GuidePedia

0


Στη Τουρκία δεν υπάρχει απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Συνόδου, μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ενώ αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της Άγκυρας.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε επικοινωνία με φίλες ευρωπαϊκές χώρες πριν και κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ωστόσο αίσθηση προκαλεί η επικοινωνία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο «παρά πέντε» σχεδόν της Συνόδου, την Τρίτη περί τις 11 το βράδυ, όπου συζητήθηκε σειρά θεμάτων όπως οι διμερείς σχέσεις η Ευρωπαϊκή Σύνοδος και άλλα, αλλά δε δόθηκαν λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε.

Σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν καθυβρίζει και ειρωνεύεται δημοσίως τον Εμανουέλ Μακρόν, όπως την Παρασκευή από το Αζερμπαϊτζάν, και οι δηλώσεις του παρουσιάζονται με πηχυαίους τίτλους στις τουρκικές εφημερίδες, ωστόσο η επικοινωνία Τσαβούσογλου – Λε Ντριάν εμφανίστηκε σε μονόστηλα. Παράλληλα, στην Τουρκία έγιναν κίνησης τελευταίας στιγμής, όπως η απόσυρση του Ορούτς Ρέιτς, το «άνοιγμα» του Ερντογάν στην Ευρώπη, ενώ σημαντικό ρόλο πιθανότατα διαδραμάτισε η δήλωση του ΓΓ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανήμερα της Συνόδου, ότι «η Τουρκία ανήκει στη Δύση και τη δυτική συμμαχία».

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top