GuidePedia

0

Τραγική ανικανότητα στη διοίκηση, αλλά και η μετατροπή των πόλεων που ελέγχουν οι του Ισλαμικού Κράτους σε μεγάλες φυλακές, με την προσθήκη της στρατιωτικής πίεσης που ασκείται από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς, σε συνεργασία με τις ιρακινές και τις κουρδικές δυνάμεις, οδηγεί σε φαινόμενα αποσύνθεσης το «χαλιφάτο» που δείχνει να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.
Στη Μοσούλη για παράδειγμα, το νερό φέρεται να μην πίνεται πλέον, καθώς δεν υπάρχει χλώριο για να καθαριστεί. Η ηπατίτιδα φέρεται να εξαπλώνεται επικίνδυνα, το αλεύρι αποτελεί σπάνιο είδος και όσος πληθυσμός έχει απομείνει, είναι σα να ζει σε μια γιγαντιαία ανοικτή φυλακή. Τις πληροφορίες έδωσε δημοσιογράφος που βρίσκεται στην περιοχή ινκόγκνιτο
Στην πόλη Ράκα, εκεί όπου κατέπεσε το ιορδανικό F-16, οι κάτοικοι δεν έχουν νερό και ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερο από τρεις ώρες ημερησίως, τα σκουπίδια έχουν γίνει… βουνό, αφού δεν τα μαζεύει πλέον κανείς. Οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται αφόρητες μέρα με την ημέρα, όπως και σε άλλες πόλεις υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί την ελπίδα οριστικού «ενταφιασμού» της αντίληψης ορισμένων που αντιμετώπιζαν το Ισλαμικό Κράτος σαν τους σουνίτες απελευθερωτές από την καταπίεση των σιιτών… Φαίνεται πως βρισκόμαστε ενώπιον εξελίξεων.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top