GuidePedia

0

Νέα δεδομένα δημιουργούνται για την πολύπαθη Αεροπορία Στρατού, καθώς τα νερά στο Στεφανοβίκειο υποχωρούν, τη στιγμή που αναζητούν τη νέα βάση της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Γενικότερα, η κατάσταση παραμένει περίπλοκη σε πολλαπλά επίπεδα. η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στην κοινωνία και οι επιδοτήσεις δεν δείχνουν ικανές να την κατευνάσουν. Πολλώ δε μάλλον όταν διατυπώνονται και υποψίες για “άλλα κόλπα”.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν δείχνει να στέκεται και πολύ καλά στα πόδια της. Χθες μάθαμε ότι η πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών, τελικά δεν ήταν και κάτι πολύ σοβαρό, υπό την έννοια ότι αφορούσε πρωτοβουλίες κάτι λίγων ιδιωτών που θα διωχθούν… για πλημμέλημα. Η ΕΥΠ δεν είχε την παραμικρή σχέση. Κι επειδή ασχολούμαστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις, μην κάνουμε και τόσο θέμα το “τίποτα”, ότι “οι ιδιώτες” άκουγαν τον αρχηγό και κομβικούς αξιωματούχους. Δεν συμφωνείτε; Ούτε εμείς. Για πάμε με όσα χρήζουν ΚΑΤΑΔΕΙΞΗΣ
.
Η «ΑΝΑΔΥΣΗ» ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ

Περίπου 11 μήνες από τότε που η καταιγίδα Daniel μετέτρεψε το κύριο αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας σε «ναύσταθμο», το συμβάν που επί αρκετό καιρό η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω εκστρατείας παραπληροφόρησης, επιδίωκε να πείσει την κοινή γνώμη ότι «δεν πάθαμε και τίποτα», τα νερά άρχισαν να αποσύρονται από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου.

Αποστράγγιση

Σε κάποια σημεία, όπως αυτό που απεικονίζεται στην κάτωθι συνημμένη φωτογραφία, τα νερά έχουν εντελώς αποστραγγιστεί (τα ίχνη τους όπως φαίνονται σε μόνιμες και ημιμόνιμες εγκαταστάσεις), ενώ σε κάποια άλλα που έχουν χαμηλότερο υψόμετρο, όπως η κεντρική πλατεία που βρίσκεται η εκκλησία του Προφήτη Ηλία του προστάτη του Όπλου, συνεχίζουν να παραμένουν σε ύψος περί τα 40 εκατοστά. Εικάζεται ότι, αν δεν έχει ήδη αρχίσει, σύντομα θα ξεκινήσει η επιτόπια επιθεώρηση των εγκαταστάσεων από συνεργεία μηχανικών της Διεύθυνσης Υποδομής και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΔΥΠΠΕ), η πρώην Διεύθυνση Υποδομής (ΔΥΠΟ), του Γ΄ Κλάδου του ΓΕΣ, με σκοπό να διακριβωθεί η κατάσταση τους.


Τα νερά στα υψηλότερα σημεία του αεροδρομίου της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο έχουν υποχωρήσει και αποστραγγιστεί.

Υπάρχει μέλλον;

Βάσει των ευρημάτων της επιθεώρησης, θα μελετηθεί η δυνατότητα αποκατάστασης και το κόστος αυτής, καθώς και το κόστος των μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας για την αποφυγή μελλοντικής εμφάνισης του φαινομένου. Πρόκειται περί διαδικασίας που είναι άκρως απαραίτητη ώστε να μπορέσουν να σταθμιστούν με ακριβή και αντικειμενικό τρόπο οι εναλλακτικές επιλογές για τη μετεγκατάσταση του στρατηγείου και των μονάδων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1 ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ – ΛΑΧΑΝΑ».

Σπεύδε βραδέως…

Ας σημειωθεί ότι οι περιφερειακές και τοπικές αρχές της Θεσσαλίας έχουν συνολικά εκφράσει αντίθεση στη μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ και η μελέτη της ΔΥΠΠΕ μπορεί να αποτελέσει το μέσο προκειμένου να ενημερωθούν και να πειστούν οι κάτοικοι για την ορθότητα της τελικής επιλογής. «Οπότε υπό αυτό το πρίσμα, είναι μάλλον πρόωρη η εισήγηση για το μέλλον της 1ης ΤΑΞΑΣ που κατά πληροφορίες έχει προωθηθεί στην πολιτική ηγεσία», σημείωσε Σοφός του Σκιώδους Συμβουλίου Σοφών (Σx3), με εμπειρία σε τέτοια ζητήματα. «Εξ ορισμού το θέμα είναι πολυπαραγοντικό και όποια «ταρζανιά» κάνουμε σήμερα θα το βρούμε μπροστά μας αύριο ή μεθαύριο», συμπλήρωσε με νόημα ο Σοφός. «Καλύτερη απόδειξη από το Στεφανοβίκειο δεν υπάρχει!»

