GuidePedia

0


Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι KAN του Ισραήλ δημοσιοποίησε ότι το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία σήμερα μετά την άφιξη των εξαρτημάτων που παραγγέλθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Σε μια στρατηγική κίνηση, το Ισραήλ ανέπτυξε ένα αερόστατο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμένο με ραντάρ στη βόρεια περιοχή του, με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων ανίχνευσης πυραύλων και εναέριων οχημάτων. Η ενεργοποίηση του συστήματος ανίχνευσης πυραύλων και αεροσκαφών "Sky Dew" έρχεται μετά από διακοπή 1,5 έτους, όπως αναφέρει η Haaretz.

Οι κάτοικοι που κατοικούν στο βόρειο Ισραήλ και το νότιο Λίβανο επιβεβαίωσαν την παρουσία του αερόστατου ανίχνευσης πυραύλων, σηματοδοτώντας μια νέα εστίαση στα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, η ανάπτυξη αντιμετωπίζει επιχειρησιακές προκλήσεις και το σύστημα δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικό, σύμφωνα με αναφορές.

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι KAN του Ισραήλ δημοσιοποίησε ότι το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία σήμερα μετά την άφιξη των εξαρτημάτων που παραγγέλθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απόφαση για την επαναδραστηριοποίηση του αμυντικού αυτού συστήματος συμπίπτει με τις αυξημένες εντάσεις, ιδίως με την πρόσφατη δολοφονία του αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Σάλεχ αλ-Αρούρι και άλλων έξι ατόμων στη Βηρυτό στις 2 Ιανουαρίου.

Σε απάντηση στη δολοφονία, η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι εκτόξευσε πάνω από 60 ρουκέτες εναντίον μιας ισραηλινής στρατιωτικής βάσης κοντά στα σύνορα, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ από τις 8 Οκτωβρίου. Οι συγκρούσεις έχουν οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες, με 152 μέλη της Χεζμπολάχ, 28 Λιβανέζους πολίτες, 5 Ισραηλινούς πολίτες και 9 Ισραηλινούς στρατιώτες να χάνουν τη ζωή τους

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top