GuidePedia

0


Γράφει ο Κωνσταντίνος Φράγκος
Διαξιφισμοί

Ηχούν Πένθιμες καμπάνες από μακρυά

Το Ινστιτούτο Αναλύσεων STRATFOR (ΗΠΑ/ΤΕΞΑΣ) είναι ένας έγκυρος και αξιόπιστος Οργανισμός που προβαίνει, συνήθως, σε αναλυτικές μελέτες. Απευθύνεται, κυρίως, σ΄αυτούς που θέλουν και ξέρουν να διαβάζουν και να προβληματίζονται και όχι σε ανευθυνοϋπεύθυνους κομματικούς Συμβούλους.
Διάβασα στα ΝΕΑ (21/2/2021) μια “πρόβλεψη” του STRATFOR αναλυμένη από τον έμπειρο και έγκριτο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Π. Μαλούχο.
Σύμφωνα με την μελέτη, σε 30 χρόνια από τώρα, δηλαδή περί το 2050 η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα είναι γεγονός. Και μάλιστα σε όρια ανάλογα των πιο ισχυρών περιόδων. Η “πρόβλεψη” του Ινστιτούτου είναι ότι ολόκληρες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, και όχι μόνο, θα έχουν τεθεί τότε σε ένα είδος καθεστώτος σφαίρας επιρροής της Άγκυρας. Η μελέτη “κοκκινίζει” ακόμη μεγάλες περιοχές της Ρωσίας όπως το Ροστόβ, την Κριμαία, Βόρειο Καύκασο κα.


Φυσικά, ο καθένας θα διερωτηθεί: πρόκειται και σοβαρή ή επιπόλαια ή σκόπιμη πρόβλεψη;
Ως προς το σκέλος των προθέσεων της Άγκυρας ασφαλώς και είναι σοβαρή. Η μελέτη δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να αναπαράγει, έστω διανθισμένα, την διαρκή επιχειρηματολογία και τα δόγματα επεκτατισμού της Άγκυρας των τελευταίων ετών.
Ο κ. Ερντογάν όχι μόνο διατυμπανίζει αυτές τις θέσεις, αλλά πράττει, συστηματικά ό,τι μπορεί για να τις οικοδομήσει. Τις έχει κάνει δόγμα.
Η υποταγή, βέβαια, Ισραήλ και Ρωσίας δείχνει εξωπραγματική. Αλλά το σχέδιο της περιορισμένης εφαρμογής του σε Ελλάδα και Κύπρο, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. ΟΥΔΕΙΣ, λοιπόν, δικαιούται να το προσπερνά, ούτε να ελπίζει ότι η Τουρκία θα το αποσύρει εν ονόματι της καλής γειτονίας και του Διεθνούς Δικαίου.

Και εμείς τυφλοί, κουφοί και ανύποπτοι;




Οι πραγματικοί Ηγέτες ακούν πριν από τους άλλους τα χλιμιντρίσματα των ίππων των ορδών που πλησιάζουν.
OTTO VON BISMARK

Τι πράττουμε, πως αντιδράμε, παίρνουμε τα μηνύματα;
Τι κάνουμε για να δώσουμε στον κ. Ερντογάν να καταλάβει ότι τα ουρλιαχτά, οι κλαγγές των όπλων, οι απειλές πέφτουν στο κενό; Να πείσουμε φίλους και συμμάχους ή φιλότουρκους “συμμάχους” ότι παύουμε να ζούμε αποχαυνομένοι στη μακαριότητα μας και ότι δεν περιοριζόμαστε σε φιλολογίες και διακηρύξεις εν κενώ, αλλά λαμβάνουμε σοβαρά μέτρα για ν’ αποτρέψουμε τους φιλόδοξους αρπαγές;
Πρέπει σύσσωμη η πολιτική Ηγεσία, παραμερίζουσα τις φαιδρότητες με τις οποίες καβγαδίζει, να σημάνει συναγερμό και ν’ αποδείξει η ίδια, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, ότι είναι έτοιμη ν΄αρχίσει από τον εαυτό της τον προβληματισμό και τη στέρηση προνομίων τα οποία θα διοχετευθούν στην ενίσχυση της Άμυνας και της Αποτροπής. Ακούει τα χλιμιντρίσματα…
Δεν υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας, σκεπτικισμού και αναποφασιστικότητας. Οι εχθροπραξίες έχουν αρχίσει. Οι κ. Ερντογάν και Ακάρ σφίγγουν προγραμματισμένα και προοδευτικά την θηλειά γύρω από τον λαιμό μας.
Εκδηλώνουν την δυσφορία τους γιατί Έλληνες επίσημοι επισκέπτονται τα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου αμφισβητώντας την Ελληνικότητα τους.
Επιχειρούν ν’ αλλάξουν την ονομασία του Αιγαίου, της κοιτίδας του Παγκόσμιου πολιτισμού. Επέλεξαν να το ονομάσουν ΠΕΛΑΓΟΣ ΝΗΣΙΩΝ!
Αγοράζουν νέο, 4ο, πλοίο ερευνών με αυξημένες δυνατότητες.
Τα RAFALE δεν φθάνουν, ούτε η προμήθεια φρεγατών με παραλαβή τους στο απώτερο μέλλον.

