GuidePedia

0

Ενδεχομένως και ο… Νταβούτογλου, θα δίσταζε να εκφραστεί με τον τρόπο που το έπραξε ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία. Δεν αποτελεί εμπόδιο για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις η στάση της Άγκυρας, μετά τα γεγονότα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρέσβης, Αντρέι Καρλόφ, αποδεικνύοντας όμως με αυτή του τη δήλωση, ότι η Τουρκία είναι απλά και αυτή ένα «πιόνι» στη σκακιέρα του αμερικανο-ρωσικού ανταγωνισμού…
«Η Τουρκία υιοθέτησε την στάση των λοιπών χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην πολιτική κρίση της Ουκρανίας. Σεβόμαστε την στάση της αυτή, η οποία όμως δεν αποτελεί εμπόδιο για την περαιτέρω σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Όταν δε, ρωτήθηκε από Τούρκους δημοσιογράφους για τις πρόσφατες καταγγελίες για παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ, ο Ρώσος πρέσβης απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, επιρρίπτοντας την ευθύνη μόνο στους Αμερικανούς.
Αυτό που πάντως έθεσε ξεκάθαρα ο Ρώσος πρέσβης είναι το ρωσικό σχέδιο για μια νέα, ομοσπονδοποιημένη Ουκρανία. «Δεν επιδιώκουμε τον διαμελισμό της Ουκρανίας», είπε, τονίζοντας όμως, παράλληλα, ότι οι ρωσόφωνες περιοχές θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Κιέβου, στο πλαίσιο μιας ουκρανικής ομοσπονδίας.

Τόνισε επίσης, ότι η Μόσχα θα θέσει τους Τάταρους της Κριμαίας υπό τη προστασία της και θα σεβαστεί την ιστορία και τον πολιτισμό τους.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top