GuidePedia

0


Ομήρους κρατούν τέσσερεις Τούρκους στρατιωτικούς, μαχητές του ΡΚΚ, στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι Κούρδοι μαχητές προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των σχέσεων της Άγκυρας με τους Κούρδους, παρά τους τακτικισμούς με τα πετρέλαια του Βορείου Ιράκ, σε συνέχεια του θανάτου δύο διαδηλωτών στο Χακάρι στις 6 Δεκεμβρίου.

Η απαγωγή φέρεται να έγινε στο οδικό δίκτυο της περιοχής, όταν οι Κούρδοι σε μπλόκο που έκαναν κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν τους Τούρκους στρατιωτικούς. Για την ώρα, οι αιχμάλωτοι φαίνεται να είναι δύο υπαξιωματικοί (λοχίες) και δύο αξιωματικοί (υπολοχαγοί) οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν στη μέση του δρόμου του όχημα στο οποίο επέβαιναν και να ακολουθήσουν τους Κούρδους μαχητές.
Οι τουρκικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν ξεκινήσει γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των στελεχών τους, κινητοποίηση στην οποία το γενικό πρόσταγμα έχει η στρατοχωροφυλακή.
Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε όλους εκείνους που αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων. Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά την συγκεκριμένη κίνηση του ΡΚΚ ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να κρατάει την ψυχραιμία του και να αναφέρει, ότι πρόκειται να συνεχίσει την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Αν μπορεί ας κάνει και αλλιώς…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top