GuidePedia

0

Αυτοδιαφημίζοντας σε βαθμό που τείνει να γίνει κουραστικός την «γεωπολιτική σημασία» της, η Άγκυρα ανακοινώνει ότι προτίθεται να υποβάλει το 2015 εκ νέου υποψηφιότητα για να εκλεγεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου του ΟΗΕ!
Και να σκεφτεί κανείς ότι η Τουρκία διατέλεσε μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού το διάστημα 2009-2010. Δηλαδή, επιδιώκουν μέσα σε τρία χρόνια να πετύχουν αυτό που θα έχουν κάνει συνολικά δύο φορές τα τελευταία 50 χρόνια!
Οι Τούρκοι διαδηλώνουν την πεποίθησή τους, ότι η παρουσία της χώρας τους θα «προσθέσει αξία» (!) στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια σε μια εποχή ταχύτατων και ιδιαίτερης σημασίας αλλαγών στις διεθνείς υποθέσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η τουρκική απάτη περί «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων» αποτελεί στήριγμα της επικοινωνιακής τους πολιτικής, αφού επισήμως μιλάει για μια ενεργό, εποικοδομητική και προσανατολισμένη στην επαναπροσέγγιση πολιτική, ενώ στην ουσία πίσω από τις διακηρύξεις, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ελλάδας, υποκρύπτεται ο αναθεωρητισμός της και η ευθεία απειλή εναντίον των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top