GuidePedia

0


Κων Φράγκος  Διαξιφισμοί
Μαθήματα από τις συγκρούσεις στη Μ. Ανατολή

(πριν πάρουν φωτιά τα μπατζάκια μας)



Είναι προτιμότερο να ενεργείς
γρήγορα και να κάνεις λάθη; παρά
να διστάζεις και ν’ αφήνεις την
ώρα για δράση να περνάει

Κλαούζεβιτς

Παρατηρώ, με ικανοποίηση, ότι ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας, αντίθετα με τον προκάτοχό του, έχει ασπασθεί το δόγμα Κλαούζεβιτς και ανησυχεί; Δρα και ενεργεί.
Παρακολούθησα την ομιλία του στο FORUM των Δελφών, όπου τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει ν’ αντιδρά άμεσα και απόλυτα σε κάθε τουρκική θέση που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Τέτοιες προκλήσεις είναι συχνές τελευταία. Εκεί αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ναυπήγηση των νέων φρεγατών (Contellation) στην οποία πρέπει να συμμετάσχουν, να συμπράξουν τα Ελληνικά Ναυπηγεία τα οποία άρχισαν ήδη να υποβλέπει το ένα το άλλο πριν αλέκτωρ λαλήσαι.
Εκείνο όμως που προσέλκυσε την προσοχή του Υπουργείου είναι η τελευταία εξέλιξη στον πόλεμο με την επίθεση του Ιράν και την αντιμετώπιση επιτυχώς με την ενιαία συνεργασία αεράμυνας τριών επιπέδων.
Ο προβληματισμός του κ. Δένδια αναφέρθηκε εκτεταμένα στην συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ (17/4) είπε: Στο σχεδιασμό μας για το μακροχρόνιο πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται βαθμιδόν υπάρχει η δημιουργία ενός αεροπορικού ANTI-DRONE DOME-ΘΟΛΟΥ, κάτι αντίστοιχου μ’ αυτού του Ισραήλ. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας του Ελληνικού εναέριου Χώρου.
Δεν είμαι ειδικός τεχνικός πάνω σ’ αυτά τα υπερσύγχρονα συστήματα, ούτε ξερόλας για να μιλάω επί παντός επιστητού στην TV. Υποθέτω ότι το Σύστημα αυτό, ο ΘΟΛΟΣ, θα διαθέτει διατάξεις για την αντιμετώπιση τριπλής ή τετραπλής προστασίας ανάλογα με τα βεληνεκές και τα ύψη των απειλών.
Πληροφορήθηκα ότι επιδίωξη του Υπουργείου είναι να χρησιμοποιεί τις δύο, εν καταστολή, Εθνικές Αμυντικές Βιομηχανίες, ΕΑΒ – ΕΑΣ ως βασικά βάθρα συνεργασίας με την ξένη, πιθανότατα Ισραηλινή, εταιρεία. Ευνόητο τυγχάνει ότι θα υπάρξει πεδίο συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν κι’ αυτές ανάγκες στήριξης, αρκεί να μη παρουσιάζουν το γνωστό, από το παρελθόν θέαμα αλληλοϋπονόμευσης.
Κύριοι συνεργασθείτε και βοηθείστε….
Σημ.1 Η σχεδόν ανυπαρξία δυνατότητας δράσης των Ρωσικών πυραύλων (TOR, M1) επιβάλλει την ταχύτατη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Έγινε προσπάθεια πώλησης του ρωσικού πακέτου, έναντι 2,2 δις$ αλλά η Ρωσία, που έχει αυτό το δικαίωμα, αντέδρασε γιατί ήταν βέβαιο ότι τα όπλα θα έπαιρναν το δρόμο προς Ουκρανία.
Σημ. 2 Αρνητική είναι, επίσης, η αντιπυραυλική φιλοσοφία ολίγων δημοσιογραφικών κονδυλοφόρων. Το γιατί κραυγάζουν, γνωρίζουν οι πάντες.
Σημ. 3 Είναι αναμφίβολο ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο έχει δώσει άμεση προτεραιότητα στην ισχυροποίηση ενός ενοποιημένου συστήματος Αεράμυνας.

