GuidePedia

0

Ελπίδες για ειρήνη… στην Ουκρανία από Κίνα!

«Tο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, ο πολιτειακός σύμβουλος και υπουργός Εξωτερικών Wang Yi αντάλλαξαν απόψεις με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία.

Η ρωσική πλευρά δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να κάνει διάλογο και να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.

Η κινεζική πλευρά χαιρέτισε αυτή την πρόθεση και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες και θα αποκλιμακώσουν την κατάσταση το συντομότερο δυνατό ώστε τελικά να επιλυθεί η κρίση μέσω διαπραγματεύσεων και άλλων πολιτικών μέσων.
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την απαγόρευση της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής.

Η Κίνα υπογράμμισε την ανάγκη αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης και πρόληψης ανθρωπιστικών καταστροφών» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin.
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία και τον Putin, σύμφωνα με τον Κινέζο αξιωματούχο, «αντιμέτωπες με έναν κόσμο αλλαγών και αταξίας, οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας έχουν διατηρήσει τη δυναμική της εύρωστης ανάπτυξης.

Ως οι μεγαλύτεροι γείτονες ο ένας του άλλου και ολοκληρωμένοι στρατηγικοί εταίροι συντονίζονται για την έλευση μιας νέας εποχής.
Η Κίνα και η Ρωσία εμβαθύνουν τις σχέσεις τους με βάση την αρχή της μη αντιπαράθεσης και της μη στόχευσης οποιουδήποτε τρίτου μέρους με σκοπό την αμοιβαία ανάπτυξη
Η Κίνα θα συνεχίσει να μοιράζεται την εμπειρία διακυβέρνησης και θα συνεχίζει να προωθεί τη συνεργασία με τη Ρωσία.
Τα δύο κράτη θα υποστηρίξουν σταθερά η μία την άλλη στην επιδίωξη μιας αναπτυξιακής πορείας που θα ταιριάζει στις αντίστοιχες εθνικές μας συνθήκες.
Θα ψάχνουμε πάντα οι ευκαιρίες ανάπτυξης και παγκόσμιοι εταίροι ο ένας του άλλου, συνεισφέροντας στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη.

Για τη Σαουδική Αραβία και τα BRICS

«Ως πρόεδρος των BRICS φέτος, η Κίνα υποστηρίζει ενεργά τη διαδικασία επέκτασής τους.
Στη 14η Σύνοδο Κορυφής των BRICS στις 23 Ιουνίου, οι ηγέτες των χωρών μελών κατέληξαν πως πρέπει να υπάρξει επέκταση.
Εξέφρασαν δε την υποστήριξή τους στη συζήτηση για τα πρότυπα και τις διαδικασίες της επέκτασης.
Μετά τη συνάντηση, πολλές χώρες εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στον οργανισμό.
Η Κίνα θα συνεργαστεί με άλλα μέλη των BRICS για να προωθήσει από κοινού τη διαδικασία επέκτασης

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top