Ο «ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ» ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

Το θέμα, που μπορεί εκ πρώτης όψεως να χαρακτηριστεί μακάβριο, το ήγειρε Σοφός του Σx3 ο οποίος λόγω ατυχών συγκυριών, το τελευταίο διάστημα παραβρέθηκε στις κηδείες αρκετών πρώην συναδέλφων του στις ένοπλες δυνάμεις. Παρατήρησε λοιπόν ότι εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (υπουργού, υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα) αποστέλλονται τρία (όσοι και οι υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι) στεφάνια ως φόρος τιμής και σεβασμού. Οπότε, αναρωτήθηκε, μήπως θα ήταν καλύτερο να αποστέλλεται ένα στεφάνι εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνολικά και το αντίστοιχο της αξίας των υπολοίπων, να κατατίθεται στη μνήμη του εκλιπόντος για σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας.

ΑΠΟΣΥΝΑΓΩΓΟΙ ΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ!

Ένα στιγμιότυπο από την ακολουθία του Εσπερινού την Πέμπτη 25 Ιουλίου, την παραμονή του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Καλλίπολη του Πειραιά μας μετέφερε Σοφός του Σκιώδους Συμβουλίου Σοφών (Σx3) που έδωσε το παρόν. Στον Εσπερινό που τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μεταξύ των παριστάμενων βρισκόταν οι εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Μανωλάκος και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά Δημήτρης Καρύδης.

Για εμένα… δεν υπάρχετε!

Μετά το τέλος του κηρύγματος του, ο γνωστός για τη ρητορική δεινότητα και ευστροφία του Μητροπολίτης Πειραιώς, ευχαρίστησε ονομαστικά διάφορους παριστάμενους για τη συνδρομή τους στην οργάνωση του εορτασμού παρακάμπτοντας όμως τους δύο εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τον πρώην. Ο Σοφός θυμήθηκε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς ήταν από τους πιο σκληρούς επικριτές της κυβέρνησης για τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η διαχρονική αξία των λαϊκών ρήσεων

Μάλιστα με απόφαση ιερατικής σύναξης οι «ψηφίσαντας εναντίον τοῦ θείου Νόμου» είχαν κατά κάποιο τρόπο τεθεί εκτός Εκκλησίας («μή προσκαλοῦντες αὐτούς εἰς οἱανδήτινα ἐκδήλωσιν τῶν Ἐνοριῶν μας»). Επίσης θυμήθηκε ότι οι δύο ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου. Και στο τέλος συνειδητοποίησε στη διαχρονική αξία δύο λαϊκών ρήσεων. «Μαζί με τα ξερά [οι νυν βουλευτές] καίγονται και τα χλωρά [οι δύο πρώην βουλευτές]» και «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις».

ΟΥΑΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ… 30% «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»!

Διαστάσεις διαρκούς εγκλήματος κατά των καταναλωτών έχει λάβει πλέον η αισχροκέρδεια στην τιμή του ρεύματος. Πρόκειται για έγκλημα πολύ μεγαλύτερο και σοβαρότερο από το πάρτι του χρηματιστηρίου του «σημιτικού» ΠΑΣΟΚ (αρχές της δεκαετίας του 2000), καθώς σε αντίθεση με τις μετοχές – φούσκες που τροφοδοτούνταν από την απληστία και τη χειραγώγηση των αφελών για να πλουτίζουν οι επιτήδειοι, το ρεύμα αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης. Ας μην το παίρνουμε αψήφιστα, διότι πλέον πολύ και για λειψυδρία ακούμε. Μην πούμε το νερό νεράκι προσεχώς. Με κάλυψη τον νόμο «προσφοράς και ζήτησης» στηθεί κανένα νέο colpo grosso για λεηλασία του κοσμάκη.
30% σε έναν μήνα και δεν ντρέπονται

