GuidePedia

0

Δεν πρόλαβαν οι Ισραηλινοί να κουβιεντάσουν με τους Τούρκους για τον αγωγό Ισραήλ-Κύπρου-Τουρκίας, και ο ανώτατος κληρικός της Σαουδικής Αραβίας, ο Μεγάλος Μουφτής, είπε ότι οι Μουσουλμάνοι πρέπει να συνεργαστούν εναντίον του ISIS, ο οποίος είναι μέρος του Ισραηλινού στρατού (βλέπε άρθρο Brookings). Αν δηλαδή οι Τούρκοι τα βρούνε με τους Ισραηλινούς, οι Σαουδάραβες θα αρχίσουν να λένε ότι οι Τούρκοι είναι όργανα των Εβραίων.

Ενώ τώρα, που οι Ισραηλινοί τα έχουν καλά με τους Σαουδάραβες, και συνεργάζονται εναντίον των Ιρανών και των Τούρκων, οι Τούρκοι και οι Ιρανοί λένε ότι οι Σαουδάραβες είναι όργανα των Εβραίων. Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλο επικοινωνιακό πλεονέκτημα είναι για τους Τούρκους οι επιθέσεις στο Ισραήλ, στην προσπάθεια τους να γίνουν το κέντρο του Χαλιφάτου. Mε τις δηλώσεις του ο Μεγάλος Μουφτής στέλνει προειδοποίηση και στους Τούρκους και στους Ισραηλινούς.

Να πω για ακόμη μία φορά ότι οι Τούρκοι Ισλαμιστές δεν φαντάζονται η Τουρκία θα πρέπει να διοικεί και τις υπόλοιπες Σουνιτικές χώρες αν δημιουργηθεί το Ισλαμικό χαλιφάτο που ευαγγελίζεται ο ISIS. Κάτι σαν το ΝΑΤΟ φανταστείτε το Χαλιφάτο που οραματίζονται οι Τούρκοι Ισλαμιστές, με την Τουρκία να είναι η ηγέτιδα δύναμη. Οι Αιγύπτιοι Ισλαμιστές θα διοικούν την Αίγυπτο, οι Σύριοι Ισλαμιστές θα διοικούν την Συρία κτλ. Αρκεί όλοι αυτοί να δέχονται την Τουρκία, που είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του Μουσουλμανικού κόσμου, ως την ηγέτιδα δύναμη του Ισλαμικού Χαλιφάτου, κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει με την Σαουδική Αραβία, η οποία διεκδικεί για τον εαυτό της τον ρόλο αυτό. Το χαλιφάτο θα ελέγχει ένα τεράστιο μέρος των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, και θα λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά ως καρτέλ πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όλοι μαζί οι Ισλαμιστές θα διαπραγματεύονται τις τιμές πώλησης απέναντι στους Ευρωπαίους, τους Κινέζους και τους Αμερικανούς, και όλοι μαζί θα πολεμάνε τους Ρώσους. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα. Αυτό είναι ας πούμε το όραμα του ISIS.


Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι ο Ερντογάν θέλει να γίνει Σουλτάνος, ή όταν λέμε ο “νεο-οθωμανισμός” των Νταβούτογλου-Ερντογάν. Δεν εννούμε ότι ο Ερντογάν θέλει όντως να γίνει Σουλτάνος. Ευτυχώς το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο για να πετύχει. Ο Γκαμάλ Νάσερ δεν κατάφερε ούτε καν να το πετύχει για τις Αραβικές χώρες, όταν προσπάθησε να τις ενώσει σε έναν σοσιαλιστικό συνασπισμό την δεκαετία του 60. Ο Ερντογάν είναι η σοσιαλιστική εκδοχή του Νάσερ, αλλά στο ακόμη πιο φιλόδοξο.

Από την άλλη βέβαια, ακόμη και να δημιουργηθεί ένα Χαλιφάτο με την Τουρκία ως το ένα μέλος, και τα Σουνιτικά τμήματα της Συρίας και του Ιράκ ως το άλλο, υπό Τουρκική επιρροή, δεν θα τους χαλάσει καθόλου τους Τούρκους Ισλαμιστές, αφού έστω κι έτσι θα ξανακατέβουν στον Περσικό Κόλπο, 100 περίπου χρόνια μετά την ήττα τους στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα που λένε. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι οι Καταριανοί είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τον Ερντογάν ως Σουλτάνο τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα. Ο χάρτης δείχνει με πράσινο ότι είχε απομείνει από την Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την πετσοκόψουν οι Άγγλοι με τους Άραβες.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top