GuidePedia

0

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε την απόλυτη “ευαισθησία” και την άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης απέναντι στην “εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής”. Συλλήψεις και δημόσια διαπόμπευση εκλεγμένων Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση Σαμαρά με εκβιαστικά διλλήματα προτρέπει την “Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” να προφυλακίσει τους εν λόγω Βουλευτές. Ασκεί ωμή παρέμβαση στο έργο των “Ανεξάρτητων Δικαστών”.
Αυτή την “ευαισθησία” και την άμεση δράση δεν την επέδειξε ποτέ καμιά κυβέρνηση και κανένας Δικαστικός Λειτουργός κατά της “εγκληματικής Οργάνωσης” του ΠΑΣΟΚ. Όταν ο πρώην Βουλευτής Επικρατείας και Ταμίας του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Τσουκάτος το 2008 αποδέχτηκε πως είχαν κατατεθεί ένα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα σε λογαριασμό του από την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, και στη συνέχεια αυτά τα χρήματα μπήκαν σταδιακά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ!
Όταν ο πρώην Βουλευτής και Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών του κινήματος, Τάσος Μαντέλης, παραδεχόταν κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, πως εισέπραξε χορηγία από τη Siemens, 200 χιλ. γερμανικά μάρκα, για προεκλογική του ενίσχυση και στη συνέχεια άλλες 250 χιλ. γερμανικά μάρκα.
Σήμερα εξ άλλου, η διαλεύκανση του μεγαλύτερου μεταπολεμικού σκανδάλου της Siemens καρκινοβατεί, από τη στιγμή που έχουν παρέλθει τέσσερα περίπου χρόνια από την ημέρα που απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες κατά διευθυντικών στελεχών της Siemens και αυτοί βρίσκονται στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης, απολαμβάνοντας την ελευθερία τους, μέσω αδράς εγγυήσεως που κατέβαλαν.

Ωστόσο, γνωρίζουμε πως η Δικαιοσύνη είναι «τυφλή», είναι όμως Ανεξάρτητη;
Δέχεται πολιτικές παρεμβάσεις και εκβιαστικά διλλήματα από το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα;

Το άρθρο 90 του Συντάγματος της Ελλάδος, μεταξύ των άλλων αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά:
«…Οι προαγωγές στις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεργούνται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, με επιλογή μεταξύ των μελών του αντίστοιχου ανώτατου δικαστηρίου, όπως νόμος ορίζει. Η προαγωγή στη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενεργείται με όμοιο διάταγμα, με επιλογή μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και των αντεισαγγελέων το. Η προαγωγή στη θέση του γενικού επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεργείται με όμοιο διάταγμα με επιλογή μεταξύ των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της αντίστοιχης Γενικής Επιτροπής. Η προαγωγή στις θέσεις….».
Από το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος αντιλαμβανόμαστε πως η Δικαιοσύνη δεν είναι Ανεξάρτητη και πολλές φορές δεν είναι και Αδέκαστη.
Είναι μήπως συμπέρασμα του υπογράφοντος; Όχι βέβαια! Είναι και συμπέρασμα του Σημερινού Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά και του κόμματος της ΝΔ.
Πιο συγκεκριμένα: O Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, όταν ηγείτο του αντιμνημονιακού αγώνα, είχε συστήσει “επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος” με επικεφαλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μετά από μήνες επεξεργασίας του υπάρχοντος Συντάγματος, η εν λόγω επιτροπή κατέθεσε πόρισμα που περιελάμβανε 31 διορθωτικά σημεία του Συντάγματος. Το 22ο από αυτά τα σημεία ανέφερε: «Αναθεώρηση του άρθρου 90, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του περιορισμού της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης».

Άρα συνεπάγεται πως σύσσωμη η ΝΔ παραδέχεται πως η Δικαιοσύνη δεν είναι Ανεξάρτητη και γι΄ αυτόν τον λόγο πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 90 του Συντάγματος. Να σημειωθεί πως η παρούσα Βουλή είναι Αναθεωρητική και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα το έχουν συνειδητά ξεχάσει.

