GuidePedia

0


Νέο τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού στους Παλαιστίνιους προκειμένου να εκκενώσουν τα βόρεια εδάφη της Γάζας
Συνεχείς επιθέσεις στην πόλη της Γάζας εξαπολύει ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έκοψε στα «δύο» και περικύκλωσε την πόλη, αναφέροντας ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα αρχίσουν και οι οδομαχίες με τις δυνάμεις της Hamas.
Οι Ισραηλινοί μιλούν για «βόρεια Γάζα» και «νότια Γάζα», προαναγγέλλοντας σημαντικά πλήγματα κατά στόχων της Hamas τις επόμενες ημέρες, τη στιγμή που ο ΟΗΕ ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας ότι έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες προσωπικού του – 88 άνθρωποι – σε μια μόνο σύγκρουση στην ιστορία του.
Η Hamas κατηγορεί τους Ισραηλινούς για τα πλήγματα σε νοσοκομεία, με τον ισραηλινό στρατό να ανταποδίδει τα πυρά, υποστηρίζοντας πως αυτά αποτελούν ορμητήριο για επιθέσεις κατά Ισραηλινών στρατιωτών.
Μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός μετρά τουλάχιστον 31 νεκρούς στρατιώτες.

Ιορδανία: Κήρυξη πολέμου εάν εκτοπίσουν τους Παλαιστίνιους

Η Ιορδανία θα θεωρήσει ως κήρυξη πολέμου οποιαδήποτε προσπάθεια να εκτοπίσουν τους Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας ή τη Δυτική Όχθη υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Bisher Khasawneh.
Όπως είπε ο Khasawneh, η Ιορδανία εξετάζει όλες τις επιλογές ως απάντηση στην επιθετικότητα του Ισραήλ κατά της Γάζας, αναφέροντας πως κάθε απόπειρα εκτόπισης των Παλαιστινίων συνιστά κόκκινη γραμμή.

Μήνυμα Khamenei σε Ιράκ: Ασκήστε πίεση στις ΗΠΑ

Μηνύματα με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα που βάζουν στο στόχαστρο τις ΗΠΑ έστειλε μέσω social media ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei.
«Ο μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να αυξήσει την πολιτική πίεση στις ΗΠΑ και στο Σιωνιστικό καθεστώς για να τερματιστεί η σφαγή ανθρώπων στη Γάζα.

Ως μια σημαντική χώρα στην περιοχή, το Ιράκ μπορεί να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στην άσκηση πολιτικής πίεσης στις ΗΠΑ και στο κατοχικό καθεστώς για να σταματήσουν τη σφαγή ανθρώπων στη Γάζα αλλά και στην έναρξη μιας νέας προσέγγισης στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο.
Οι ΗΠΑ είναι ο συνεργός των Σιωνιστών στα εγκλήματα τους κατά της Γάζας.
Εάν σταματήσουν οι προμήθειες όπλων και η πολιτική τους υποστήριξη, το Σιωνιστικό καθεστώς θα είναι ανίκανο να συνεχίσει.
Όσο περισσότερο συνεχίζεται ο τρέχων πόλεμος, τα στοιχεία που δείχνουν τον άμεσο ρόλο των ΗΠΑ στην κατεύθυνση των εγκλημάτων του Σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα γίνονται πιο έντονα» ανέφερε ο Khamenei.
Σημειώνεται πως επιθέσεις με drones έγιναν τις τελευταίες ώρες κατά στρατιωτικών βάσεων σε Ιράκ και Συρία, όπου υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Χωρίς δηλώσεις και κοινό ανακοινωθέν η συνάντηση Blinken (ΗΠΑ) – Fidan (Τουρκία)

Χωρίς δηλώσεις αλλά και χωρίς κοινό ανακοινωθέν ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου 2,5 ώρες η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken και της Τουρκίας, Hakan Fidan.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Al Jazeera, «η αμερικανική πλευρά προσπάθησε να πείσει τους Τούρκους αξιωματούχους να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στη Hamas και να την αναγκάσουν να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους.
Αλλά η τουρκική θέση ήταν πολύ σαφής σε αυτό το θέμα.
Είπαν ότι η απελευθέρωση κρατουμένων θα πρέπει να είναι αμοιβαία, εάν η Hamas απελευθερώνει αιχμαλώτους, τότε και το Ισραήλ απελευθερώνει Παλαιστίνιους κρατούμενους.
Η Τουρκία ζήτησε επίσης άνευ όρων κατάπαυση του πυρός».

Κομμένη στα δύο η Γάζα

Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι έχουν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας και ότι την έχουν κόψει στα δύο.
«Σήμερα υπάρχει η βόρεια Γάζα και η νότια Γάζα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Daniel Hagari, τη στιγμή που τα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν πως μέσα στις επόμενες 48 ώρες ο στρατός θα εισέλθει στην πόλη, γεγονός που σημαίνει πως θα αρχίσουν και οι σκληρές οδομαχίες με την Hamas.
Στόχος της επιχείρησης θα είναι να εξοντώσει στελέχη της Hamas που έχουν κρυφτεί στην πόλη και να καταστρέψει τουνελ και στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις της.
Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης να καταστρέψει τη Hamas, αλλά ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα: Από αρκετούς μήνες έως έναν χρόνο, ή και περισσότερο.
Το IDF δήλωσε επίσης ότι σε αυτό το στάδιο, οι δυνάμεις θα αποφύγουν την είσοδο σε σήραγγες της Hamas, υπό τον φόβο ότι είναι παγιδευμένες με εκρηκτικά.


Νέο τελεσίγραφο

Νέο τελεσίγραφο στους Παλαιστίνιους που παραμένουν στα βόρεια εδάφη της Λωρίδας της Γάζας έδωσε ο ισραηλινός στρατός.
Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι από τις 11:00 το πρωί και για τέσσερις ώρες θα επιτρέψουν και πάλι τα ταξίδια στον διάδρομο Salah el - Din που συνδέει τα βόρεια με τα νότια εδάφη της Γάζας.
Στην ανακοίνωση οι Παλαιστίνιοι καλούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των Ισραηλινών και να κινηθούν προς τα νότια εδάφη, υποστηρίζοντας πως η Hamas χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες.
Εκτιμάται ότι ακόμα παραμένουν στην πόλη της Γάζας 300.000 με 400.000 άνθρωποι, με την κατάσταση στην πόλη να είναι πραγματικά απελπιστική.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top