Λήψη άμεσων μέτρων από τους Ταγούς


Οι ηγέτες μας αν θέλουν, αν έχουν βούληση, ν΄αμυνθούμε και να αποτρέψουμε τις αρπακτικές διαθέσεις της Τουρκίας, να διασώσουν την Χώρα, θα πρέπει να παύσουν να εθελοτυφλούν και να δώσουν δείγματα αυτής της βούλησης τους που θα αφυπνίσουν τους πολίτες και θα τους ενθαρρύνουν σε συμμετοχή στην προσπάθεια. Ν΄αρχίσουν από την “συντεχνία”.
Συγκροτήσουν μια συμπαγή, ευέλικτη και ολιγάριθμη Κυβέρνηση. Αυτό το μπουλούκι των 58 MERCEDES δεν πείθει.
Περιορισμός των βουλευτικών εδρών από 300 σε 200 το πολύ. Η κραυγαλέα δυσαναλογία πληθυσμού-βουλευτών, για να βολεύεται η οικογενειοκρατία και ο παρασιτισμός προκαλεί θυμηδία σε φίλους και εχθρούς. Πρόσφατα, η μη απειλούμενη Ιταλία, μείωσε τον αριθμό των βουλευτών της κατά 30%.
Κατάργηση προκλητικών προνομίων των βουλευτών: διάθεση αυτοκινήτου, μεγάλου αριθμού μετακλητών κλπ κλπ. Γελά όλη η Ευρώπη και Ν. Αφρική με τη χλιδή της ψωροκώσταινας.
Ξεδόντιασμα της διαφθοράς με κατάργηση του σκανδαλώδους άρθρου 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τις “βουτιές” Υπουργών. Αποτελεί εθνικό ονειδος.
Κατάργηση προνομίων τ. Πρωθυπουργών, Προέδρων Βουλής. Γιατί πχ το δύστυχο Κράτος να πληρώνει ένα σωρό λεφτά για να νοικιάζει πολιτικό Γραφείο στον τ. Πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη και να του παραχωρεί προσωπικό μετακλητών. Ποίος ο λόγος;
Κατάργηση χρηματοδοτήσεων και παροχών προσωπικού σε Ιδρύματα τ. πολιτικών. Αν θέλουν Ιδρύματα να τα συντηρούν μόνοι τους.
Κατάργηση τηλεοπτικού Σταθμού Βουλής (Παγκόσμιο φαινόμενο).
Μείωση κατά 60% του αριθμού μετακλητών σε υπηρεσίες. Όχι σε αργομισθίες κα , κα.
ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.
Άμεση ίδρυση Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο κ. Ντόκος δεν επαρκεί.
Αφησα το κυριότερο, τελευταίο ΑΜΕΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ για αγορά εξοπλιστικών μέσων. Η οικονομία της Χώρας βρίσκεται σε αδιέξοδο:
Το Δημόσιο χρέος που το 2010 ήταν 340δις ευρώ τώρα πλησιάζει τα 400!

Ο οργανισμός INSTITUTE OF INTERNATIONAL FINANCE (IFF) κατατάσσει την Ελλάδα στη Τρίτη θέση αύξησης των χρεών της παγκοσμίως. Οδεύουμε προς φαλιμέντο και μόνο το Εθνικό Ταμείο θα μπορεί να χρηματοδοτήσει την Αμυνα.
Έτσι οι πολίτες θα πεισθούν ότι η κατάσταση είναι σοβαρότατη, οι Ηγέτες έχουν πάρει την σημαία για σωτηρία της Χώρας. Η λήψη των μέτρων που ανέφερα πρέπει να γίνει ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς αναβολή.

