GuidePedia

0

Προφανώς πρόκειται για μη επανδρωμένο που ανήκει στην τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών -Ρόδος ή Κρήτη θα πρέπει να μετατραπούν σε βάσεις ελληνικών επιθετικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με εμβέλεια έως την Κύπρο

Παιχνίδια με το Ισραήλ παίζει ο Τούρκος πρόεδρος με στόχο την συμμετοχή σε οτιδήποτε αποφασιστεί για την Γάζα, κάτι που όμως δεν ενστερνίζονται ούτε οι Ισραηλινοί ούτε φυσικά οι Αμερικανοί.

Ένα τουρκικό UAV απογειώθηκε από την Αττάλεια και προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση του παράνομου Αεροδρομίου Λευκονοίκου, το οποίο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται από την Τουρκία ως βάση για droneς”, αναφέρει το sigmalive.com.

Σχέδια πτήσεων τα οποία δημοσιεύτηκαν από παρατηρητές εναέριας κυκλοφορίας στο Twitter, δείχνουν πιθανότατα επιθετικό drone Bayractar και η κίνηση αυτή έχει απόλυτη σχέση με τα τεκταινόμενα σε αυτό που λαμβάνει χώρα στην Γάζα από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό κατά της Χαμάς.

Προφανώς πρόκειται για μη επανδρωμένο που ανήκει στην τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ), το οποίο διαθέτει πολυβόλο και δορυφορικά ελεγχόμενο μη επανδρωμένο όχημα ANKA-I UAV.

Η τουρκική υπηρεσία με την χρήση αυτού του εναέριου οχήματος θα υλοποιήσει κατασκοπευτική αποστολή πάνω από την Γάζα ή κοντά σε αυτήν μετά τις πτήσεις αμερικανικών drone στην ίδια περιοχή.

Το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου και τα σχέδια των Τούρκων

Από τον Ιανουάριο του 2023, η Τουρκία έχει “καπαρώσει” το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στην Κύπρο, ώστε αυτό να μετατραπεί σε μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές βάσεις επιθετικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία σκοπεύει με τον στόλο αυτό να ελέγξει τους θαλάσσιους διαύλους όχι μόνο πέριξ της Κύπρου, αλλά να επεκταθεί σε Γάζα, νότια Κρήτη και Α.Μεσόγειο.

Εδώ και μεγάλο διάστημα είναι γνωστό ότι η Τουρκία ετοιμάζει μια μεγάλη αεροναυτική βάση, με το αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, να “γεμίζει” από οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Σε συνδυασμό με την ναυτική βάση στην Αμμόχωστο, οι Τούρκοι θα έχουν την δυνατότητα να αποστέλλουν ταχύτατα τουρκικά πολεμικά πλοία για συνοδεία των γεωτρύπανων στην περιοχή, ελέγχοντας μεγάλο κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι προειδοποιήσεις ειδικών, ειδικά του Μ.Ρούμπιν, δείχνουν ότι η Τουρκία επιδιώκει την επέκταση της στην Α.Μεσόγειο μέσω του σχεδίου “Γαλάζια Πατρίδα”, σε μια προσπάθεια να περικυκλώσει Ελλάδα και Κύπρο από θαλάσσης, ενώ από την στεριά έχει δημιουργήσει έναν άξονα σε Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία.

Η ουσία είναι, όσο και αν δεν το παραδέχονται στην Τουρκία, ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι, σε συνεργασία με την Ελλάδα, δεν εμπιστεύονται το μόνιμο καθεστώς Ερντογάν, που ετοιμάζει την νέα οθωμανική αυτοκρατορία στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, και αυτό είναι η πάσα αλήθεια ότι και να ακούγεται ή λέγεται ειδικά μετά το 2020.

Η Τουρκία θα γίνει στόχος συνασπισμού χωρών στην Μεσόγειο, αλλά και χωρών της Δύσης, λόγω του ότι ετοιμάζει αυτοκρατορία και "επέκταση", την οποία απαγορεύει ρητά η συνθήκη της Λωζάννης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top