GuidePedia

0


Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία στατιστικής TurkStat, τμήμα των οποίων δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Today’s Zaman», η αύξηση του πληθωρισμού το Δεκέμβριο ήταν μεγαλύτερη κατά 0,45% σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.
Βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η TurkStat, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 13,33% το 2011 σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Έχοντας κατορθώσει να παραμείνει σε επίπεδα κάτω του 5% το πρώτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, ο πληθωρισμός στην Τουρκία αυξήθηκε με ταχείς ρυθμούς κατά το δεύτερο τρίμηνο, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων να τοποθετούν τον ετήσιο πληθωρισμό γύρω στο 10%.
Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας δηλώνει έτοιμη να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να διατηρήσει σταθερότητα τιμών στην αγορά και με χθεσινή ανακοίνωσή της προβλέπει πτώση του πληθωρισμού από τον προσεχή Μάιο. Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί στην Τουρκία το ότι παρά τις παρεμβάσεις τις Κεντρικής Τράπεζας, δεν κατέστη δυνατή η αναχαίτιση της πτωτικής τάσης της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top