GuidePedia

0

Κόκκινο έχει χτυπήσει η ανυποληψία στην Ελλάδα όπως φαίνεται από ένα ακόμα δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο. Αυτή τη φορά ήταν η «Zaman», όπου καταγράφονται τα ευτράπελα με την παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν για τον αγώνα του PKK, εναντίον του τουρκικού κράτους.
Το πρώτο ενδιαφέρον – δίνουμε βαρύτητα διότι οι Τούρκοι συνάδελφοι είχαν καλύτερη ενημέρωση όπως φάνηκε για τα του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας – είναι ότι οι αλλαγές στο Πολεμικό Μουσείο έγιναν λέει το Σάββατο, ενώ το περίφημο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του υπουργείου φαίνεται να κυκλοφόρησε την Πέμπτη. Τις απορίες μας τις έχουμε ήδη εκφράσει και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε.

Το άλλο αστείο – πως αλλιώς να το περιγράψεις εάν δεν μιλήσεις για κατάντια – είναι η περιγραφή της συνομιλίας του Νταβούτογλου με τον Αβραμόπουλο, όπου ο υπουργός μας να εμφανίζεται να λέει στον ομόλογο και φίλο του, ότι συμμερίζεται την απογοήτευσή του, ενώ διέρρηξε τα ιμάτιά του ότι το ελληνικό κράτος δεν βρίσκεται πίσω από αυτό.
Σιγά μην του έλεγε «ρε συ Αχμέτ, γίνονται εκδηλώσεις γενικώς εκεί σχετικές με τα στρατιωτικά και την εξωτερική πολιτική, καταδικάζουμε την τρομοκρατία γενικώς, αλλά βρε αδερφέ τι το κάνεις θέμα! Έχει κυκλοφορήσει δυο χρόνια το βιβλίο, τώρα σε πείραξε; Ολόκληρη βιβλιογραφία υπάρχει παγκοσμίως για το αντάρτικο, έκαναν έτσι οι Βρετανοί για τα βιβλία που μιλούν για τη δράση του IRA; Μη μας τρελάνεις κιόλας… απορώ πως Τούρκοι πολιτικοί επιστήμονες δεν έπιασαν το αντικείμενο να το αναλύσουν μπας και βρείτε άλλον τρόπο να τους νικήσετε διότι αιμορραγείτε συνεχώς και χάνονται ζωές κι από τις δυο πλευρές κατά χιλιάδες… κρίμα δεν είναι;»…
Τι λέμε τώρα εμείς… Ας ελπίσουμε ότι η στοιχειώδης αξιοπρέπεια θα επανέλθει με τη μεταπολίτευση… της μεταπολίτευσης.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top