GuidePedia

0
otan-parabiazontai-oi-oroi-toy-paixnidioy


Ειδικού Συνεργάτη
Την προηγούμενη δεκαετία ένας πρέσβης μιας μεγάλης χώρας που υπηρετούσε στην Ελλάδα, εκτός από αυτά που επέβαλε η διπλωματική του ιδιότητα και η θέση του, δραστηριοποιήθηκε και σε μια σειρά από άλλες δράσεις και «δουλειές».
Κατ'αρχάς επικοινωνούσε με συναδέλφους του σε όλον τον κόσμο και τους υπενθύμιζε τις υποχρεώσεις τους, κυρίως όσον αφορούσε την καταβολή των συνδρομών τους, σε ιδιότυπο σύλλογο που διατηρούσαν, ο οποίος σύλλογος δρούσε ως «δούρειος ίππος» στο υπουργείο Εξωτερικών της συγκεκριμένης χώρας.
Εκτός αυτού, ο κύριος πρέσβης, διατηρούσε στην Ελλάδα στενές σχέσεις με πολύ ισχυρούς επιχειρηματίες, που επιδίδονται στο ...σπορ των σχέσεων με πρεσβείες, αναλόγως των καιρών και των διεθνοπολιτικών-γεωπολιτικών συσχετισμών!
Οι σχέσεις μάλιστα, ήταν τόσο στενές, που η αυτού εξοχότης ο κύριος πρέσβης, έπαιρνε έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία και μετρ του είδους στο κινητό τηλέφωνο, ακόμα και στις 12 το βράδυ, χωρίς να φοβάται αν θα τον ξυπνήσει, πράγμα απαράδεκτο για διπλωμάτη!
Όλα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι που κάποιοι δαιμόνιοι Έλληνες εδέησαν να πάρουν την εκδίκησή τους, αφού, όπως λέει ο λαός μας, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!!!
Γιατί ήταν κρύο το πιάτο;
Γιατί ο κύριος πρέσβης χρησιμοποιώντας το λόμπι στο οποίο ανήκει, βλέπε σύλλογος, κατάφερε να υποσκελίσει πετυχημένο Έλληνα και παράγοντα της εν λόγω χώρας, ο οποίος ήταν βέβαιο ότι θα καταλάμβανε τη θέση του πρέσβη στην Αθήνα.
Ο υποσκελισθείς, που είχε κι αυτός τις άκρες του, παρακολουθούσε τη δράση του κυρίου πρέσβη στην Αθήνα και μόλις συγκέντρωσε στοιχεία για την ιδιοτελή του δράση, χρηματισμό κλπ, τα παρουσίασε αρμοδίως και μετά βγήκε το πιάτο από την κατάψυξη.
Ο κύριος πρέσβης ανακλήθηκε, πέρασε από δικαστική διαδικασία και αποτάχθηκε!
Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά. Όπως ο κύριος πρέσβης ήταν εξουσιοδοτημένος από τη χώρα του να εκτελεί τα προβλεπόμενα καθήκοντά του, έτσι και οι δημοσιογράφοι που στέλνουν μεγάλες εφημερίδες ως απεσταλμένους στην Αθήνα, έχουν συγκεκριμένη αποστολή και καθήκοντα. Και αυτά είναι καθαρά δημοσιογραφικά.
Όταν όμως ο ή η δημοσιογράφος ασχολείται και με αλλότρια, τότε αρχίζουν τα προβλήματα!
Για παράδειγμα υπάρχει δημοσιογράφος ανταποκριτής οικονομικής εφημερίδας στην Αθήνα, που ανήκει στο ασθενές φύλο και εκτός από τη δημοσιογραφία, ασχολείται και με άλλα...
Δηλαδή, όπως έχει διαπιστωθεί αρμοδίως, διατηρεί επί πολλά χρόνια τόσο στενές και τακτικές σχέσεις με τη μυστική υπηρεσία της χώρας της, που είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι εκτός από δημοσιογράφος η εν λόγω κυρία είναι και κάτι άλλο.
Και σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν αποκαλύπτεται η διπλή σου ιδιότητα, καίγεσαι.
Αυτό λέει το savoir vivre της συγκεκριμένης δουλειάς! Όμως εκτός από τη δεύτερη δουλειά, η συγκεκριμένη κυρία κάνει και τρίτη.
Χρησιμοποιεί την εφημερίδα της για να εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα ίσως με την παρότρυνση της υπηρεσίας και πιθανώς με το αζημίωτο.
Αυτά προς το παρόν και ελπίζουμε η μεγάλη οικονομική εφημερίδα, η πρεσβεία και η αρμόδια υπηρεσία να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι τελείωσε, τουλάχιστον με τη μορφή που είχε μέχρι τώρα!!!

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top