Άλλωστε, στην αναγκαιότητα μιας Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, είχε αναφερθεί ο σημερινός Πρωθυπουργός, τότε ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την ομιλία του στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2011:
«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές… Όμως, η πιο σημαντική-προϋπόθεση και επιστέγασμα όλων όσων θα ακούσετε, είναι η μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος. Για να γίνουν οι θεσμοί πιο λειτουργικοί, η χώρα πιο ανταγωνιστική και ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Είναι αυτή η κεντρική ιδέα της σαρωτικής συνταγματικής αναθεώρησης 31 σημείων, που προτείνει η παράταξή μας».
Και σε άλλο σημείο είχε γίνει περισσότερο συγκεκριμένος: «Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη θα έχει ως επιδίωξη…οι δικαστές να είναι επαρκείς σε αριθμό, θα αποφασίζουν ελεύθεροι από σκοπιμότητες, πιέσεις , επιρροές… Θα αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης ηγεσίας των Ανωτάτων δικαστηρίων, με τη συμμετοχή των ίδιων των δικαστικών, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας».

Από τα παραπάνω εξάγουμε πως ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει πως υπάρχει ομφάλιος λώρος μεταξύ Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας!
Δηλαδή δεν είναι Ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη;
Δέχεται πιέσεις και επιρροές εξυπηρετώντας σκοπιμότητες;
Παραδείγματος χάριν, σαν αυτές των τελευταίων γεγονότων, όπου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως (Δένδιας) και ο Υπουργός Δικαιοσύνης (Αθανασίου, πρώην Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων) άσκησαν ωμή και ιταμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, τρομοκρατώντας τους δικαστές; Σαν αυτή που άσκησε ο ίδιος προσωπικά, ξεχνώντας τις εξαγγελίες τις δικές του αλλά και του κόμματός του για μια Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;

Μήπως, ο κ. Σαμαράς έχει εξαντλήσει στο θέμα του κόμματος της “Χρυσής Αυγής” την “υπέρμετρη ευαισθησία του” στην “απονομή Δικαιοσύνης” και δεν του περισσεύει άλλη, προκειμένου να ασχοληθεί με το πολύκροτο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της Siemens;
Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ δεν τραβάτε το αυτί του Υπουργού σας Αθανασίου για αυτή την κωλυσιεργία του;
Ποια είναι αυτή η αόρατη δύναμη που σας επιβάλει να μην το κάνετε αυτό;
Εσείς, ο “αδέκαστος” Πρωθυπουργός του “Δημοκρατικού και Συνταγματικού τόξου”, έχετε αντίληψη δυο μέτρων και δυο σταθμών περί του δικαίου αίσθημα;

Δυστυχώς, κ. Σαμαρά, τελικά για ένα πράγμα μας έχετε πείσει. Πως εξυπηρετείτε πειθήνια τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων μας. Εκείνων δηλαδή, που πολύ σύντομα θα επιβάλλουν σε καίρια Υπουργεία γερμανούς πολιτικούς ή τεχνοκράτες, προκειμένου να υλοποιήσουν απόλυτα τις δεσμεύσεις της χώρας, που είναι η ολοσχερής υποθήκευση των εδαφών της και κατά συνέπεια η αρπαγή όλου του ορυκτού μας πλούτου. Που θα ορίσουν ξένο τεχνοκράτη ως διοικητή στην ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος), προκειμένου να μην έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε ως χώρα σε Εθνικό νόμισμα, εάν και εφ΄ όσον τούτο καταστεί αναγκαίο.

Κύριε Σαμαρά, αποδεικνύεστε ως ο χειρότερος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Ιστορίας.
Κανένας πριν από εσάς δεν έκανε ως Πρωθυπουργός τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που διακήρυττε ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γνωρίζω πως είστε δυστυχισμένος με την θλίψη και τη δυστυχία που έχετε δημιουργήσει σε έναν περήφανο λαό, αλλά δυστυχώς οι αδυναμίες του χαρακτήρα σας δεν σας επιτρέπουν να οδηγηθείτε στην έσχατη λύση, σ΄ αυτήν που οδηγήσατε εσείς χιλιάδες συνέλληνες!
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top