GuidePedia

0

Πάνω από 2.000 νεκροί. «Δεν θα υπάρξει έλεος» διαμηνύει η Μόσχα. Ρώσοι: «Αμερικανοί Στρατηγοί σχεδίασαν την επιχείρηση των Ουκρανών».

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την ουκρανική δύναμη εισβολής καθώς η Αεροπορία, το πυροβολικό και τα drones του ρωσικού Στρατού κατέστρεψαν πάνω από 220 τεθωρακισμένα με τις απώλειες του Κιέβου να ξεπερνούν πλέον τους 2.000 άντρες.

Η κατάσταση αρχίζει να σταθεροποιείται σταδιακά με τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρούν αποκοπή και περικύκλωση της ουκρανικής δύναμης εισβολής.

Το πάνω χέρι, αργά και σταθερά, φαίνεται πως παίρνουν οι ρωσικές δυνάμεις στις περιοχές στις οποίες εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα Ουκρανοί και δυτικοί καλά εκπαιδευμένοι κομάντος.

«Δεν υπάρχει σταθερή πρώτη γραμμή στην περιοχή του Κουρσκ: ο εχθρός προσπαθεί να κερδίσει εδάφη σε ορισμένες περιοχές, αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν μπλοκαριστεί επιτυχώς», έκανε γνωστό αξιωματούχος πολύ κοντά στον κυβερνήτη της ρωσικής επαρχίας Κουρσκ.

Και πρόσθεσε:

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη αλλά ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη. Μεμονωμένες ομάδες εχθρικών στρατευμάτων καταστρέφονται και οι μάχες συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές».

Η Ουκρανία έχασε έως και 420 στρατιώτες και 55 τεθωρακισμένα οχήματα τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή του Κουρσκ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ πρόσθεσε ότι οι συνολικές απώλειες της Ουκρανίας στη συγκεκριμένη περιοχή ανήλθαν σε 2030 στρατιώτες, 35 άρματα μάχης, περισσότερα από 220 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα και τέσσερα συστήματα αεράμυνας.

Νωρίτερα σήμερα ο Διοικητής των ειδικών δυνάμεων της μονάδας “Akhmat”, Apty Alaudinov, ανακοίνωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου κλιμακίου ουκρανικών στρατευμάτων και πόρων που εισήλθαν στην επαρχία του Κουρσκ της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα έχουν καταστραφεί και η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε πως απέτρεψε «απόπειρες διείσδυσης… κινητών μονάδων τεθωρακισμένων» του εχθρού, κοντά στις κοινότητες Τολπίνο, Ζουράβλι και Όμπτσιτσι Κολοντέζ, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, αυτές οι προελάσεις ανακόπηκαν, το τελευταίο 24ωρο, από πλήγματα της πολεμικής αεροπορίας, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του πυροβολικού και την αποστολή εφέδρων της ομάδας «Βορράς», που έχει αναπτυχθεί στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου.

Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως έπληξε με πυραύλους και με το πυροβολικό ουκρανικά στρατεύματα κοντά στις κοινότητες Σούντζα, Κορένεβο, Σταράγια Σορότσιτσα και Μπόρκι, όπως κι ότι εμπόδισε μια διείσδυση στην περιοχή Μπελόφσκι, ανατολικότερα.

Δείτε βίντεο από τις μάχες

«Η επιχείρηση σχεδιάστηκε από Αμερικανούς Στρατηγούς»

Την ίδια ώρα Ρώσοι τοπικοί αξιωματούχοι και αναλυτές καταγγέλλουν ευθέως τις ΗΠΑ για την ανάμειξη που -κατά τους ίδιους- είχαν στην εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων.

«Είναι μία επιχείρηση που σχεδιάστηκε και ετοιμάστηκε από Αμερικανούς Στρατηγούς. Είναι μεγάλος ο αριθμός των ξένων καταδρομέων που συμμετέχουν στην επιχείρηση».

Εξάλλου όπως ομολογούν πλέον ανοικτά οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, στην επιχείρηση εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ συμμετέχουν Βρετανοί, Πολωνοί και Γάλλοι μισθοφόροι.

Τσετσένος διοικητής: Η μάχη του Κουρσκ θα οδηγήσει την Ουκρανία σε κατάρρευση

Ο αγώνας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας είναι μια «αποφασιστική μάχη» που θα οδηγήσει τελικά στην κατάρρευση του Κιέβου, ισχυρίστηκε ο υποστράτηγος Άπτυ Αλαουντίνοφ, ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων Αχμάτ από την Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram το Σάββατο, ο Alaudinov, ο οποίος διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Απρίλιο του 2024, είπε ότι είναι «αδιανόητο» ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ηττηθεί στο πεδίο της μάχης.

Τα σχόλια έγιναν σε σχέση με την εισβολή της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ, την μεγαλύτερη επίθεση σε ρωσικό έδαφος από το ξέσπασμα της σύγκρουσης μεταξύ των γειτονικών κρατών τον Φεβρουάριο του 2022.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να αμφιβάλλετε, να πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε ακόμη και αυτή την μάχη», τόνισε, κάνοντας έκκληση για περισσότερους ανθρώπους να ενταχθούν στο στρατό.

«Σας προτρέπω όλους να λάβετε μια απόφαση σε αυτή την αποφασιστική μάχη. Επειδή μετά από αυτή την μάχη, η Ουκρανία θα πέσει, όπως και το ΝΑΤΟ, η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και όλοι όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία», σημείωσε και προσέθεσε πως Αμερικανοί, Πολωνοί, Άγγλοι και Γάλλοι έχουν γίνει αντιληπτοί να πολεμούν για το Κίεβο.

«Δεν έχετε θέση… στη γη μας, και θα κάνουμε τα πάντα για να σας κρατήσουμε έξω. Η Ρωσία είναι πιο ενωμένη από ποτέ. Είμαστε μια δύναμη που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει», υπογράμμισε

Ως τελευταία εξέλιξη, ένα χτύπημα πυραύλων κατέστρεψε ένα ουκρανικό κέντρο διοίκησης και ελέγχου στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, ισχυρίστηκε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα!

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο είπε ότι ένα σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander-M πραγματοποίησε πλήγμα σε θέσεις διοίκησης της 22ης Ξεχωριστή Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο κρατών.

«Ως αποτέλεσμα, το διοικητικό επιτελείο της… ταξιαρχίας, 15 άτομα συνολικά, εξοντώθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «δεν θα υπάρξει κανένα έλεος».

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top