Θρασεία και αδιάκριτη ερώτηση
Ο αιτών και λαμβάνει…

George Clemenceau

Επειδή γνωρίζω καλά τους Γάλλους που είναι genereux (γενναιόδωροι) και bienveillants (καλοπροαίρετοι) διερωτώμαι αν για την αγορά των Rafale τους ζητήθηκαν βιομηχανικές επιστροφές για την χειμαζόμενη εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
Αν δεν τους ζητήθηκαν με σχετική επιμονή, τέτοιες αντιπαροχές, τότε, ορθώς, ποιούν και κάνουν το παπί (canard). Εχουν, εξάλλου, πείρα απο το παρελθόν για την παθητική συμπερφορά μας.
Θα περιμένω κάποιος αρμόδιος να μας διευκρινήσει: ζητήσαμε τα δικαιούμενα, ευγενικά ή πιεστικά, ή όχι; Merci…
Οι Ηγέτες είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν και ότι παραλείπουν να πράττουν .

Το Υπουργείο Δημόσιας Αταξίας



…και παροχής οικιακών βοηθών-Αστυνομικών σε Έλληνες celebrities
Οι περισσότεροι των οποίων είναι “τενεκέδες ξεγάνωτοι” κατά τον προσφιλή προσδιορισμό του συμπατριώτη μου, αείμνηστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου.
Ενώ, λοιπόν, οι αστυνομικοί δράσης, των Τμημάτων εννοώ και πάντες άλλους αστυνομικούς ενεργής δράσης, έχουν, κυριολεκτικά, γονατίσει από την σωρεία ευθυνών, ελέγχων κλπ ενώ εκατοντάδες ή χιλιάδες (ΣΣ δεν γνωρίζω ακριβώς, είναι κρατικό μυστικό) συνάδελφοι τους περνούν “ζωή και κότα” φρουρώντας την ελίτ ή την ψευδό ελίτ. Έλεος κ. Χρυσοχοΐδη. Πρέπει να αποσύρετε τουλάχιστον τους μισούς για να τους ρίξετε στην δράση. Γι΄αυτό τους πληρώνει ο Ελληνικός Λαός.

REQVIEM!
Πέθανε κι΄αυτή, μετά τόσες άλλες βιομηχανίες. Την αποτελείωσε η άφρονη πολιτική των τελευταίων δεκαετιών.
Τίτλοι τέλους για την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ. Χρεωκόπησε αυτός ο Τιτάνας. Το πως και γιατί είναι θέμα ανάλυσης οικονομικών και πολιτικών μελετητών.
Ισως κι΄εδώ συμβεί από που ακούμε συνήθως: οι Επιχειρήσεις να χρεωκοπούν και οι Επιχειρηματίες να ευημερούν.

Ευχάριστα νέα
Στο πλαίσιο της υλοποίησης πρόσφατης διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ αναφορικά για την FOS (FOLLOW ON SUPPORT) των Ελικοπτέρων του ΠΝ, το πρώτο ελικόπτερο S-70 (SIKORSKY) μεταφέρθηκε στη συντήρηση-Επιθεώρηση στην Ελληνική Εταιρεία AERΟSERVICES.
Ο εγχώριος επισκευαστής φορέας AERΟSERVICES, με πολλές επισκευαστικές επιτυχίες στο παρελθόν και εμπειρίες, είναι πιστοποιημένος από την κατασκευάστρια την Ε/Π εταιρεία.

