GuidePedia

0

Στον παραπάνω χάρτη βλέπετε την στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Σχηματίσαμε τον ενεργειακό άξονα Ιταλίας-Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, ο οποίος βασίζεται στο 1 τρις κυβ μέτρα φυσικού αερίου του Ισραήλ, και στα 2 τρις κυβ μέτρα φυσικού αερίου της Αίγυπτου, και μέσω αυτού του άξονα θα στέλνουμε φυσικό αέριο στην Ιταλική βιομηχανία, η οποία ήδη εισάγει μεγάλες ποσότητες αερίου από την Ρωσία και πετρελαίου από την Λιβύη.

Βλέπετε ότι η Ιταλία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής Ρωσικού αερίου, πίσω μόνο από την Γερμανία και την Τουρκία.

Εικόνα Οι Μεγαλύτεροι Εισαγωγείς Ρωσικού Αερίου



Να θυμίσω ότι όταν οι Ρώσοι τα βρήκαν με τους Τούρκους το 1999 για τον Blue Stream, τον οποίο κατασκεύασαν οι Ρώσοι, οι Τούρκοι και οι Ιταλοί (ENI), το PKK ηρέμησε, και ο Άσαντ αναγκάστηκε να διώξει τον Οτσαλάν, τον αρχηγό του PKK o οποίος ζούσε στην Συρία, αφού οι Άσαντ ήταν οι βασικοί υποστηρικτές του PKK.

Να θυμίσω επίσης ότι όταν τα βρήκαν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι, ο Καραμανλής, ένας άνθρωπος με πολύ καλές σχέσεις με την Ρωσία, έγινε κουμπάρος του Ερντογάν το 2004, ώστε το Ρωσικό αέριο να φτάσει και στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, και από εκεί στην Ιταλία.

Στο μεγαλύτερο κοίτασμα της Αιγύπτου (Zohr) συμμετέχει η Ιταλική ΕΝΙ, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το Ιταλικό δημόσιο, και στο μεγαλύτερο κοίτασμα του Ισραήλ (Leviathan) συμμετέχει η Ρωσική Gazprom, ο μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι το Ρωσικό δημόσιο. Θα είμαστε λογικά η καβάντζα των Ρώσων και των Ιταλών σε περίπτωση που οι Ουκρανοί και οι Τούρκοι τα σπάσουν με τους Ρώσους και τους μπλοκάρουν τις εξαγωγές τους προς την Ιταλία, ώστε η Ρωσία να είναι αξιόπιστος προμηθευτής για την Ιταλία, με τον ίδιο τρόπο που με τους Nord Stream η Ρωσία θα είναι αξιόπιστος προμηθευτής της Γερμανίας σε περίπτωση που την μπλοκάρουν οι Ουκρανοί και οι Πολωνοί.

Το μπλόκο της Ουκρανίας και της Τουρκίας για την Ρωσία



Αυτή η στρατηγική που ακολουθούμε έχει τις ευλογίες και των ΗΠΑ και της Ρωσίας, αλλά είναι κόντρα στην πολιτική του Κατάρ, του Ιράν, της Τουρκίας (Μουσουλμανικής Αδελφότητας), αλλά και της Γαλλίας, η οποία στηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ο Μακρόν όπως έχω ξαναπεί στηρίζει το αραβικό σκέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Κατάρ), αλλά ως Υπουργός Οικονομικών του Ολάντ υπέγραψε συμφωνίες δισεκατομμυρίων με το Ιράν, και μπήκε και η Γαλλική Total στο Ιρανικό κομμάτι του South Pars/North Fields, αλλά και στα Ιρανικά κοιτάσματα πετρελαίου. Και φυσικά έγιναν και οι μεγάλες συμφωνίες της Peugeot και της Citroen με το Ιράν, στις οποίες ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το Γαλλικό δημόσιο.

Έχω πει για την κόντρα της Γαλλίας με το Ιράν και την Κίνα για το ουράνιο της Βόρειας Αφρικής, για την συμφωνία των Βρετανών και των Γάλλων με τους Κινέζους για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου της Μεγάλης Βρετανίας από τις κρατικές εταιρείες της Γαλλίας και της Κίνας ώστε να μοιραστούν τα αποθέματα ουρανίου της Βόρειας Αφρικής, και να σχηματίσουν έναν άξονα απέναντι στην Ρωσία σε περίπτωση που η Ρωσία κοντραριστεί είτε με την Γαλλία και την Βρετανία στην Ευρώπη, είτε με την Κίνα στην Ασία.

Το παράδοξο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που ως κόμμα του 3% ήταν ένας φανατικός υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με πάρα πολύ καλές σχέσεις με το Ιράν και την Τουρκία. Και θυμάστε ότι ο Πάγκαλος είχε πει δημοσίως ότι το 3% της Αυγής το έχει ένας Κύπριος ναρκόμπορας, ο οποίος προφανώς εμπορεύεται τις κόκες τις Χεζμπολάχ.

