GuidePedia

0

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν είπε προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, πως οι παραβιάσεις της εκεχειρίας και οι επιθέσεις από την πλευρά της συριακής κυβέρνησης έχουν καταστεί μία “πολύ σοβαρή απειλή” για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση από την Προεδρία, σε τηλεφωνική συνομιλία εξετάστηκαν οι εξελίξεις στη Συρία και την Λιβύη και οι διμερείς σχέσεις. Ο Ερντογάν στην συνομιλία ανέφερε πως “Οι παραβιάσεις της εκεχειρίας και οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ, έχουν καταστεί πολύ σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας”

“Οι επιθέσεις βλάπτουν τις προσπάθειες για επίλυση”
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ερντογάν ανέφερε πως η παραβίαση της εκεχειρίας και οι επιθέσεις στην Συρία, ανοίγουν το δρόμο για μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και βλάπτουν τις προσπάθειες για επίλυση.

Στην Συρία δυνάμεις υπαγόμενες στον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, με στήριξη από την Ρωσία, στις αρχές της εβδομάδας κατέλαβαν κάποιες περιοχές στα νότια της επαρχίας της Ιντλίμπ. Επίσης έθεσαν υπό κλοιό ένα σημείο παρατήρησης είχε στηθεί εκεί σε συμφωνία με τη Ρωσία.

Σχ.: Δηλαδή η Συρία καταλαμβάνει εδάφη που της ανήκαν και είχαν καταληφθεί από τρομοκράτες και αυτό συνιστά λέει απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας !

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top