τρόπο, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες.
Καταστροφές
Περισσότερα από 70 σπίτια έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής, ενώ 15.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας της λεγόμενης πυρκαγιάς «Τζεσουσίτα», η οποία ξέσπασε το απόγευμα..... της περασμένης Τρίτης. Εντεκα πυροσβέστες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο, ενώ, σύμφωνα με την «Los Angeles Τimes», ομάδα διασωστών απεγκλώβισε μια παρέα μαθητών Γυμνασίου, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει κοντά στην περιοχή που τυλίχθηκε στις φλόγες.
Ενας ιδιοκτήτης ενός σπιτιού δήλωσε ότι έμεινε στο σπίτι του παρά τις εκκλήσεις της πολιτείας να εκκενωθούν όλα τα σπίτια. «Πίστευα ότι θα πέθαινα», εξομολογήθηκε ο Αλμπερτ Λίντεμαν και προσέθεσε: «Μέχρι να δω τους πυροσβέστες να έρχονται, πίστευα ότι κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο».
Τον περασμένο Νοέμβριο η Σάντα Μπάρμπαρα έζησε ακόμη μία εφιαλτική πυρκαγιά, η οποία εκτιμάται ότι ξεκίνησε από φωτιά που είχε ανάψει μια παρέα μαθητών και κατέστρεψε περισσότερα από 200 σπίτια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top