GuidePedia

0

Η κυβέρνηση απέρριψε το σύνολο του πακέτου που πρότειναν οι δανειστές και η κατάσταση βαίνει προς ρήξη. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από τις συνομιλίες και θα επιστρέψει στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει τις επόμενες ώρες κάποιο "φως".
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς  αντέδρασε έντονα στο άκουσμα των προτάσεων και είπε σε συνεργάτη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ "Εμείς κάναμε τα βήματα, κάντε κι εσείς αλλιώς πάμε σε ρήξη".

Την ίδια ώρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει στο twitter "Έκοψαν άγρια μισθούς-συντάξεις, τριπλασίασαν την ανεργία, προκάλεσαν ύφεση 25%. Βρίσκουν όμως, "υφεσιακή" την φορολόγηση του πλούτου. Ντροπή!"
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τάσσονται σαφώς υπερ της αποχώρησης από τις Βρυξέλλες, ειδικά από την στιγμή που δεν περιλαμβάνεται κάποια πρόβλεψη για το χρέος.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος περιέγραψε πριν λίγο με τα πιο μελανά χρώματα τη διαπραγμάτευση που διεξάγεται και αναμένεται να συνεχιστεί για ώρα ακόμα. Αναφερόμενος ειδικά στην πρόταση του ΔΝΤ , επί της οποίας γίνονται οι μεγάλες συγκρούσεις, έλεγε ότι πρόκειται για “μία εξαιρετικά σκληρή πρόταση”. Και προσέθετε: “είναι μία βαρβαρότητα, φωτιά και λάβρα. Δεν είναι πρόταση είναι Αρμαγεδδώνας. Μας την έστειλαν στις 5 το πρωί!”
Οι πιστωτές αμφισβητούν την επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης σε επιβολή μόνο φορολογικών μέτρων και ζητούν να σχεδιαστεί κατά προτεραιότητα μια διαφορετική συνταγή όπου εκτός από νέους φόρους θα περιλαμβάνεται και η μείωση των κρατικών δαπανών.
 
Με αφορμή την επιμονή πιστωτών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα, μιλώντας σε συνεργάτες του -σύμφωνα με non paper που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η κυβέρνηση- ο κ. Τσίπρας είπε: «Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top