GuidePedia

0

Είναι πραγματικά απίστευτη η υποκρισία που επικρατεί στην ελληνική δημοσιότητα σήμερα, τόσο από την πλευρά του πολιτικού κόσμου όσο και από την πλευρά της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ, για το θέμα των δηλώσεων του πρωθυπουργικού συμβούλου, Χρύσανθου Λαζαρίδη.
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Το ζήτημα έχει αναδειχθεί σε μέγιστο θέμα της πολιτικής ζωής, τόσο πολύ μάλιστα, που δημιουργεί την αίσθηση ότι οι στόχοι της παρέμβασης του Λαζαρίδη, όπως αναλύθηκαν στο κεντρικό άρθρο του «defence-point.gr», επιτεύχθηκαν απολύτως, με αποτέλεσμα τη μέγιστη αναστάτωση όσων έχουν επενδύσει σε στρατηγικές που αξιοποιούν την κοινωνική ένταση για την επίτευξη πολιτικών στόχων.
Ήρθε και η δήλωση Βενιζέλου ο οποίος στην ουσία προσυπέγραψε όσα ανέφερε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ενδεχομένως και με τις ίδιες ακριβώς στοχεύσεις, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «λεηλατήσει» το παραδοσιακό εκλογικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι μόνο ο Βενιζέλος. Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι ο πρωθυπουργός ενστερνίζεται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άμοιρος ευθυνών για την ανοχή που δείχνει στα ακροαριστερά του στοιχεία;

Πολλά από τα στελέχη της ΝΔ που έσπευσαν να επιδείξουν «πολιτικώς ορθή» συμπεριφορά καταδικάζοντας τον Λαζαρίδη, ξεχνούν τι έγραφαν οι ίδιοι σε μηνύματά τους στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης για τις ταραχές, για τις οποίες κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τις υπέθαλπε. Οι δε φιλικά προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι που τότε τους κατηγορούσαν και τους λοιδορούσαν, σήμερα σπεύδουν να αναδείξουν τις απόψεις τους ξεχνώντας επιδεικτικά το πρόσφατο παρελθόν!
Η μέγιστη υποκρισία, συνίσταται στο ότι όλοι δείχνουν να μην έχουν ποτέ ακούσει οτιδήποτε για την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιες γραφικές συνιστώσες που δεν κρύβουν ούτε στα γραπτά τους την προτίμηση για «δυναμικές κινητοποιήσεις». Οι ίδιοι που καταδικάζουν σήμερα τον Λαζαρίδη, έψαχναν να βρουν δικαιολογίες και αρνούνταν να καταδικάσουν όσα γινόντουσαν από αριστερές ομάδες τον Δεκέμβριο του 2008.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα είχε – όπως κατ’ επανάληψη έχει γράψει το «defence-point.gr» – διαρρήξει τις σχέσεις του με τις ακροαριστερές συνιστώσες που περιθάλπει πολιτικά, τότε θα είχε κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται σήμερα. Η δική μας στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή είναι δεδομένη και έχει καταστεί σαφέστατη σε σειρά δημοσιευμάτων.
Όμως, το να καταδικάζει κανείς τη βία από τη μία πλευρά και να την αποδέχεται από την άλλη είναι απλώς γελοίο και υποκριτικό και υποκρύπτει πρόθεση μονοπώλησης του «δημοκρατικού φρονήματος», χαρακτηρίζοντας συλλήβδην όποιον τολμά να αντιδρά, με κάθε είδους κοσμητικό επίθετο, χαρακτηρίζοντάς τον ακροδεξιό. Ο απόλυτος φασισμός και μάλιστα από κατά δήλωση αντιφασίστες.

Κι όλα αυτά, όταν ένας νέος άνθρωπος έχει χάσει τόσο άδικα τη ζωή του, λίγοι να δείχνουν να κατανοούν, ότι εάν γίνει πραγματικότητα το σύνθημα «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», όσα θα ακολουθήσουν, θα οδηγήσουν σε τραυματική συνειδητοποίηση του ολισθηρού δρόμου στον οποίο κινείται με σπασμένα τα φρένα το πολιτικό σύστημα.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top