GuidePedia

0

Ξεκίνησαν ξανά οι συνομιλίες των Τούρκων με τους Ισραηλινούς σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης που θα οδηγήσει σε εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας τον δρόμο στην τουρκική συμμετοχή στη μεταφορά των υδρογονανθράκων μέσω του τουρκικού εδάφους προς τις δυτικές αγορές. Την αποκάλυψη έκανε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz την Τρίτη.

Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και της ισραηλινής ο επιτετραμμένος (εκ του διπλωματικού σώματος επίσης) Τζόσεφ Σιεχανόβερ. Οι πρώτες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ελβετία. Η τουρκική πλευρά δεν διέψευσε τις πληροφορίες, όπως αναφέρει η τουρκική Zaman.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας, οι δυο πλευρές δεν απέχουν πολύ από συμφωνία, όμως δύο είναι τα θέματα-αγκάθια που απομένουν: Οι Ισραηλινοί δεν συζητούν να επιτρέψουν την πρόσβαση στη Γάζα, ενώ πρόβλημα δείχνει να υπάρχει και με την ισραηλινή απαίτηση κλεισίματος του γραφείου της Χαμάς στην Τουρκία.

Ωστόσο, η διαφορά στην όλη «ατμόσφαιρα» έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή, μετά και τη φιλοξενία από τον Ερντογάν, την περασμένη Τρίτη στην Άγκυρα, του επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας, Ιζχάκ Ιμπραχίμζαδεχ, μαζί με αντιπροσωπεία της Διάσκεψης των προέδρων των μεγαλύτερων αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων…



πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top