GuidePedia

0

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Αλί Μπαμπατζάν υπήρξε ανέκαθεν φίλος της Ελλάδας. Από τα στελέχη που αναδείχτηκαν στην ελίτ της τουρκικής πολιτικής σκηνής, την εποχή της ηγετικής επέλασης του Ταγίπ Ερντογάν, ο τεχνοκράτης που κατέχει σήμερα θέση αντιπροέδρου, με ευθύνη για τα θέματα οικονομίας, λειτουργούσε συνθετικά, για τις σχέσεις των δυο χωρών.
Μιλώντας λοιπόν σήμερα στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επανέλαβε τη στήριξή του προς τη χώρα μας, ξεκαθαρίζοντας ότι σύμφωνα με τη δική του οπτική προσέγγιση της πραγματικότητα, δεν υπάρχει ρεαλιστική βάση στα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να βγαίνει από τη ζώνη του ευρώ, και να επιστρέφει στη δραχμή.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται στην κατεύθυνση της αύξησης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση. Γι’ αυτό και προβάλλει ορισμένα πρόσθετα αιτήματα. Νομίζω ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα θα δεχτεί τα αιτήματα αυτά, και θα δεσμευτεί να προβεί σε συγκεκριμένα βήματα, η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει θα αυξηθεί. Από εκεί και πέρα, δεν βλέπω να προβάλλει ως επιλογή μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ», σχολίασε με έμφαση ο Τούρκος αντιπρόεδρος Αλί Μπαμπατζάν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top