GuidePedia

1
Ποιο είναι το άκρο;

“ Στο στόχαστρο ακροδεξιών κύκλων που συμμετέχουν στην χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής και διασυνδέονται με επιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκονται τα κινήματα διαμαρτυρίας, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι απεργίες, οι συνδικαλιστές, οι πολιτικές οργανώσεις και τα κόμματα της Αριστεράς ”
Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Παράλληλα με τις εξελίξεις στην υπόθεση της εξάρθρωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, το Μέγαρο Μαξίμου και κυβερνητικοί κύκλοι ανέπτυξαν και επιχείρησαν να επιβάλλουν στον δημόσιο διάλογο την γελοία, ανιστόρητη και επικίνδυνη για την ομαλότητα και τη δημοκρατική σταθερότητα «θεωρία των δύο άκρων».

Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κορυφαίος πρωθυπουργικός σύμβουλος Χρύσανθος Λαζαρίδης, αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα επιχείρησε να εξισώσει και να συμψηφίσει την Αριστερά με την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, τοποθετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «εκτός συνταγματικού τόξου».

Το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε αμέσως να αναπτύξει δημοσίως τη "θεωρία των δύο άκρων" μόνο τυχαίο δεν υπήρξε.Όπως αποκάλυψε την Τρίτη 1η Οκτωβρίου το periodista.gr, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε και αποδέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήσεις συμβούλων και πολιτικών του φίλων , οι οποίοι προτείνουν τη χρησιμοποίηση του μοντέλου εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής ως πλατφόρμας για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων και των κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική 

Ένα από τα παραδείγματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν αυτό του κινήματος ενάντια στην λειτουργία των μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Κέντρα και παράκεντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και ακροδεξιοί κύκλοι συντηρούν την «θεωρία των δύο άκρων» με στόχο να ποικικοποιήσουν τους αγώνες της Αριστεράς και τη δράση των κινημάτων διαμαρτυρίας και αντίστασης στην επιβαλλόμενη μνημονιακή πολιτική και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι ήδη υποστηρίζουν ότι το "άλλο άκρο κατασκευάζεται στις Σκουριές". Την «θεωρία των δύο άκρων» εμπλούτισε πριν από μία εβδομάδα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, όπου δήλωσε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή «Πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.».

Όπως αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του Periodista.gr ήδη η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του σχεδιασμού που αφορά στην «κατασκευή του άλλου άκρου», αφού το ένα, η Χρυσή Αυγή, έχει ήδη προσδιοριστεί και όπως υποσχέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Ισραήλ: "Θα εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή". Ποιο είναι, όμως, το – σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους- άλλο άκρο; Οι συνδικαλιστικοί φορείς, οι απεργοί, τα κινήματα διαμαρτυρίας, τα κόμματα και οι πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς και όσοι διαφωνούν με την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και την νεοφιλελεύθερη στρατηγική που επιβάλλουν οι δανειστές.

Όλο το σχέδιο

Το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση σχετικά το θέμα της καταχρηστικής παραίτησης βουλευτών, με τους υπόδικους βουλευτές να χάνουν την έδρα τους, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να αναπληρωθεί. Η σχετική ρύθμιση θα ερμηνεύει διασταλτικά το άρθρο του συντάγματος που προβλέπει από 200 έως 300 βουλευτές ώστε να αποφευχθούν εκλογές, όπως επίσης και το άρθρο που προβλέπει ότι τον τελευταίο χρόνο της θητείας δεν γίνεται αναπλήρωση.

Πέραν του νομικού πλαισίου, η συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές - δεδομένης της μείωσης των βουλευτών -  στοχεύει στο να αποκτήσει η κυβέρνηση αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή, δεδομένου ότι πρόκειται το επόμενο χρονικό διάστημα να κλιμακώσει την αντιλαϊκή της πολιτική σε βάρος του ελληνικού λαού. Και αν εκ πρώτης όψεως, τα παραπάνω αφορούν μόνο στους υπόδικους βουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η αλήθεια είναι ότι σκοτεινά ακροδεξιά κέντρα, κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση και νομικοί κύκλοι του «κλίματος Βενιζέλου» προετοιμάζουν το έδαφος ώστε η «θεωρία των δύο άκρων» να λάβει σάρκα και οστά, και η συγκεκριμένη νομική ρύθμιση να αποτελέσει τη βάση ώστε να μεθοδευθεί στο μέλλον αντίστοιχη διαδικασία που θα έχει ενδεχομένως να κάνει με βουλευτές και άλλων κομμάτων.