O! Mon petit Nikola!
Τρία χρόνια επέβαλε η Γαλλική Δικαιοσύνη στον τ. Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Νικόλα Σαρκοζί για διαφθορά. Τον ένα θα τον εκτίσει με φυλακή στο πολυτελές σπίτι του, με βραχιολάκι! Οποία ξεφτίλα O, mon dieu!
Αντιπαθούσα τον κ. Σαρκοζί από παλιά. Όταν σε μία Σύνοδο της ΕΕ στις Κάννες (2011) έβριζε χυδαία τον σπουδαίο Πρωθυπουργό μας Γιωργάκη Παπανδρέου τον Γ’ με ποταπές λέξεις σοκ – con-connard (μ…, παλιομ…) παρουσία της κ. Μέρκελ και των λοιπών Ηγετών. ΄Αναυδος ο Γιωργάκης ο οποίος, μόλις προμηνών, “ομολογούσε” ότι ηγείται ενός διεφθαρμένου Κράτους, τα “μάζεψε” ομού με του κ. Ε. Βενιζέλο που τον συνόδευε ως ΥΠΟΙΚ, ήρθε στην Αθήνα και δια των ΝΕΩΝ “απεκάλυψε” ότι ο Α/ΓΕΣ, Στρατηγός Φ. Φράγκος ετοίμαζε πραξικόπημα! Γέλασαν όλες οι μαρίδες και τα καβούρια του Αιγαίου! Το περίεργο είναι ότι ο Φράγκος, ο απαίσιος πραξικοπηματίας, ορίστηκε μετά από μερικούς μήνες υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας!
Καλά να πάθει λοιπόν ο κ. Σαρκοζί που τα’ βάλε με το Γιωργάκη. Οι μοίρα εκδικείται!
Περιττό να προσθέσω ότι όσοι λωποδύτες ή ανεχόμενοι την λεηλασία του Κράτους και της Άμυνας Έλληνες Πρωθυπουργοί και Υπουργοί έφριξαν άμα των ακούσματι της είδησης. Είναι δυνατόν, είπαν, διεφθαρμένοι πολιτικοί να διώκονται; Απαράδεκτο! Απολίτιστοι οι Γάλλοι.

Ενόπλων Δυνάμεων Έργα
Δεν γνωρίζω αν το Υπουργείο και το ΓΕΕΘΑ διαθέτουν ειδικές πιστώσεις για δαπάνες ενημερώσεως πολιτών για τα έργα των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλλον δεν διαθέτουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Άλλοτε τα κονδύλια αυτά ήταν θηριώδη και συμπεριλαμβάναν pay-rolls για χειροκροτητές και επευφημούντες.
Αν υπέθετα ότι υπήρχαν αυτές οι πιστώσεις δεν θα χρειαζόταν για να γίνει αυτή η εκπληκτική προβολή που έγινε στις ΕΔ με την οργάνωση, λειτουργία, απόδοση των μεγάλων Κέντρων Εμβολιασμού Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Οποία οργάνωση, οποία ευγένεια, οποίος πολιτισμός, οποία επιστημοσύνη. Άκουσα εξερχόμενο από το Κέντρο Αμαρουσίου να μονολογεί : Τι ήταν αυτό, άλλος πλανήτης.
Παραθέτω από την Καθημερινή (03/03/2021) ένα μικρό απόσπασμα επιστολογράφου “…Η οργάνωση, η τάξη, η ευγένεια προσωπικού, ιατρικού-νοσηλευτικού, πρωτόγνωρη… Θεωρώ ότι χρωστούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα εύγε στο προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων…”.
Θερμά συγχαρητήρια στο ΥΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ, Ιατρικές υπηρεσίες και των τριών κλάδων. Μπράβο σας.

Το κατεστημένο αμύνεται και αντέχει



Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι’ όλα τα ίδια μένουν
Κι΄εμένα τα χεράκια σου με λύνουν και με δένουν

Λαϊκό/Παπάζογλου

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει υπεύθυνες υποσχέσεις για επούλωση μερικών πληγών που ταλαιπωρούν τους πολίτες, πλήττουν την διαφάνεια και την δικαιοσύνη αλλά και μας εκθέτουν διεθνώς.
Κατάργηση του κατάπτυστου (ναι, έτσι το είχε χαρακτηρίσει ο Επίτιμος) άρθρου 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τις αρπαχτές Υπουργών. Μία οπή εις το ύδωρ. Το καλλώπισε ελαφρώς προς μεγάλη ικανοποίηση των δημιουργών του κ. Π. Παυλόπουλου και Ε. Βενιζέλου. Αντικατάσταση, με πλήρεις και ρεαλιστικές διατάξεις, του διαβόητου νόμου ΜΗ προμηθειών 3978/11 που δημιουργός του είναι ο Ε. Βενιζέλος.
Παρακολούθησα, αρκετά, τη συζήτηση του Νόμου στη Βουλή.
Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις του σώφρονα κ. Δημ. Βίτσα, τ. ΑΝΥΕΘΑ, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται περί μίας νομοθετικής ρύθμισης που πολλά υποσχόταν και που τίποτε δεν λύνει. Κάποιες διατάξεις, όντως, συνιστούν μια βελτίωση σε σχέση με το γνωστό 3978/11 νόμο ΜΗ προμηθειών Βενιζέλου. Πρόσθεσε ότι ο Νόμος Βενιζέλου ήταν ανεφάρμοστος αλλά φοβάται ότι το ίδιο θα συμβεί με τον νέο… Μακάρι να διαψευσθεί.

