GuidePedia

0


Τα μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν στην χώρα μας μετά την ακύρωση ουσιαστικά παραγγελίας μίας ακόμη γαλλικής Φρεγάτας FDI καθώς κάποιοι θεωρούν ότι οδηγούμαστε σε ακύρωση της παραγγελίας 4 Κορβετών για το ΠΝ -Υπάρχει όμως η PESCO και η συνεργασία για την Ευρωπαϊκή Κορβέτα που θα είναι ένα υπερσύγχρονο πλοίο

Περίεργο και άκρως άσχημο σκηνικό έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα, αμέσως μετά τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, με την στάση των ΗΠΑ ,να αποδεχθούν απίστευτες τουρκικές προκλήσεις για Βόσπορο και Κύπρο, τα οποία αποτελούν όνειδος για τον ελληνισμό, ενώ δεν ανακοινώθηκε ακόμη η τελική απόφαση τους για τα F-35.

Βόσπορος είναι το όνομα των Στενών εδώ και χιλιάδες χρόνια και όχι τουρκικά Στενά, ή τίποτε άλλο, ενώ το νησί της Κύπρου θα ονομάζεται με “ συντεταγμένες” για χάρη των Τούρκων, που εμπαίζουν και απειλούν την Ουάσιγκτον με κάθε ευκαιρία, κάτι που οφείλουμε να το λάβουμε υπόψιν στην χώρα μας πολύ σοβαρά.

Οι Τούρκοι είχαν μέγα θέμα με τα Στενά του Βοσπόρου και την αναφορά στους χάρτες στην Κυπριακή Δημοκρατία, και έτσι οι ΗΠΑ αποφάσισαν την διπλή ονομασία για τα Στενά και την απαλοιφή βασικών ονομασιών στους χάρτες προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να μην υπάρχει η ανάγκη αναφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά αυτή να περιγράφεται με συντεταγμένες”.

Σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες , οι Τούρκοι πιέζουν τις ΗΠΑ, να μην συνεχίσουν να δίνουν όπλα μέσω ειδικών πιστώσεων στην Ελλάδα, και κινούνται ώστε να ακυρώσουμε, αν είναι αυτό δυνατόν, και την αγορά Κορβετών.

Στόχος της Άγκυρας είναι η μελλοντική κυριαρχία και υπεροπλία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, καταφανέστατα και χωρίς υπερβολές.

“Τραίνο μας πάει στα εξοπλιστικά/εθνικά τις τελευταίες μέρες. Εκτός από τα παζάρια με τουρκιά για τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ F-35/FMF και την αλλαγή ονομασίας Στενών και Κύπρου στους χάρτες για χάριν της Τουρκίας εξετάζεται και η ακύρωση των κορβετών”, αναφέρει λογαριασμός σε κοινωνικό δίκτυο και δεν είναι ο μόνος.

Δεν νομίζουμε ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ή κάποιοι στην κυβέρνηση θα ακυρώσουν ένα πρόγραμμα ζωτικής σημασίας για τον ελληνισμό στο Αιγαίο, μόνο και μόνο επειδή ενοχλήθηκε ο Ρ.Ν.Ερντογάν;

Δεν θα ήταν λογικό να απεμπολήσει η χώρα μας, το δικαίωμα του εξοπλισμού της με νέες μονάδες επιφανείας, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλαιές που χρονολογούνται σε 40-50 έτη.

Καμία ελληνική κυβέρνηση, ή υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν θα δέχονταν οποιονδήποτε εκβιασμό από το εξωτερικό, δηλαδή ΗΠΑ-ΕΕ για ένα τόσο καίριο θέμα σαν και αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι ευρωπαϊκά ναυπηγεία Τεσσάρων χωρών ( Ιταλία-Γαλλία-Ελλάδα-Ισπανία) υπέγραψαν προκαταρκτική συμφωνία για την δημιουργία κοινοπραξίας MMPC με στόχο την κατασκευή Ευρωπαϊκής Κορβέτας τα επόμενα Τρία χρόνια.

Πρόκειται για μία σοβαρότατη εξέλιξη, η οποία θα δώσει "φτερά" στο Πολεμικό Ναυτικό μας και μαζί με τις γαλλικές Φρεγάτες θα γίνει το πιο σύγχρονο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ξεκάθαρος στόχος της κοινοπραξίας είναι να μεγιστοποιήσει τις συνέργειες και την συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών ναυπηγικών βιομηχανιών, για την ανάπτυξη ενός νέου πλοίου, με την ονομασία EPC, που θα στοχεύουν στη διασφάλιση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας στην θάλασσα.

Η ευρωπαϊκή Κορβέτα θα είναι ένα έξυπνο, καινοτόμο, προσιτό, βιώσιμο, διαλειτουργικό και ευέλικτο σκάφος, σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται σε ένα ευρύ φάσμα μελλοντικών αποστολών σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο παγκόσμιο πλαίσιο.

Βασισμένο σε καινοτόμες και ανατρεπτικές τεχνολογίες, αυτό το πρόγραμμα θα συμβάλει σημαντικά στην ευρωπαϊκή κυριαρχία στον ναυτικό τομέα, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή βιομηχανία, αυξάνοντας τη συνεργασία, την αποτελεσματικότητα και μειώνοντας τις επικαλύψεις στις αμυντικές δαπάνες.

Η ευρωπαϊκή Κορβέτα θα είναι ένα μελλοντικό καινοτόμο πρόγραμμα πολεμικών πλοίων που αναπτύσσεται με συνεργατικό τρόπο από πολλά ναυτικές δυνάμεις και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την σημαία της PESCO.

Τέσσερες χώρες έχουν ενταχθεί επίσημα στο έργο (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα), οι οποίες θα καθορίσουν από κοινού τις απαιτήσεις για μια μονάδα επιφανείας 2ου βαθμού μήκους περίπου 110 μέτρων και 3000 τόνων ικανού να αντικαταστήσει στο εγγύς μέλλον αρκετές σειρές πλοίων, από περιπολικά Σκάφη μέχρι Φρεγάτες.

Οι ΗΠΑ και τα σχέδια τους για Τουρκία-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία στην κυριολεξία κάνει ότι μπορεί για να διακόψει το πολύ καλό ελληνικό αμυντικό πρόγραμμα, ενώ τα τουρκικά εργοστάσια παράγουν συνεχώς επιθετικά drones, πλοία, ραντάρ, και άλλα όπλα, για που άραγε;

Οι ΗΠΑ εκτιμάται ότι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με τον Ερντογάν, και δίνουν για να πάρουν ένταξη Σουηδίας, ησυχίας στο Αιγαίο, και σε Μέση Ανατολή και Αφρική από τους Τούρκους.

Αν αποτύχει η αμερικανική διπλωματία, ( που θα αποτύχει σίγουρα με την Άγκυρα), πιθανόν οι ΗΠΑ να μεταβάλλουν πλήρως την πολιτική τους σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη.

Το σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι ότι και να γίνει θα βρεθούν κερδισμένοι, είτε λιγότερο, είτε περισσότερο από όλη αυτήν την κατάσταση. 

 πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top