GuidePedia

0


Alexander Syrsky (Αρχιστράτηγος Ουκρανικού στρατού): Δόθηκε εντολή για αποχώρηση του Ουκρανικού στρατού από την πόλη Avdiivka - Πεντάγωνο ΗΠΑ: Προάγγελος νέων ήττων

Ο Ρωσικός στρατός πέτυχε μια μεγαλειώδη νίκη αφού μετά από δύο χρόνια μαχών, κατέφερε να πάρει την κρίσιμη στρατηγικά πόλη της Avdiivka στο Donetsk.
Ο Ουκρανικός στρατός πήρε εντολή από τον Ανώτατο Διοικητή των ουκρανικών στρατευμάτων, Alexander Syrsky, να υποχωρήσει και απέσυρε όλες τις δυνάμεις του…
Ο Ουκρανικός στρατός υπέστη βαριά ήττα και όπως προειδοποιούν οι αμερικανοί, το Ουκρανικό μέτωπο κινδυνεύει με ολική κατάρρευση.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατηγόρησε τη Δύση για την πτώση της Avdiivka κάνοντας λόγο για τεχνητό έλλειμμα όπλων.
Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov σε συνέντευξή του στη γαλλική έκδοση Liberation προειδοποιεί ότι όλο το μέτωπο στην Ουκρανία βρίσκεται σε κίνδυνο, η κατάσταση είναι δραματική….
Εν τω μεταξύ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ζήτησε από τις ΗΠΑ να αποδεσμεύσουν επειγόντως τη βοήθεια για την Ουκρανία, καθώς όπως είπε, η κατάσταση είναι δραματική.

Alexander Syrsky (Αρχιστράτηγος Ουκρανικού στρατού): Δόθηκε εντολή για αποχώρηση του Ουκρανικού στρατού από την πόλη Avdiivka - Πεντάγωνο ΗΠΑ: Προάγγελος νέων ήττων

Ο Ανώτατος Διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Alexander Syrsky, ανακοίνωσε την απόφαση για απόσυρση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από την Avdiivka.
«Με βάση την επιχειρησιακή κατάσταση γύρω από την Avdiivka αποφάσισα να αποσύρω τις μονάδες μας από την πόλη και να πάω σε άμυνα», τόνισε ο Alexander Syrsky
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ukrinform, επικαλούμενο τον διοικητή της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων Α. Tarnavsky, τα ουκρανικά στρατεύματα ήδη αποσύρονται από τις κατεστραμμένες θέσεις και αρκετοί στρατιώτες της Ουκρανίας αιχμαλωτίστηκαν.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Tarnavsky, οι μάχες στην πόλη συνεχίζονται.
Την προηγούμενη μέρα, η 3η ταξιαρχία εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που στάλθηκε επειγόντως για βοήθεια στην Avdiivka, ανέφερε ότι καταλάμβανε εργοστάσιο οπτάνθρακα στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης.
Αργότερα, ο υποδιοικητής της ταξιαρχίας Rodion Kudryashov δήλωσε ότι σε ορισμένα σημεία η ταξιαρχία ήταν εντελώς περικυκλωμένη.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο, με τη σειρά του, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαντλούνται από πυρομαχικά και άλλους πόρους και χαρακτήρισε την επικείμενη απώλεια της Avdiivka προάγγελο νέων ήττων, αναπόφευκτη χωρίς την επανέναρξη της αμερικανικής βοήθειας.
Η πόλη της Avdiivka είναι ένα βόρειο προάστιο του Donetsk, το οποίο μετατράπηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή.
H πόλη της Avdiivka έπεσε στα χέρια των ρώσων που πέτυχαν μεγαλειώδη στρατηγική νίκη.

Τι συνέβη, δραματική η κατάσταση στον Ουκρανικό στρατό, η πτώση της Avdiivka μεγάλη απώλεια για τους Ουκρανούς - Αιχμαλώτισαν οι Ρώσοι εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να αποσύρονται από την Avdiivka και οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να επικεντρώνονται στο να περιπλέξουν ή να αποτρέψουν μια πλήρη ουκρανική απόσυρση.
Ο Ουκρανός Ανώτατος Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε νωρίς το πρωί ώρα Ουκρανίας στις 17 Φεβρουαρίου ότι διέταξε τις ουκρανικές δυνάμεις εντός της Avdiivka να αποσυρθούν σε πιο ευνοϊκές αμυντικές θέσεις προκειμένου να αποφευχθεί η περικύκλωση και να σωθούν οι ζωές του ουκρανικού προσωπικού.
Η ανακοίνωση του Syrskyi έρχεται μετά από αρκετές επιβεβαιωμένες ρωσικές προελεύσεις στα περίχωρα της Avdiivka τις τελευταίες 24 ώρες.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 16 Φεβρουαρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιότερα κατά μήκος της οδού Hrushevskoho στα δυτικά προάστια της Avdiivka και νότια του εργοστασίου οπτάνθρακα Avdiivka στη βορειοδυτική Avdiivka, σημείωσαν οριακά κέρδη σε περιοχές dacha στη βορειοανατολική Avdiivka και κατέλαβαν το πάρκο της πόλης Avdiivka στην κεντρική Avdiivka.

