GuidePedia

0

Κάτω από της σκιά και την απροκάλυπτη παρέμβαση της Τουρκίας διεξάγονται σήμερα, Κυριακή, στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου βουλευτικές εκλογές, με αναμενόμενη κατάληξη την επαναφορά, στην εξουσία, του ακροδεξιού κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Ντερβίς Έρογλου. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.
Ο Ντ. Έρογλου, που διετέλεσε «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος, τάσσεται υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, επιδιώκοντας, ωστόσο, λύση συνομοσπονδίας δύο κρατών και όχι ομοσπονδίας.
Σύμφωνα...... με δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε χθες σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, το κόμμα του Έρογλου μεγάλωσε τη διαφορά του από το τουρκικό Ρεπουπλικανικό Κόμμα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, από τις 4 Απριλίου, όταν δημοσιεύθηκε η τελευταία δημοσκόπηση σε τουρκοκυπριακά ΜΜΕ.
Αν η τελευταία δημοσκόπηση επαληθευτεί, το κόμμα Εθνικής Ενότητας θα κερδίσει καθαρά, αφού το ποσοστό του ανήλθε σε 46% από 44,7%, ενώ το ποσοστό του ΡΤΚ μειώθηκε από 27% σε 25,1%.
Τις 50 έδρες της ψευδοβουλής διεκδικούν 350 υποψήφιοι από επτά κόμματα, από τους οποίους οι 69 είναι έποικοι και 8 ανεξάρτητοι. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι Τουρκοκύπριοι, που ανήκουν σε μεγάλους και μικρότερους κομματικούς συνδυασμούς.
Ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι 161.000, εκ των οποίων 100.000 είναι έποικοι, που αναμένεται ότι θα καθορίσουν το και αποτέλεσμα. Ενόψει της προοπτικής αναμένεται κανένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα να μην εξασφαλίσει 26 έδρες και να σχηματίσει αυτοδύναμη «κυβέρνηση». Δύο μικρά κόμματα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο, το Δημοκρατικό του Σερντάρ Ντενκτάς και το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, που ευνοείται από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
Η παρέμβαση της Άγκυρας στις «εκλογές» είναι απροκάλυπτη, καθώς απεσταλμένοι της τουρκικής κυβέρνησης βρίσκονται στην κατεχόμενη Κύπρο εδώ και αρκετές ημέρες.
Απεσταλμένοι της τουρκικής κυβέρνησης βρίσκονται στην κατεχόμενη Κύπρο εδώ και αρκετές ημέρες. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top