Περί Ανέμων και Υδάτων



Καλλίτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα

Λαϊκή παροιμίαΌταν μαθαίνω κάτι το καινούριο ενθουσιάζομαι. Αυτό αισθάνθηκα προχθές που έμαθα ότι υπάρχει μία νέα (;) κορυφαία Υπηρεσία των ΕΔ που αγνοούσα. Κακό του κεφαλιού μου. Είναι η ΓΔΠΕΑΔΣ (Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων). Επικεφαλής ο Πρέσβης ε.τ. κ/ Μιχαήλ Σπινέλης. Στο ίσιο Στρατόπεδο με την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. Ουδέν, περισσότερο, γνωρίζω.
Το αδελφάτο Βουλή ΑΕ συνεχίζει, αθόρυβως, της προσπάθειες του για την ευημερία της πτωχής τάξεως των βουλευτών. Με μια φωτογραφική τροπολογία που περιλήφθηκε, δι’ εφόδου, στον τελευταίο Νόμο περί αιγιαλού (ΣΣ Γιαλό, γιαλό πηγαίναμε κι’ ολο για σένα λέγαμε….) επιτρέπεται σε πρώην πολιτικούς, κομματικά στελέχη και λοιπά κακοποιά στοιχεία, όπως λέει ο αθάνατος Ροϊδης, να είναι μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Τραπεζών. Καθολική απαγόρευση είχε θεσμοθετηθεί επί τρόικας αλλά, όπως, ξέρετε, τώρα ενημερώθηκαν ότι περισσεύουν λεφτά από τις τράπεζες που ανακοινώνουν υπερκέρδη, να βολεύουν «δικά μας παιδιά». Έσπευσαν να προσφέρουν Υπηρεσίες (χοντρό το μπαγιόκο) τ. Υπουργοί, Υφυπουργοί, φιλαράκια κλπ. Στους οργανισμούς που θα δεχθούν «στελέχη» είναι και οι εισηγμένες με υψηλή κερδοφορία! Έτσι, ωρέ, ξεφτίλες θ’ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα Άμυνας, Υγείας, Υπογεννητικότητας; Σας κράζει ο κόσμος και δεν χαμπαριάζετε τίποτε.

Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας ανήγγειλε την εισαγωγή στη Βουλή προς ψήφιση Νόμου για την δημιουργία ενός Οικοσυστήματος Αμυντικής Καινοτομίας (Ελλ. Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας) Λεπτομέρειες δεν δόθηκαν, ούτε ονόματα που θα το πλαισιώσουν (φαίνεται ότι θα είναι ουκ ολίγα). Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσαι έσπευσαν οι ενδιαφερόμενοι (;) να κάνουν «επίταξη» (όπως τις καλές εποχές της κατοχής) με την έγκριση του κ. Υπουργού, υποθέτω, μέρος του Μεγάρου του ΜΤΣ (Κολοκοτρώνη 13) το οποίο διοικείται από Δ.Σ. διορισμένο από τον κ. Υπουργό βεβαίως-βεβαίως, το οποίο, με απόφασή του, απεδείχθη την διάθεση. Δικαίως οι απόστρατοι Στρατού εξεμάνησαν. Σημειώνω ότι το ΜΤΣ έχει βιασθεί κατά εξακολούθηση, από σειρά Υπουργών. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ είναι, όμως, στρατιωτικοί που εννοείται προστατεύουν τους συναδέλφους τους! Παράλληλα από μία άλλη Υπηρεσία (αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας ΕΔ) αναζητούνται ενοικιαστές για μεγάλα ακίνητα της Αθήνας (περισσότερα από δέκα). Γιατί λοιπόν δεν επελέγη ένα τέτοιο κτίριο για τη νέα Υπηρεσία και επιτάσσεται το ΜΤΣ;
ΝΙΜΤΣ Έχει, εκ του Νόμου, πρόεδρο τον πρόεδρο του ΜΤΣ και ο οποίος πρέπει να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του Νοσοκομείου (προσωπικό, συντήρηση κτιρίων, διεκδίκηση οφειλών άλλων Ταμείων μέλη των οποίων νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο κλπ) χωρίς να επιτρέπεται συμμετοχή του στα επιστημονικά θέματα του ΝΙΜΤΣ (Γεν. Διευθυντής εξέχων επιστήμων γιατρός – Αντιστράτηγος εα). Έχουν φτάσει στ’ αφτιά μου φήμες που δεν έτρεξα να τις επιβεβαιώσω, ότι ο κ. Πρόεδρος, Ταξίαρχος εα, περί άλλων τυρβάζει. Μακάρι να πρόκειται περι κακόβουλων φημών.

Οι φυλές των Αξιωματικών (Λευκοί, μιγάδες, negros) Μέρισμα Υπτγου εα 155,8€

Μέρισμα Υποναύαρχου 327,40€

Μέρισμα Υποπτέραρχου 374,40€Μέρισμα Α/ΓΕΣ 208,77€

Μέρισμα Α/ΓΕΝ 416,47€

Μέρισμα Α/ΓΕΑ 432,90€

Όποιος ανακαλύψει ποιοι είναι οι negros να περάσει από τα Γραφεία μας να λάβει χρυσούν ωρολόγιον (πέτσινο) Νικαράγουας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top