Αλλά αν τα βρούνε οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει την στρατηγική αυτή, και όχι να κάνει τα χατίρια της Τουρκίας ή του Ιράν. Ακόμη και το ΚΚΕ δεν θα μπορεί να στηρίξει την Τουρκία, γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να πάει κόντρα στις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Είδατε ότι και τους Ελληνικούς σιδηροδρόμους (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) τις πήρε η κρατική Ιταλική Ferrovie, η οποία διαχειρίζεται τους Ιταλικούς σιδηροδρόμους.

Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι η Γαλλία υποστηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα, και όχι την Ρωσία, τουλάχιστον όσο πρόεδρος θα είναι ο Μακρόν. Και η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που μας δίνουν χρήματα, ώστε να μην βρεθούμε έξω από το ευρώ μία συνομοσπονδία με την Τουρκία, όπως ονειρεύεται το ΚΚΕ.

Επομένως πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ωραία μπορώ εγώ να σκίζω τον Μακρόν δυο φορές την ημέρα σαν λιοντάρι του Facebook, αλλά δεν μπορείς να πας στους Γάλλους σαν πρωθυπουργός και να τους πεις “γαμώ την Μουσουλμανική σας αδελφότητα μέσα”. Κι εγώ αν πήγαινα σαν πρωθυπουργός στον Μακρόν δεν θα έλεγα αυτά που λέω στο Facebook. Θα φορούσα το κοστούμι μου, την γραβάτα μου, θα ήμουν ευγενέστατος, θα του μιλούσα στον πληθυντικό, και δεν θα του την ανέφερα καν την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Θα του έλεγα κάτι του στυλ “εεε Εμανουέλ αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες και περιμένουμε την κατανόηση και στήριξη της συμμάχου μας Γαλλίας”.

Θα μου πεις και γιατί να του έλεγες άλλα από αυτά που λες στο Facebook του Μακρόν? Επειδή άλλα μπορούν να πούνε τα λιοντάρια του Facebook στην ιντερνετική ζωή και άλλα οι πρωθυπουργοί στην πραγματική. Και καλά κάνουμε εμείς στο facebook και λέμε ότι θέλουμε, και καλά κάνουν και οι πρωθυπουργοί και λένε αυτά που πρέπει να πούνε.

Ούτε όμως να μας κοροιδεύει το Aljazeera του Αλαφούζου, ειδικά τώρα που τα βρήκανε το Κατάρ, το Ιράν και η Τουρκία, και δεν θα έχει διαφορά αν ακούς την Καταριανοπούλα Σία Κοσιώνη ή την Ιρανοβενεζουελάνα Άννα Μπουσδούκου.

Κοκλούζιο

Η στρατηγική που ακολουθούμε στα ενεργειακά αυτή την στιγμή είναι τελείως κόντρα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, και δεν μπορεί να έχει τις ευλογίες της Γαλλίας, τουλάχιστον όχι με την παρούσα ηγεσία της. Επίσης, οι Γερμανοί για να μην τρομάζουν τους Βρετανούς και τους Γάλλους, έχουν στην εξουσία το κεντροδεξιό κόμμα (CDU), και όχι το φιλορωσικό κεντροαριστερό (SPD), και δεν έχουν κανέναν λόγο να μας βοηθήσουν επειδή βοηθάμε την Ρωσία. Και στα ενεργειακά αυτό που ενδιαφέρει την Γερμανία είναι η Nord Stream και τίποτα άλλο.

Επίσης, οι Γάλλοι που θέλουν να δώσουν κίνητρο στους Γερμανούς να προχωρήσουν την ολοκλήρωση της ΕΕ, που σημαίνει να δώσουν οι Γερμανοί περισσότερα χρήματα στην Γαλλία, και ίσως θελήσουν να μας πετάξουν έξω, αφού όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε μία παραδοσιακή φιλο-Ρωσική δύναμη, και οι Γάλλοι θέλουν να δημιουργηθεί απέναντι στην Ρωσία ένας Γαλλο-Γερμανικός άξονας. Αν η Ελλάδα συμμετέχει σε μία πιο σφιχτή ΕΕ θα συνεχίσει να σπρώχνει υπέρ της Ρωσίας, και γι’ αυτό και είναι η Τουρκία που μας θέλει εκτός ΕΕ, ενώ η Ρωσία μας θέλει εντός.

Έχετε υπόψη σας ότι αν δημιουργηθεί ένας Βρετανο-Γαλλικό-Γερμανό-Ιταλικός στρατός οι Ρώσοι θα χεστούν πάνω τους, γιατί αυτός ο στρατός θα στηρίζεται από ένα ΑΕΠ κοντά στα 10 τρις (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, Ολλανδία), ενώ η Ρωσία έχει ΑΕΠ 1 περίπου τρις. Βλέπετε ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας (3.5 τρις), της Γαλλίας (2.5 τρις), της Βρετανίας (2.5 τρις) και της Ιταλίας (1.8 τρις) είναι περίπου όσο το ΑΕΠ της Κίνας, και άρα θα μιλάμε για τον στρατό μίας υπερδύναμης στα σύνορα της Ρωσίας. Γι’ αυτό και λέει ο Τραμπ ότι ένας στρατός της ΕΕ, ο οποίος θα βασίζεται στο αέριο και το πετρέλαιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με την υποστήριξη της Τουρκίας, θα προκαλέσει πάρα πολύ μεγάλες εντάσεις με την Ρωσία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top