Σε περιπτώσεις που μας έχουν καταγγελθεί, μέσα σε ένα μήνα, από τον Ιούνιο στον Ιούλιο, και για κατανάλωση πολύ μικρότερη από 500 κιλοβατώρες, ο λογαριασμός του ρεύματος αυξήθηκε κατά 30%! Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η πρωθυπουργική εξαγγελία περί επιβολής έκτακτου φόρου στους πωλητές ρεύματος, προκειμένου να επιδοτηθεί η τιμή του τον Αύγουστο. Εκ του αποτελέσματος, νομιμοποιούμαστε άπαντες να υποπτευόμαστε ότι η εξαίρεση του Ιουλίου από τις επιδοτήσεις, μόνο τυχαία δεν ήταν. Μοιάζει με ενδεχόμενη μετακύλιση του έκτακτου φόρου στις πλάτες των καταναλωτών! Δηλαδή, στη βίαιη άνοδο των τιμών του Ιουλίου συμπεριλαμβάνεται και η… προείσπραξη του έκτακτου φόρου που τους ανακοίνωσε έγκαιρα η κυβέρνηση, ώστε να διατηρήσουν όσο περισσότερο αλώβητα μπορούν τα κέρδη τους. Γίνονται τέτοια πράγματα ρε παιδί μου…

Ένας Θόδωρος για… φίλημα!

Η στήλη θερμοπαρακαλεί να της συστήσουν το κυβερνητικό σαΐνι που σκέφθηκε αυτή τη λύση για να του εκφράσει τον γνήσιο, απεριόριστο και βαθύτατο θαυμασμό της. Επίσης, δράττεται της ευκαιρίας να ευχαριστήσει τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Θόδωρο Σκυλακάκη που με το έργο του επέτυχε οι τιμές του ρεύματος στην Ελλάδα να είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη αλλά και για τις αβάσιμες αλλά διασκεδαστικές δικαιολογίες του για το χάος που έχει δημιουργήσει. Πάντα παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις, πολύ πριν την ανάληψη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου. Και πάντα είχε ατζέντα, μαζί με την «φιλελέφτ» παρεούλα του. Δεν θα έχει καλό τέλος όμως αν κρίνω από τις μούντζες και κατάρες που ακούω από γιαγιάδες στο χωριό…
Δεν είναι κάθε μέρα του Άη-Γιαννιού

Σε ό,τι αφορά όμως το πάρτι του ρεύματος, οι οργανωτές και οι διασκεδάζοντες με το συστηματικό «γδύσιμο» των καταναλωτών, ας συνυπολογίσουν και την πιθανότητα η κατάληξη να μην είναι η ίδια με αυτή του πάρτι του χρηματιστηρίου. Υπενθυμίζεται, ότι τότε, τα χρήματα των μετόχων έγιναν καπνός και άπαντες οι εμπλεκόμενοι, περίπου 20 χρόνια αργότερα, κρίθηκαν όλοι αθώοι. Διότι πολλές φορές πηγαίνει η στάμνα στη βρύση. Μια φορά θα σπάσει.

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Σε αντίθεση όμως με τα κέρδη των πωλητών ρεύματος, αλώβητα δεν θα μείνουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας η οποία εμφανίζεται να βρίσκεται… κάπου αλλού. Σε άλλη διάσταση. Σε άλλον πλανήτη! Δεν συζητάμε φυσικά για το 41%, καθώς έχει ήδη καταφέρει το ακατόρθωτο: Με μηδενική -κατά κυριολεξία- αντιπολίτευση, να χάσει περίπου το 30% της εκλογικής της δύναμης και να προσγειωθεί ανώμαλα στο 28%, παρά τη μαζική επικοινωνιακή επιχείρηση αντιστροφής μιας εξόφθαλμης τάσης. Πλέον, η λαοπρόβλητη κυβέρνηση προσπαθεί φιλότιμα να κατακτήσει νέα… χαμηλά! Να δεις που μπορεί να απειλήσει το «ρεκόρ» του 18,85% που κατέγραψε η ΝΔ υπό την ηγεσία Σαμαρά, στις εκλογές του Μαΐου του 2012. Σημειώστε το.
Τακτική του ώριμου φρούτου

Ίσως για κάποιους εντός του κόμματος, που επιζητούν δυνατές συγκινήσεις, να αποτελεί στόχο προς επίτευξη. Όμως σε κάθε περίπτωση, αν η Νέα Δημοκρατία -του Κυρ. Μητσοτάκη- επιθυμεί να αυτοκτονήσει πολιτικά μετά τα μνημόνια και χωρίς αντιπολίτευση, αυτό αφορά τα στελέχη, τα μέλη και όσους ψηφοφόρους της έχουν αδιάρρηκτους –με την ψυχολογική έννοια– δεσμούς μαζί της και εννοείται ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της. Όπως μάλιστα φαίνεται από τα τεκταινόμενα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν αποκλείεται και αυτά να έχουν επιλέξει συνειδητά να την αφήσουν ανενόχλητη να ακολουθήσει την αυτοκαταστροφική της πορεία, καθώς δεν δείχνουν διάθεση να επιδιώξουν συστηματικά να την απαλλάξουν από το μαρτύριο και τη μιζέρια της.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top