Λαγός τη φτέρη έσειε…
Το χαριτωμένο κείμενο του Προέδρου της ΠΟΕΣ, αρχισυνδικαλιστή Σχη κ. Ανέστη Τσουγκαράκη με την απανταχούσα εναντίον μου (γιατί δικαιολόγησα την στάση του ΥΦΕΘΑ κ. Αλκ. Στεφανή ώς συνετή στο θέμα του ΕΦΚΑ) ελήφθη.
Θα απαντήσω, οπωσδήποτε, αργότερα γιατί προέχουν σοβαρά θέματα.

Η χρήση αεροσκαφών της ΠΑ και Έλληνες πρίγκιπες


Ορθώς ο κ. Πάρις Καρβουνόπουλος έθεσε προ ημερών το θέμα της καταχρηστικής χρήσης πολεμικών α/φ, ιδιαίτερα των C-130, από πολιτικούς για τα συνήθη πήγαινε-έλα.
Εφόσον προορισμοί εξυπηρετούνται από αεροπλάνο γραμμής η χρήση πολεμικών, ιδιαίτερα C-130, που σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο για επιχειρησιακές ανάγκες, θα πρέπει ν’ αποφεύγεται.
Βέβαια υπάρχει η κακή συνήθεια και αντίληψη ότι τα πολεμικά ή ολίγα κυβερνητικά, να θεωρούνται ΙΧ για τους εξουσιαστές. Δεν είναι τωρινό…
Υπενθυμίζω ότι τα πρώτα κυβερνητικά (EMBRAER) αποκτήθηκαν από την Κυβέρνηση Σημίτη και το θρυλικό GULF-STREAM από την Κυβέρνηση Καραμανλή. Έκτοτε το τελευταίο έχει να διηγηθεί ιστορίες χλιδής και βλαχαρχοντιάς, ιδιαίτερα επί εποχής ΒΕΝΙ και Καμμένου.
Αλλά η πριγκιπική αντίληψη περί προνομίων κρατούντων έχει προϋπάρξει πριν από το Gulf-Stream. Ήταν παράδοση!
Ξεφυλλίζοντας το αρχείο μου βρήκα στη Καθημερινή (12/10/03) το παρακάτω σχόλιο (εντός πλαισίου). Αντιγράφω (sic): Αναυδοι έμειναν οι Αμερικανοί διοργανωτές της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Κολοράντο όταν άκουσαν το αίτημα του Έλληνα Υπουργού Άμυνας κ. Γιάννου Παπαντωνίου να νοικιάσει ιδιωτικό τζετ για τις μετακινήσεις του εντός ΗΠΑ. Ανώτατος Αμερικανός παράγοντας έκανε το εξής σχόλιο “Μα, είναι συνάντηση υπουργών αυτή η πριγκίπων;”. Σημειώνεται ότι όλοι οι Νατοϊκοί υπουργοί ταξίδευαν με αεροπλάνα γραμμής… Ο ίδιος συμπλήρωσε “Μα στην Ελλάδα δεν υπάρχει Πρωθυπουργός ή κοινή γνώμη;” (ΣΣ ήταν η εποχή που δανειζόμασταν αγρίως και αναίσχυντα για να φθάσουμε αργότερα στη χρεωκοπία). Ζήτω το Έθνος!

Λυπούμαι αλλά αστοχείται κ. Ακάρ

Πολλοί Στρατηγοί ατύχησαν γιατί έτρεξαν προς την αλαζονεία αντί να σπεύσουν προς τη φρόνηση
Ευριπίδης
 
Ο Τούρκος ΥΕΘΑ, πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, κ. Ακάρ δήλωσε προ ημερών: η Ελλάδα αν ακόμη αγοράσει 3-5 μαχητικά ή 3-5 πλοία δεν μπορεί να πετύχει κάτι. Όλοι ξέρουν το μέγεθος του Τουρκικού Στρατού.
Ο κ. Ακάρ, καίτοι σπουδαίος στρατιωτικός, αστόχησε στη δήλωση του. Διότι έπρεπε να γνωρίζει ότι η Ελλάδα έστω με μικρή αύξηση του οπλικού δυναμικού της μπορεί να επιτύχει κάτι το σημαντικό. Αυτό που επιδιώκει: ενίσχυση της αποτροπής.
Η μικρή αυτή Χώρα με την ένδοξη ιστορία και πολιτισμό δεν έχει αρπακτικά σχέδια, ούτε ληστρικά όνειρα για να οργανώσει ένα τεράστιο Στρατό, όπως αυτός των κ. Ερντογάν, Ακάρ.
Ανησυχεί, σίγουρα, ο κ. Ακάρ ότι αν συνειδητοποιήσουμε τον κίνδυνο και κινηθούμε ταχέως η δύναμη αποτροπής θα τους συνετίσει και θα αναχαιτίσει τις αρπαχτικές φιλοδοξίες τους.

