GuidePedia

1

Το ισραηλινό Ναυτικό με τρία πλοία ειδικών δυνάμεων, μπλοκάρισε την πορεία του σκάφους Estelle που μεταφέρει πάσης φύσεως "ακτιβιστές" και τρόφιμα στην Γάζα, 38 μίλια από τις ακτές της Γάζας και τους ενημέρωσε ότι άνδρες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων θα επιβιβαστούν στο σκάφος. Λίγο αργότερα 5 εξι άνδρες της S-13 επιβιβάστηκαν στο σκάφος και ανέλαβαν τον έλεγχό του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δύο ελικόπτερα περιπολούν επάνω από το σκάφος και όλα δείχνουν ότι οι Ισραηλινοί θα αναλάβουν τον έλεγχο του σκάφους και θα το οδηγήσουν στο ισραηλινό λιμάκνι Ασκχόντ από όπου τα τρόφιμα και τα λοιπά εφόδια θα προωθηθούν στην Γάζα αφού γίνου οι απαραιτητοι έλεγχοι. Ένα απλό σήμα από την μονάδα ειδικών δυνάμεων, ήταν αρκετό για να σταματήσει το σκάφος και να δεχθουν οι "ακτιβιστές" τους Ισραηλινούς να αναλάβουν τον έλεγχό του.
Tην όλη επιχείρηση την έχει αναλάβει η ισραηλινή μονάδα ειδικών επιχειρήσεων SHAYETET-13 που τον Μάϊο του 2010 είχε καταλάβει το πλοίο Mavi Marmara.
Είναι η ίδια ομάδα που πριν δυό χρόνια είχε προκαλέσει 9 οριστικές απώλειες στους Τούρκους ισλαμιστές που είχεν επιχειρήσει να δασπάσουν τον κλοιό.
Από την νύκτα έχει ενημερωθεί ο καπετάνιος του πλοίου ότι αν δεν αλλάξει πορεία το πλοίο θα τεθεί υπό τον έλεγχο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Τους κάλεσαν να πάνε το πλοίο στο λιμάνι Ασντότ για να ελεγχθεί το φορτίο του το οποίο εν συνεχεία θα προωθηθεί στην Γάζα, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρόκειται να γίνει χωρίς έλεγχο του περιεχομένου του.
Η ειδική μονάδα S13 συστήθηκε το 1949 και έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλούς πολέμους και παράτολμες επιχειρήσεις. Έλαβε μέρος σε εκτελέσεις γνωστών τρομοκρατών, ειδικά στο Λίβανο το 1973 και το 2006 (Τύρος). Επίσης ήταν υπεύθυνη για την κατάληψη του πλοίου FRANCOP προ μηνών που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά στην Χεζμπολάχ.
Στο φινλανδικό πλοίο Estelle επιβαίνουν 2 Έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (βουλευτής Καστοριάς) και Δημήτρης Κοδέλας (βουλευτής Αργολίδας), που είναι κερδισμένοι εισς διπλούν: Και την πολιτική προβολή τους πέτυχανι και έκαναν μια ωραία κρουαζιέρα στην Α.Μεσόγειο με καλό καιρό, με ένα όμορφο σκαρί, όπως είναι το φινλανδικό Estelle.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top