GuidePedia

0

Γράφει ο Αλέξανδρος Δρίβας

Η έξαρση τρομοκρατικών χτυπημάτων με απίστευτη γεωγραφική διασπορά (από Ισπανία και Γερμανία μέχρι Φινλανδία και Ρωσία) βοηθά πολύ τον Ερντογάν ο οποίος τρολάρει επικίνδυνα τη Γερμανία. Αν και τις μαχαιριές στη Γερμανία δεν πρέπει να τις συγχέουμε με τον Σουλτάνο, σίγουρα όμως η δημιουργία κύματος όπως έχουμε πει, σπονσοράρει τέτοιου είδους χτυπήματα.

Ο Ερντογάν έχει ηττηθεί από τους πάντες, σε όσα μέτωπα έχει ανοίξει, όσο και αν χρησιμοποίησε το αυταρχικό καθεστώς που κάθε μέρα χτίζει για να έχει ελευθερία κινήσεων στην εξωτερική πολιτική, κρέμεται από τα χέρια της Ρωσίας.

Σε ένα μέτωπο δεν μπορούμε να χλευάσουμε τον Ερντογάν, στο μέτωπο Τουρκία-Ε.Ε
Εκεί, ο Ταγίπ κάνει κυριολεκτικά πλάκα στον παρηκμασμένο και πλαδαρό οργανισμό της Ε.Ε. Για να κάνει δουλειά στις προσφυγικές ροές (από το Διεθνές Δίκαιο και μόνο υποχρεούταν) πήρε χρήματα, ξεπάγωμα (αυθαίρετο και επικίνδυνο για τα ελληνοκυπριακά συμφέροντα) διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε και βέβαια, τη θετικά διακείμενη ουδετερότητα της Ε.Ε (το ''μόκο" δηλαδή) της Ε.Ε στα όσα ετοίμαζε επί ένα χρόνο για το Κυπριακό.

Η Γερμανία στήριξε τον Ερντογάν του έκανε ακόμη και χατίρια που θα του βελτίωναν το image (μόλις λίγες μέρες πριν σε αντίποινα (!!!) η Γερμανία αποφυλάκισε άνθρωπο που πίστευε ο Ταγίπ ότι του πριονίζει την καρέκλα). Βίζες, επενδύσεις, ό,τι ήθελε ο Σουλτάνος από την καλή καρδιά της εκτός πραγματικότητα Κυρίας Μέρκελ που έγινε αποκριάτικο άρμα από τους ίδιους τους Γερμανούς το 2016 για την υποχωρητικότητά της στο προσφυγικό.

Χρησιμοποιώντας την θέληση για ένταξη της Τουρκίας (ανύπαρκτη με τον τρόπο που νόμιζαν οι πλαδαροί κοινοτικοί αξιωματούχοι) η Τουρκία είναι ακόμη όρθια επειδή η Ε.Ε πιάστηκε στον ύπνο.

Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτνίασης, σχέσεις Ε.Ε με τρίτες χώρες, Κοινή Εξωτερική Πολιτική & Άμυνας κτλ, συνιστούν έναν κλαυσίγελο για όλους μας σε μια περίοδο που όλα τα κράτη-ενώσεις κρατών προετοιμάζονται για το μεγάλο συστημικό big bang, η Ε.Ε είναι ήδη εκτός ζυμώσεων.


Ο Ταγίπ γίνεται ρυθμιστής εξελίξεων στη Γερμανία και σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα που έχει χιλιάδες Τούρκους. Να σκεφτούμε δηλαδή τι θα γίνει εδώ αν κάνουμε παραχωρήσεις ''καλής θέλησης" στον Νέο Χομεϊνί.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top