Κρίσεις, επικρίσεις και διακρίσεις
Όταν μιλάει η αταξία η τάξη σωπαίνει

Κικής Δημουλά

Ας μου επιτραπεί σ΄εμένα, ένα ανέστιο και πένητα περί τις προαγωγές να σχολιάσω, απλοϊκά, κάτι που παρετήρησα.
Το ΣΑΓΕ προήγαγε αξιωματικό στον βαθμό του Αντιστράτηγου χωρίς να υπάρχει θέση, εν αναμονή του ανοίγματος αυτής, και το ΚΥΣΕΑ τον τοποθέτησε ως Επιθεωρητή Αναδιοργάνωσης Στρατού Ξηράς – Συντονιστή Σύστασης ΔΕΠ – Διοικητή ΔΕΠ (όταν ενεργοποιηθεί)!! Κοντολογίς, σε μια ανύπαρκτη θέση!

Οι θέσεις των Αντιστράτηγων είναι θεσμοθετημένες και δεν δημιουργούνται αd hoc. Είτε, λοιπόν, θα έπρεπε να έχει εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ η δομή των ΕΔ, είτε να γίνουν έκτακτες κρίσεις, όταν θεσμοθετηθεί η θέση και να προαχθεί στον βαθμό ο Αντιστράτηγος. Έπρεπε να τον κρατήσουν σε αναμονή παρά να τον καθίσουν σε ένα θώκο ανύπαρκτο. Ανεξάρτητα του ότι ο περί ού ο λόγος είναι άριστος, από τους κορυφαίους, τον οποίο, όμως εκθέτουν, χωρία καμμία ευθύνη του!

A propos, που λένε οι Γάλλοι, μοδάτοι, ο τίτλος Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης ΣΞ έχει φαιά ιστορία. Επί Αντωνομπένηδων (που είχαν κάνει μπάχαλο το Στρατό), ενώ οι κρίσεις είχαν περατωθεί και το διάταγμα όδευε στην Προεδρία για υπογραφή, ο σπουδαίος Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς απαίτησε, θεία χαριτι, να προαχθεί κι΄άλλος αξιωματικός στον βαθμό Αντιστράτηγου. Δυστυχώς, τότε, το ΣΑΓΕ ενέδωσε, επανασυνήλθε και έκανε την προαγωγή. Και πάλι τότε, ελλείψει θέσεων του δόθηκε, η ανύπαρκτη θέση, του Επιθεωρητή Αναδιοργάνωσης κλπ. Όχι, μη επιμένετε ν΄αναφωνήσω την περίφημη φράση του Στρατηγού Κονδύλη για το Στράτευμα…Και κάτι άλλο…

Τοποθετήσεις Αντιστράτηγων, Αντιναύαρχων κλπ

Οι Αξιωματικοί προάγονται στον ανώτατο βαθμό από το ΣΑΓΕ, ένα, καθαρά, στρατιωτικό όργανο. Ακολουθεί η τοποθέτηση τους από ένα πολιτικό όργανο το ΚΥΣΕΑ, με Πρόεδρο τον Πρωθυπουργό. Συνήθως το ΚΥΣΕΑ δεν συνέρχεται ποτέ για ένα τόσο ασήμαντο θέμα, το “χαρτί” κυκλοφορεί δια περιφοράς προς ικανοποίηση της γραφειοκρατίας και μιας στρεβλής, από ετών, διαδικασίας.
Ποιός ασκεί, σύμφωνα με τον Νόμο, τον πολιτικό έλεγχο των ΕΔ; Φυσικά, ο Υπουργός Άμυνας. Μια υπογραφή απ΄αυτόν και αρκεί. Απλά πράγματα για να δαμαστεί το τέρας της γραφειοκρατίας. Αμήν

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top