GuidePedia

0

Eνας σημαντικός σύριος της  »αντιπολίτευσης » που πρόσκεινται στο παρακλάδι της Al-Qaïda στη Συρία στην al-Nosra αποκάλυψε τους πραγματικούς στόχους της Άγκυρας και τα παρασκήνια  των επαφών μεταξύ της Τουρκίας και των ένοπλων συριακών οργανώσεων για τη διάσκεψη στην Astana για συριακό.

Σύμφωνα με το αραβόφωνο κανάλι  al-Mayadeen, ο Saleh Hamwi διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία ήθελε κυρίως να δώσει την εντύπωση ότι θα σεβαστεί τη δέσμευσή της με τη Ρωσία παρά το γεγονός  ότι αυτή έχει απόλυτα επίγνωση ότι η συνάντηση θα καταλήξει σε αποτυχία.

Αναφορικά με τη μάχη στο Χαλέπι ο  Hamwi θυμίζει ότι οι άνοπλες φράξιες είχαν πληροφορήσει την Άγκυρα ότι είχαν αρκετό οπλισμό και πυρομαχικά  για να μπορέσουν ν΄αντισταθούν για ακόμη 2 χρόνια.

Στο τέλος ενός δεκαήμερου αυτές οι οργανώσεις καταβαραθρώθηκαν. Τότε ζήτησαν από τους τούρκους να βρουν μια επαφή με τη Ρωσία για να διατηρήσουν τις παγιδευμένες συνοικίες στο Χαλέπι.

Είναι τότε που η Τουρκία έχασε κάθε εμπιστοσύνη σε όλες αυτές τις οργανώσεις.  Κατανοώντας αυτή ότι μια ήττα στο Χαλέπι θ΄απηχούσε στο Idleb, τους πρότεινε τότε μια εκεχειρία και έπειτα να πάνε στην Astana.

Ο πιο μεγάλος σκοπός των τούρκων είναι σύμφωνα με τον  Hamwi να σταματήσει η προέλαση του συριακού στρατού και να γίνει η στρατιωτική επαναδιάρθρωση των ένοπλων οργανώσεων.

Αυτοί ήθελαν ν΄ανοίξουν μια τάφρο μεταξύ Ρωσίας και Ιράν και να περιθωριοποιήσουν τους αμερικανούς προσεγγίζοντας τους ρώσους ως αντίποινα στην υποστήριξη της Washington στην Δημοκρατική Κουρδική Ένωση.

Σύμφωνα με τον Hamwi,η  ‘Aγκυρα έδωσε στους Ρώσους εγγυήσεις σύμφωνα με τις οποίες οι κύριες οργανώσεις  θα πάνε στην διάσκεψη και θα εργαστούν για να πετύχει χωρίς να τους δίνει λεπτομέρειες για τον διακανονισμό που υποστηρίζει.
« Η Τουρκία θέλει να συμμετέχει στην Astana μόνο για να δώσει την εντύπωση ότι σέβεται τις δεσμεύσεις της με τη Ρωσία .Κάτι που οι ανθεκτικές φράξιες δεν κατάλαβαν. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει απόλυτη συνείδηση ότι η συνάντηση θ΄αποτύχει γιατί δεν θα είναι παρόντες οι αμερικανοί   », διευκρινίζει ο Hamawi.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πλειοψηφία των οργανώσεων ήθελαν πολύ να πάνε στην  Astana. Αλλά για να μην εμφανιστούν εκτεθειμένοι έμπροσθεν του περιβάλλοντός τους θα μπορούσαν να διαπράξουν  μια επίθεση στη Hama ή στην παράκτια ζώνη για να δώσουν μια κάποια βαρύτητα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Σε κάθε περίπτωση ο Hamwi τους συμβουλεύει να πάνε αλλά μόνο αφού πρώτα προετοιμάσουν την αίθουσα επιχειρήσεων που θα όφειλε να επανεκκινήσει τη μάχη μετά την αποδεδειγμένη αποτυχία  της διάσκεψης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top