GuidePedia

0

Του Serdar Turgut
Εφημερίδα Habertürk
Είμαι πολύ προσεκτικός όταν παίρνω πληροφορίες από τις πηγές μου, όπως αυτή που πήρα πριν από ενάμισο μήνα, που έλεγε ότι «είμαστε σε επαφή με την αγγλική ΜΙ-6 για επιχείρηση στο Κατάρ».

Όμως όσο ακούω αυτά που συζητιούνται από στόμα σε στόμα, στους κύκλους των πηγών μου, τόσο αυξάνεται η ανησυχία μου για το ότι ο επόμενος στόχος της Ουάσιγκτον είναι η Τουρκία.

Όταν ρωτάω για το θέμα, κανείς δεν λέει ευθέως «Ναι, σειρά έχει η Τουρκία», όμως…

Το νοιώθω ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει μια πολυδαίδαλη επιχείρηση άσκησης πίεσης και περικύκλωσης της Τουρκίας.

Θα γράψω λοιπόν τα όσα άκουσα, λέγοντας ότι η Τουρκία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική το επόμενο διάστημα.

Επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας

1- Αυτές τις μέρες που σχεδιάζονται νέοι χάρτες για την περιοχή μας, οι ΗΠΑ και η Αγγλία προσπαθούν αν είναι δυνατόν ακόμα και να ανατρέψουν τον εμίρη του Κατάρ, Ελ Θάνι. Η ομάδα που θα αναλάβει την ηγεσία του Κατάρ είναι από την οικογένεια του εμίρη και είναι ήδη έτοιμη και έχει δώσει την υπόσχεσή της στις ΗΠΑ ότι θα σταματήσει αμέσως την χρηματοδότηση των ομάδων που ενοχλούν την Ουάσιγκτον.

2- Η νέα ηγεσία θα επανεκτιμήσει τις σχέσεις της και με την Τουρκία. Θα στείλει δε στην Τουρκία άτομα που η Αγγλία και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκράτες, όπως ο Yusuf el Karadavi, τον οποίο θα υποδεχτεί την Κωνσταντινούπολη ο Muhammed Şevki el İstanbouli. Μετά θα ασκήσουν πίεση στην Τουρκία να παραδώσει τα άτομα αυτά και αν αρνηθεί θα κατηγορηθεί ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

3- Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ θα «ανεβάσουν» στο Κογκρέσο το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, αλλά και το θέμα της άρσης της ασυλίας των μελών της πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

4- Προετοιμάζεται ένα σκληρό κείμενο εναντίον του Ερντογάν στους New York Times, το οποίο θα δημοσιευθεί όταν θα αρχίσει η επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας.

5- Όταν έλθει η ώρα, το Κογκρέσο θα εκδώσει καταδικαστικό ψήφισμα εναντίον της Τουρκίας, όπως έγινε με το θέμα των σωματοφυλάκων.

6- Την επιχείρηση θα διευθύνει η ισλαμοφοβική και αντι-ερντογανική ομάδα του Λευκού Οίκου και όχι ο Τίλερσον, που θέλει διπλωματική λύση

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top