GuidePedia

0



Αρωμα μπαρουτιού αντί για κατάπαυση του πυρός σχέδιο Β, με υπογραφή Ποροσένκο, αντί για ειρηνευτικό σχέδιο Α, έκκληση Πούτιν για διάλογο ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Ουκρανία, με τις ένοπλες δυνάμεις της κεντρικής Ρωσίας να τίθενται ωστόσο σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Ταυτόχρονα η Μόσχα επιβεβαιώνει ότι έχει ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορά της με την Ουκρανία και καταγγέλλει ότι οι προϋποθέσεις που θέτει ο νέος Ουκρανός πρόεδρος για να σταματήσει η βία είναι «μη ρεαλιστικές», εφόσον δεν περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή των αυτονομιστών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ουκρανικό αδιέξοδο με τις κάννες των όπλων ανασηκωμένες... Σε αυτό συγκλίνουν οι παραπάνω εικόνες που συνθέτουν το τοπίο του ουκρανικού ζητήματος.

Η μονομερής εκεχειρία που κήρυξε το Κίεβο στις ανατολικές επαρχίες μοιάζει να κατέρρευσε λίγες ημέρες μετά την κήρυξή της, αφού νέες συγκρούσεις έλαβαν χώρα, παρά την κατάπαυση το πυρός. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, αφού παρουσίασε το ειρηνευτικό σχέδιό του για τις ανατολικές επαρχίες της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνεται και η έναρξη διαλόγου με όσους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες «δεν έχουν διαπράξει ούτε φόνο ούτε βασανιστήρια», με στόχο την αποκατάσταση της εθνικής ακεραιότητας της χώρας, ανακοίνωσε με νόημα την ύπαρξη του σχεδίου Β. «Το ειρηνευτικό σενάριο είναι το βασικό σενάριό μας. Είναι το σχέδιο Α. Ομως εκείνοι που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν χρόνο και να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους θα πρέπει να ξέρουν ότι διαθέτουμε και ένα λεπτομερές σχέδιο Β. Δεν θα μιλήσω γι' αυτό τώρα, επειδή πιστεύω ότι το ειρηνευτικό σχέδιο θα επιτύχει».

Από τη μεριά, του ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε την ουκρανική προεδρία και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες να αρχίσουν «ουσιαστικό διάλογο», ζητώντας παράλληλα από το Κίεβο να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να παράσχει εγγυήσεις προς τους ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας.Κι ενώ η εκεχειρία του Κιέβου κατέρρεε, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει νέες κυρώσεις, αν δεν συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

Ποινή 100 ε αν μιλούν ρωσικά

Ρωσία 2014, απαγορευμένη γλώσσα η αγγλική. Για την ακρίβεια, οι αγγλικανισμοί πάνω στη ρωσική γλώσσα. Οι πολίτες της Ρωσίας θα πρέπει να ομιλούν αυστηρά και μόνο ρώσικα. Αυτή ήταν πρόταση των ακροδεξιών βουλευτών του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR), με βασικό επιχείρημα ότι οι ξενόφερτες λέξεις έχουν κατακλύσει τις καθημερινές συνομιλίες των συμπατριωτών τους. Οσο για όσους δεν σέβονται την απαγόρευση; Θα τους επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 1.000 ευρώ. Τα πρόστιμα θα αφορούν τόσο πολίτες όσο και εταιρίες, για τη χρήση των απαγορευμένων λέξεων, ακόμα κι αν αυτές είναι γραμμένες στα κυριλλικά.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top