Η ουκρανική ομάδα δυνάμεων Tavriisk αναγνώρισε νωρίτερα στις 16 Φεβρουαρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από μια καθιερωμένη οχυρωμένη θέση νότια της Avdiivka και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρονται από απροσδιόριστες θέσεις σε νέες προετοιμασμένες αμυντικές θέσεις.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μεταφέρουν ενισχύσεις στην περιοχή για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση και να υποβαθμίσουν περαιτέρω τις ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρονται μαζικά και ότι οι ουκρανικές αποσύρσεις γίνονται όλο και πιο χαοτικές και δαπανηρές σε ανθρώπινες ζωές.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης στην ανατολική Avdiivka, μέχρι τα νοτιοδυτικά προάστια της Avdiivka, νοτιότερα κατά μήκος της οδού Hrushevskoho και δυτικά της Avdiivka προς την κατεύθυνση των χωματόδρομων που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις για να τροφοδοτήσουν θέσεις στην ανατολική και νότια Avdiivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι κοντά στο να κόψουν ή έχουν ήδη κόψει έναν χωματόδρομο που συνδέει την Avdiivka με το Lastochkyne (δυτικά της Avdiivka).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν στο να περικυκλώσουν τις υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις στην κεντρική, ανατολική και νότια Avdiivka, λιγότερο από ένα χιλιόμετρο χωρίζει τις ρωσικές θέσεις στα δυτικά προάστια της Avdiivka και τις ρωσικές θέσεις στην νότια Avdiivka.
Οι ρώσοι υποστήριξαν ότι έως και 5.000 Ουκρανοί στρατιώτες παραμένουν στην Avdiivka και είναι ουσιαστικά παγιδευμένοι στον οικισμό.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να αποσυρθούν από την Avdiivka με οργανωμένο τρόπο.

Zelensky κατά ΗΠΑ – Δύσης: Χάσαμε την Avdiivka εξαιτίας τεχνητού ελλείμματος όπλων – Η Ουκρανία σε άμυνα

Πρωτοφανή και σκληρή επίθεση κατά της Δύσης και μάλιστα συνολικά εξαπέλυσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky το Σάββατο (17/2/2024) λίγες ώρες μετά την πτώση της Avdiivka.
Επί της ουσίας ο Zelensky κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για το γεγονός ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στο μέτωπο, κάνοντας μάλιστα λόγο για «τεχνητό έλλειμμα όπλων» σε βάρος της Ουκρανίας.
«Οι ενέργειές μας περιορίζονται μόνο από την επάρκεια και το μήκος του βεληνεκούς της δύναμής μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Με την αναφορά σε «τεχνητό έλλειμμα όπλων» ουσιαστικά κατηγορεί τις ΗΠΑ για την πτώση της Avdiivka, επειδή παραμένει μπλοκαρισμένη στα νομοθετικά όργανα της Ουάσινγκτον η βοήθεια των 61 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία.
«Δυστυχώς, η διατήρηση της Ουκρανίας σε τεχνητό έλλειμμα όπλων, ιδιαίτερα σε έλλειμμα πυροβολικού και δυνατοτήτων μεγάλης εμβέλειας, επιτρέπει στον Putin να προσαρμόσει κατά το δοκούν την ένταση του πολέμου», είπε ο Zelensky σε ένα πρωτοφανές επιθετικό κρεσέντο σε βάρος των ΗΠΑ.
Συνεχίζοντας ο Zelensky παραδέχθηκε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την Avdiivka για να αποφύγουν τον περικύκλωσή τους.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο ίδιος ο Zelensky εγκαταλείπει τα μεγαλόπνοα στρατηγικά σχέδια του ουκρανικού καθεστώτος και της Δύσης.
Με τον πλέον επίσημο τρόπο παραδέχθηκε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε άμυνα από τον Οκτώβριο του 2023, μετά το τραγικό τέλος της αντεπίθεσης που άρχισε στις 4 Ιουνίου και κατέληξε σε ένα λουτρό αίματος για την Ουκρανία.

Zakharova (Εκπρόσωπος Ρωσικού ΥΠΕΞ): Οι Ουκρανοί παραδόθηκαν στην Avdiivka, επειδή ξέρουν να πολεμούν μόνο αμάχους

Τα ουκρανικά στρατεύματα υποχώρησαν από την Avdiivka επειδή το καθεστώς του Volodymyr Zelensky ξέρει πώς να πολεμά μόνο για χρήματα και μόνο εναντίον αμάχων, έγραψε στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Όχι, όχι για αυτόν τον λόγο. Αλλά επειδή ο Zelensky και η συμμορία του ξέρουν να "μάχονται" μόνο για πολλά χρήματα, τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στις τσέπες τους, και μόνο εναντίον αμάχων.
Όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία για αυτούς», είπε η Zakharova σχολιάζοντας τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου ότι η πόλη εγκαταλείφθηκε για να σωθούν ζωές ανθρώπων.

David Sacks (Επενδυτής ΗΠΑ): Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο μετά την Avdiivka – Οι Ρώσοι προχωρούν, οι Ουκρανοί καταρρέουν

Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο στο μέτωπο της Ουκρανίας, επισημαίνει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο Αμερικανός επενδυτής David Sacks.
Με αφορμή την πτώση της πόλης Avdiivka στα χέρια των Ρώσων ο Sacks τονίζει τη μεγάλη σημασία της ρωσικής προέλασης στο μέτωπο των επιχειρήσεων.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις καταρρέουν στην Avdiivka. Οι Ρώσοι προχωρούν.
Δεν είναι λοιπόν ‘’αδιέξοδο’’.
Αυτή η λέξη που χρησιμοποιείται πολύ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν και θα υπάρξει ένα νέο αφήγημα», σημειώνει ο Αμερικανός επενδυτής.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top