Εξάλλου ήδη πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προχώρησε σε μία δήλωση, η οποία προκαλεί όχι μόνο ερωτηματικά, αλλά και έντονο προβληματισμό: «Υπάρχουν «κοριοί» που έχουν πιάσει στοιχεία από συνομιλίες στις Σκουριές από κάποιο συγκεκριμένο βουλευτή και να ‘στε σίγουροι ότι την κατάλληλη στιγμή θα τα βγάλουν».

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες κυβερνητικοί κύκλοι ετοιμάζονται να προωθήσουν ευρύτερα τη διαδικασία της ποινικοποίησης πράξεων των βουλευτών, οι οποίοι έχουν βρεθεί στο πλευρό των κινημάτων διαμαρτυρίας στις Σκουριές Χαλκιδικής ή αλλού.

Ήδη οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στα νεοαποικιακά σχέδια που περιλαμβάνουν τη λειτουργία των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών.  Οι 27 «ύποπτοι» κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και 5 μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, φέρονται κατά την αστυνομία ότι συνέστησαν «εγκληματική οργάνωση» διαπράττοντας βαρύτατα αδικήματα όπως είναι η «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», η «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή», η «έκρηξη, κατασκευής, προμήθειας και κατοχή εκρηκτικών υλών», η «διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας», η «απρόκλητη φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», η «διατάραξης κοινής ειρήνης», η «παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Είναι σαφές λοιπόν το μήνυμα που περνά η κυβέρνηση στην κοινωνία: "Εγκληματική οργάνωση" είναι η ναζιστική Χρυσή Αυγή, "Εγκληματική Οργάνωση" είναι και οι κάτοικοι των Σκουριών, που θέλουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και αγωνίζονται για τη σωτηρία του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι με δηλώσεις τους πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, όπως ο φίλος του Αντώνη Σαμαρά και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης, επιχείρησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα να συμψηφίσουν τη βία της Χρυσής Αυγής με τη "βία" του κινήματος και των κατοίκων στις Σκουριές.

Αποκάλυψη ΤΩΡΑ

Εκτός αυτού σύμφωνα με πληροφορίες του Periodista.gr, υπάρχουν εισηγήσεις εντός της κυβέρνησης ώστε να «γίνει το βήμα παραπάνω». Ποιο είναι αυτό; Να ποινικοποιηθεί ακόμη και η παρουσία βουλευτών της Αριστεράς στα μεγάλα αντικυβερνητικά συλλαλητήρια που έχουν πραγματοποιηθεί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, προερχόμενες από τα πηγαδάκια της Βουλής, αναφέρουν ότι έχουν σχηματιστεί ακόμη και δικογραφίες, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο, παρά τα όσα συζητούνται σε πολιτικούς κύκλους.

Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, αν και είναι πολύ δύσκολο να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες, εν τούτοις «εύκολα μπορούν να υπάρξουν εκτροπές».

Το σχέδιο και τα σενάρια που απεργάζονται μεγάλα συμφέροντα στο παρασκήνιο περιλαμβάνει ακόμη και την ποινικοποίηση των απεργιών με αντικειμενικό σκοπό την κατάργησή τους. Όπως αναφέρουν οι πηγές του Periodista.gr στο στόχαστρο ακροδεξιών κύκλων, οι οποίοι φέρονται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση και στη χάραξη της κυβερνητικής στρατηγικής και οι οποίο βρίσκονται σε συνεχή επαφή με επιχειρηματικούς κύκλους, συζητείται να έρθει νόμος προς ψήφιση στην βουλή (ενδεχομένως θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο μνημόνιο), ο οποίος θα περιλαμβάνει την «οικονομική βλάβη» ως κακούργημα. Ένα από τα παραδείγματα που χρησιμοποιείται σε συζητήσεις φιλοκυβερνητικών κύκλων προς το παρόν, είναι συνήθως το ΠΑΜΕ στην Χαλυβουργία, για το οποίο ήδη διεξάγεται συζήτηση σε παρασκηνιακό επίπεδο περί δίωξής του με την κατηγορία της «οικονομικής βλάβης» σε βάρος της επιχείρησης, ενώ επίσης λέγεται ότι στο στόχαστρο των σχεδιασμών βρίσκονται συνδικαλιστές, οι οποίοι είναι γνωστοί για την δραστηριότητά τους. Και δεν είναι μόνο αυτό: Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και τους δημοσίους υπαλλήλους, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αν συμμετέχουν στο μέλλον σε απεργίες θα απολύονται.  

Όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή «Στόχος είναι να σταματήσουν οι απεργίες» και προσθέτει ότι «ήδη γίνονται σχετικές συζητήσεις ακόμη και στο υπουργείο εργασίας». 

Το "άλλο άκρο" ετοιμάζεται.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top